خبرگزاری کار ایران

وزیر کشور خطاب به معاونان امنیتی - سیاسی فرمانداران؛

از انجام هرگونه اقدام شبهه‌برانگیز در انتخابات بپرهیزید

از انجام هرگونه اقدام شبهه‌برانگیز در انتخابات بپرهیزید
کد خبر : ۲۴۱۵۸۹

ما به عنوان متولیان حق الناس باید تلاش کنیم تا انتخابات در دولت تدبیر امید کاملا قانونی، آزاد، سالم و باشکوه برگزار شود / هدف انتخابات در این دوره صیانت از حق‌الناس است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه انتخابات برای وزارت کشور از امروز و با هدف حفظ حق‌الناس شروع شده است، گفت: نباید حرکتی انجام دهیم و یا تصمیمی بگیریم که مورد سوءظن، ابهام و یا شبهه جانبداری از افراد خاص، گروه یا حزب جریان سیاسی خاصی باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست مشترک خود با معاونین سیاسی - امنیتی و اجتماعی فرمانداران کشور گفت: رصد دائمی مولفه‌های تاثیرگذار امنیت با توجه به شرایط حاکم بر منطقه و دنیا برای به دست آوردن تحلیلی درست از اوضاع و احوال و انجام برنامه‌ریزی‌های مناسب امری ضروری است.

وی ادامه داد: اگر ما در رصد عوامل موثر در شرایط داخلی تحلیل درستی نداشته باشیم، نمی‌توانیم تصمیم گیری‌های درستی نیز انجام دهیم. ما در حال حاضر به دلیل همجواری با کشورهای منطقه با برخی مسایل مواجهیم که به دلیل روابط ما با آن‌ها این مسایل کشور ما را نیز متاثر می‌کند و خواه و ناخواه ما در شرایط تعامل و بازخورد قرار می‌دهد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه برای مدیریت این شرایط نمی‌توانیم، منفعلانه عمل کنیم؛ زیرا برای ما موجب ایجاد خسارت می‌شود، افزود: آنچه در دنیای اسلام می‌گذرد، برای ما مهم و معنادار است و نمی‌توانیم نسبت به آن بی‌تفاوتی باشیم؛ اساس سیاست خارجی، قانون اساسی، نگاه امام و مقام معظم رهبری و خواست ملت ما چنین است که در مسایل مربوط به دنیای اسلام فعال و موثر باشیم، البته این به معنای دخالت در امور داخلی کشور‌ها نیست، بلکه به معنای کمک فکری، مستشاری و استفاده از ظرفیت‌های بین الملی و منطقه‌ای ماست.

رحمانی فضلی اظهار کرد: از طرف دیگر همجواری با این کشور‌ها و مسائل آن‌ها ممکن است، در مرزهای کشور موجب بروز ناامنی‌هایی از سوی اشرار، قاچاقچیان مواد مخدر و ضد انقلاب شود بنابراین برای حفظ امنیت ناچاریم که تدابیر لازم را انجام دهیم. از طرفی دیگر ما دلیل این شرایط را دخالت کشورهای غرب به ویژه آمریکا با ایجاد و تجهیز فرقه‌هایی به نام اسلام می‌دانیم.

وی تصریح کرد: برای آنکه بتوانیم به صورت مبنایی و اصولی شرایطی برای صیانت از کشور در طول این تحولات داشته باشیم و به کمترین آسیب پذیری برسیم، لازم است که به مولفه‌های حوزه‌های امنیتی و سیاسی بپردازیم، باید توجه کرد که اولین عنصر قدرت ما در داخل کشور مردم هستند. مردم معتقد و مسلمان ما با توجه به برداشتی که از جمهوری اسلامی ایران دارند، همواره تعیین‌کننده امنیت ملی کشور بوده‌اند، بنابراین لازم است که در جهت ایجاد وحدت و انسجام داخلی بکوشیم و توجه داشته باشیم که هرچه باور مردم را نسبت به جمهوری اسلامی خدشه دار کند، در جهت خواست دشمنان است.

وزیر کشور با بیان اینکه ایجاد امید در مردم، ملت را پویا نگه می‌دارد، افزود: ایجاد امید در مردم در مرحله اول این است که جمهوری اسلامی به درجه عالی توفیق برسد، مردم برای این موضوع ۳۶ سال است که انواع دشواری و مقاومت‌ها را تجربه کرده‌اند و ما باید به مردم اطمینان دهیم که مسیر جمهوری اسلامی مسیر شهدا و امام است و مقاومت و استقامتی که در مردم نهادینه شده در مسوولان نیز نهادینه شده است.

