خبرگزاری کار ایران

طرز تهیه عدس پلو بدون گوشت

طرز تهیه عدس پلو بدون گوشت
کد خبر : ۱۰۱۴۴۰۷

در این مطلب، با دستور پخت عدس پلو کته‌ای و بدون گوشت به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

فیدیا: عدس پلو یکی از غذا‌های اصیل و خوشمزه ایرانی است و به روش‌های مختلفی طبخ می شود. عدس پلوی ساده یکی از این روش‌ها است. اما چگونه عدس پلو ساده درست کنیم؟ در ادامه با دستور پخت عدس پلو کته‌ای و بدون گوشت به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج دو پیمانه
  • عدس دو پیمانه
  • پیاز بزرگ دو عدد
  • کره پنجاه گرم
  • آب زعفران دو قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
  • پودر گشنیز نصف قاشق چای‌خوری
  • پود هل نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر گل محمدی نصف قاشق چای‌خوری
  • زیره یا زیره سبز نصف قاشق چای‌خوری (به دلخواه)
  • پودر دارچین دو قاشق چای‌خوری
  • کشمش نصف پیمانه (به دلخواه)
  • خرما ده عدد (به دلخواه)
  • تخم‌مرغ چهار عدد (به دلخواه)

طرز تهیه عدس پلو بدون گوشت

طرز تهیه

مرحله اول: برنج را از حدود یک ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید. میزان آب برنج بستگی به نوع برنج شما دارد. اما به دلیل اینکه قرار است عدس پلوی کته‌ای درست کنیم، بهتر است آب برنج را از حد معمول کمی کمتر بریزید.

مرحله دوم: عدس را به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید. مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد تا عدس نیم پز شود. ابتدا به اندازه‌ای آب بریزید تا روی عدس حدود یک سانتی‌متر آب باشد. قابلمه را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا آب عدس به طور کامل تبخیر شود. اگه عدس هنوز نیم‌پز نشده بود کمی آب حوش اضافه کنید و دوباره صبر کنید تا آب عدس تبخیر شود.

مرحله سوم: پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل ماهیتابه بریزید. وقتی که پیاز سبک شد و آبش کشیده شد، کره و مقداری روغن اضافه کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران را اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا خامی ادویه‌ها گرفته شود.

مرحله چهارم: در این مرحله، برنج را روی حرارت قرار می‌دهیم و وقتی به جوش اومد پیاز داغ و عدس را به همراه پودر تخم گشنیز، پودر گل، زیره و دارچین به برنج اضافه می‌کنیم. وقتی آب برنج کشیده شد، برنج را با استفاده از دمکنی دم می‌گذاریم. در صورتی که خواستید ته دیگ نان یا ته دیگ سیب‌زمینی داشته باشید، وقتی آب برنج کشیده شد، کف یک قابلمه دیگر را که داغ شده کمی چرب کنید و ته دیگ مورد نظرتون را آماده کنید و بعد برنج را قبل از دم گذاشتن به قابلمه جدید منتقل کنید و بعد دم بگذارید.

مرحله پنجم: در این مرحله، در صورت دلخواه، کشمش و خرما را داخل یک ماهیتابه به همراه مقداری کره با روغن تفت بدهید و کنار عدس پلو به صورت دور چین سرو کنید، اما اگه طعم شیرین در غذا را دوست ندارید می‌توانید عدس پلو را به همراه تخم‌مرغ نیمرو نوش جان کنید.


منبع: وبسایت فیدیا

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز