مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:
۴۷۰هکتار از مراتع سطح استان طعمه حریق شد
در۶ ماه نخست سال، ۴۶۹ هکتار از مراتع استان طعمه حریق شد که این میزان در مدت مشابه سال قبل۴۸۸ هکتار بوده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، درباره تخصیص اعتبارات از محل مدیریت بحران استان برای تجهیز یگان حفاظت این اداره کل، گفت: متاسفانه سال قبل رقمی به این مدیریت تخصیص داده نشد و امسال۲ میلیارد تومان به این بخش پیش بینی شده که سهم یکی از دستگاههای استان خواهد بود.
مدیر کل منابع طبیعی استان، گفت: تجهیز بهره برداران به امکانات مقابله با حریق در صورت تامین اعتبار و توافق با مدیریت بحران استان در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، بهمن اسکندری، در نشست خبری با خبرنگاران از انعقاد قرارداد با ساکنان محلی برای مقابله با حریق و مشارکت در این امر برای سال آینده خبر داد و گفت: برای دهیارانی که عملکرد موفقی داشته باشند، هدایای نقدی درنظر گرفته شده است.
اسکندری، میزان خسارت ناشی از حریق در۶ ماه نخست سال۹۲ نزدیک به۵۰۰ میلیون تومان بوده که در ۶ ماه نخست امسال۴۷۸ تومان برآورد شده، سهل انگاری، کوتاهی چوپانان و صاحبان مزارع در کنترل و اطفا حریقهای ایجاد شده برای پخت غذا، گرم شده و یا از بین رفتن آثار زراعتهای قبلی را دلایل عمده آتش سوزیها در مراتع سطح استان بیان کرد.
وی، از تجهیز یگان منابع طبیعی به تجهیزات و امکانات مبارزه با حریق با همکاری مدیریت بحران استان خبر داد و درباره آفتهایی که در سال گذشته و امسال جنگلهای استان را تهدید میکند، عنوان کرد: ارس واش عمدتا جزو آفتهایی است که مبارزه جدی با آن در دستور کار قرار داشت و نیز دم طلایی که سال قبل بیش از۶۰۰ هکتار از مراتع جنگلهای منطقه طارم را خشک کرده بود، با هرس گونهها کنترل شد.
اسکندری ادامه داد: صرف جویی در اعتبارات و تخصیص آن در این بخش جزو برنامههای منابع طبیعی بود که نتیجه آن سرسبز شدن درختان منطقه ولیدر طارم بود.
مدیر کل منابع طبیعی استان ادامه داد: تجهیز بهره برداران به امکانات مقابله با حریق در صورت تامین اعتبار و توافق با مدیریت بحران استان در دستور کار قرار دارد.
این مقام مسوول، با اعلام اینکه امسال تولید ۷ برابری نهال را نسبت به سال قبل شاهد هستیم، گفت: سال گذشته۲۰۰ هزار اصله نهال از سوی استان و۲۰۰ هزار اصله از سوی سازمان جنگلها و مراتع تولید شد که این میزان فروردین امسال به مرز ۷۰۰ هزار اصله و در مهر به یک میلیون نهال افزایش داشته که پیش بنی میشود تا خاتمه سال به مرز۷/۱ میلیون اصله برسد.
وی از برنامه ریزی انجام گرفته برای کاشت۱۰۰۰ هکتاری مراتع جنگلی استان خبر داد و عنوان کرد: این گونههای دیمی و اقتصادی بیشتر در شهرستانهای زنجان، طارم و ایجرود کاشته خواهد شد و سهم سایر شهرستانها ۲۰۰ هکتار خواهد بود.
مدیر کل منابع طبیعی استان، درباره توانمندسازی جوامع محلی برای بهره بردن از سایر ظرفیتهای مغفول مانده مراتع افزود: مطالعات اجتماعی این طرح در۹ هزار هکتار۶ روستای سطح استان با همکاری دانشگاه زنجان، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی و منابع طبیعی استان اجرا میشود تا فشار وارده به مراتع سطح استان کاهش یابد. برای نمونه اکنون در۲ روستا۲۰ هزار اصله نهال توسط زنان روستایی تولید شده است.
وی در پایان از اجرای عملیات آبخیزداری، بند رسوبگیر و نیز توسعه جنگلکاری پسته در این مناطق خبر داد و افزود: مشارکت مردم و مالکیت معنوی آنها بر پروژهها رویکرد اقتصادی جنگلها، اجرای طرح در حوزههای شیلات، کاشت قارچ، خیاطی و سایر موارد مدنظر است.