وی ادامه داد: همچنین مردم باید احساس کنند که مسئولان در جهت ایجاد توسعه و پویایی حرکت می‌کنند؛ دولت تدبیر و امید نیز با تکیه بر این مسائل همواره قدم برداشته است، ما باید در جهت بسیج همه امکانات برای کسب رونق پایدار، توسعه پایدار و پویایی مبتنی بر ظرفیت مردم قدم برداریم.

رحمانی فضلی ولایت فقیه را یکی دیگر از عناصر مقوم امنیت داخلی بیان کرد و گفت: ولایت فقیه امری مبتنی بر مبانی عقلی و سیاسی در کنار مبانی فقهی و یک باور و ایمان قلبی است. ما در سالهای گذشته در قامت رهبری تجربه‌های موفق بسیاری داشتیم، اگر کسی فکر کند که عنصر رهبری نقشی درجه ۲ در کشور دارد، دچار خطا شده است و اگر خوش‌بینانه به آن نگاه کنیم از سر ساده‌لوحی به چنین نتیجه رسیده است. در تمام این سال‌ها مسایلی همچون دفاع مقدس، مقاومت در برابر تحریم‌ها، موضوعات داخلی و… با هدایت ولایت فقیه به ثمر رسیده و مردم به چنین مساله‌ای باور دارند.

وزیر کشور با تاکید بر اهمیت قدرت اقتصادی در حفظ امنیت داخلی کشور گفت: اکنون مساله اقتصادی مساله مهمی برای رقابت در عرصه بین المللی است؛ علوم، فنون، تکنولوژی و مدیریت خروجی‌اش توانمندی اقتصادی است. و ما به عنوان کشوری که داعیه رقابت در عرصه بین المللی را داریم نمی‌توانیم با اقتصادی وابسته به اهداف خود برسیم. ما در چند سال گذشته با تحریم مواجه بودیم و اکنون نیز با پایین آمدن قیمت نفت روبرو هستیم؛ بنابراین براساس تاکیدات رهبری و رییس جمهور باید در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی فعالیت کنیم.

رحمانی فضلی گفت: من معتقدم همه مناطق ما قدرت استقلال اقتصادی و مالی را با تکیه بر منابع خود دارند و به تنهایی قادرند به خودکفایی اقتصادی حول محور اقتصاد مقاومتی برسد. به طوری که حدود ۱۶ الی ۱۵ استان می‌توانند در ظرف یک سال و برخی دیگر از استانها در طی برنامه دوساله به این خودکفایی برسد.

وی افزود: بنابراین پرداختن به ریشه مسایل امنیتی و سیاسی که بیشتر در مسایل اقتصادی است، بسیار مهم است اگر هر کدام از شما در استان‌ها بتوانید؛ اشتغال، رفاه و دیگر شاخص‌های اقتصادی را بالا ببرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. معاون سیاسی و امنیتی باید به مشکلات نگاهی جامع داشته باشد.

رحمانی فضلی گفت: ‌اختلافی که من با برخی از دوستان در حوزه مدیریتی دارم، در این زمینه است که من معتقدم به جای توجه صرف به عدد رشد اقتصادی باید تاثیر آن را در مسایل اجتماعی، سیاسی و امنیتی مد نظر داشته باشیم. اگر ما رشد ۸ درصدی داشته باشیم اما در بسیاری از نقاط کشور فقر وجود داشته باشد و یا نابرابری باشد، منجر به بروز اشکالات اساسی در کشور می‌شود. بنابراین رشد اقتصادی باید فقرزدا و عادلانه باشد.

وزیر کشور افزود: ما عجله‌ای برای رشد بالا بدون توجه به فقر عمومی و نابرابری نداریم، رضایت مردم از جمله عناصر مهم در امنیت ملی است که ریشه بخشی از آن به رضایت اقتصادی باز می‌گردد، بنابراین نگاه ما باید جامع باشد.

وی همچنین در مورد مسائل اجتماعی گفت: متاسفانه ما به مسایل اجتماعی به دلیل برخی گرفتاری‌های اقتصادی کمتر توجه کردیم، در صورتی که نقش مسایل اجتماعی در تحولات داخلی بالاست، اگر به آسیب‌های حوزه اجتماعی بی‌توجهی شود، دچار چالش‌های جدی خواهیم شد. ما نمی‌توانیم نسبت به مسایلی همچون حاشیه‌نشینی، ‌اعتیاد، بیکاری، طلاق، سرقت و… در جامعه بی‌توجه باشیم. زیرا این آسیب‌های اجتماعی ظرفیت ملت ما را نشانه رفته‌اند. در حال حاضر یک میلیون و سیصد الی یک میلیون و چهارصد معتاد در کشور وجود دارد که این مساله به معنای همین تعداد خانواده درگیر با مساله اعتیاد است. در واقع ۵ الی ۵/۵ میلیون نفر در کشور درگیر با اعتیادهستند که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت.

رحمانی فضلی گفت: حواشی شهر‌ها و مهاجرت نباید نادیده گرفته شود، همین مهاجرت است که شهر دوازده میلیونی با بالا‌ترین آمار ناهنجاری را ایجاد می‌کند ما در کنار امنیت باید به مولفه‌های اقتصاد و مسایل اجتماعی توجه کنیم، اعتماد عمومی، ‌مشارکت عمومی و… است، انسجام و وحدت جامعه ریشه در حوزه اجتماعی دارد، به همین جهت در دولت کارگروهی ویژه‌ای برای مسایل اجتماعی تشکیل شده است و گزارشی را در این کارگروه از آمارهای مسائل اجتماعی ارائه دادیم که این گزارش در شورای امنیت نیز وجود دارد. باید توجه کرد که در حوزه مبارزه با مشکلات اجتماعی سمن‌ها می‌توانند برای دولت همراه خوبی باشند.

وزیر کشور با اشاره به بحثانتخابات در کشور گفت: انتخابات به عنوان یکی از جلوه‌های مشارکت عمومی و افتخار نظام است. ما هر سال در کشور با یک انتخابات روبرو‌ایم که در آرامش انجام می‌شود. رهبری در انتخابات اخیر ریاست جمهوری فرمودند که انتخابات حق الناس است یعنی اگر خدشه‌ای در انتخابات وارد شود، هیچ توجیه و استغفاری وجود ندارد. ما به عنوان متولیان حق الناس باید تلاش کنیم تا انتخابات در دولت تدبیر امید کاملا قانونی، آزاد، سالم و باشکوه برگزار شود. هدف انتخابات در این دوره صیانت از حق الناس است. بنابراین نباید هیچ گونه اقدامی از سوی مجریان انتخابات صورت بگیرد که سبب نگرانی و ایجاد خدشه و ابهام در اذهان عمومی و همچنین فعالین حوزه سیاسی باشد، زیرا در این صورت هرچه از صندوق رای بیرون بیاید شبهه بر آن وارد می‌شود.

وی ادامه داد: برای ما در وزارت کشور انتخابات آغاز شده است، بنابراین نباید حرکتی انجام دهیم و یا تصمیمی بگیریم که مورد سوءظن، ابهام و یا شبهه جانبداری از افراد خاص، گروه یا حزب جریان سیاسی خاصی باشد. ما امانت‌دار حق‌الناس و متولی اجرای قانونیم و مدیون هیچ کسی نیستیم. هر کس که از صندوق رای بیرون بیاید، نماینده مردم است و از او حمایت می‌کنیم. برخی می‌خواهند عمدتا اتهاماتی را به متولیان انتخابات وارد کنند و یا براثر تحلیل نادرست این اتهامات را به مجریان انتخابات وارد می‌کنند بنابراین ما با توکل به خدا و براساس قانون، کار خود را به درستی انجام می‌دهیم دستور ابلاغ بخشنامه‌ای را نیز داده‌ام که بر اساس آن تا اول اسفند هر کس که قصد شرکت در انتخابات را دارد، استعفا بدهد و پس از آن هیچ استعفایی از مدیران پذیرفته نیست و نمی‌تواند از ظرفیت وزارت کشور استفاده کند.

وی با تاکید بر اینکه انتخابات از امروز و با هدف حفظ حق‌الناس در وزارت کشور شروع شده، گفت: ثبات و آرامش اصیل‌ترین نیاز در حال حاضر است و هرکس ثبات و آرامش را به هم بریزد در مسیر دشمن حرکت کرده، اکنون در کشور شرایطی داریم که احزاب و گروه‌های سیاسی فعالیت‌های خود را در آرامش، ثبات انجام می‌دهند که این دستاوردی بزرگی در امنیت داخلی کشور است.

ارسال نظر