رییس شورای اسلامی استان زنجان تاکید کرد:
ضرورت مشارکت صاحبان صنایع در پروژههای شهری برای توسعه جامعه
صاحبان صنایع و کارآفرینان موفق میتوانند با مشارکت در پروژهها و برنامههای شهری به توسعه جامعه کمک کنند.
مدیرعامل شرکت خالص سازان روی زنجان، گفت: برای حمایت از تولید باید دولت به بخش خصوصی اعتماد کرده و همه امور مرتبط را به این بخش واگذار کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، سعید خدادادی، در این خصوص با بیان اهمیت و ضرورت مشارکت سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی در توسعه و آبادانی شهر، اظهار داشت: فعالان اقتصادی استان میتوانند در تقویت هویتهای فرهنگی، بومی جامعه موثر واقع شوند.
خدادادی، با بیان اینکه برخی سرمایه گذاران استان در همه ابعاد الگوی جامعه هستند، اظهار کرد: فعالان اقتصادی که سهم جامعه را از سود خود میپردازند دلسوزانی هستند که باید فعالیتهای آنها را ارج نهاد.
رییس شورای اسلامی استان زنجان خاطر نشان کرد: گاهی فعالیتهای بخش خصوصی به مراتب با کیفیتتر و بهتر از بخش دولتی انجام میشود بنابراین باید از ظرفیت این بخش در پیشبرد برنامههای توسعهای شهرها استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت خالص سازان روی زنجان گفت: اعضای شوراها باید تلاش کنند فرهنگ تولید را نهادینه کنند تا توسعه جامعه رقم بخورد.
یوسف مردالو در دیدار با رییس شورای اسلامی استان زنجان افزود: این تولید است که ارزش افزوده، اشتغالزایی، رفاه، امنیت اجتماعی و در نتیجه رشد و توسعه را به همراه دارد همچنین در خارج از مرزها نیز میتواند موثر واقع شود.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در سایر بخشها از جمله خدمات به اندازه تولید مفید نخواهد بود.
این فعال صنعتی ابراز کرد: مادامی که بیکاری وجود دارد ناامنی، غارت، قتل، معضلات اجتماعی و عقدههای درونی وجود خواهد داشت بنابراین برای رفع چنین معضلاتی تنها راه، حمایت از بخش تولید است.
مرادلو ضمن اظهار گلایه از برخورد شعار گونه برخی افراد نسبت به حمایت از تولید در جامعه گفت: متاسفانه حمایت از تولید به شعاری برای جلب آرا مردم مطرح است و در عمل حمایتی متناسب با شعارها وجود ندارد، البته طی یک سال اخیر باور و تلاش حمایت از تولید در دولت بیشتر شده ولی هنوز وعدههای داده شده کاملاً محقق نشده است.
وی تاکید کرد: باید به این باور برسیم که سرمایهدار زالو صفت نیست و سود بیشتر در کسب و کار حلال به نفع کل جامعه است.
مدیرعامل شرکت خالص سازان روی زنجان تصریح کرد: برای حمایت از تولید باید دولت به بخش خصوصی اعتماد کرده و همه امور مرتبط را به این بخش واگذار کند.
مرادلو اظهار کرد: متاسفانه برخی از مدیران دولتی تجربه میدانی در تولید ندارند و نمیتوانند مشکلات و معضلات تولید را درک کنند.
وی در ادامه ابراز کرد: اقتصادی که ۹۸ درصد آن دولتی است و دو درصد باقیمانده آن نیز به دلیل اینکه از تصمیمات دولت متاثر است، دولتی محسوب میشود، چگونه میتواند درک درستی از تولید و بخش خصوصی داشته باشد و از آن حمایت کند؟ پس به طور طبیعی حضور بخش خصوصی در کنار مسئولین دولتی تصمیمات را اجراییتر میکند.
و ی تصریح کرد: باید در پی آن باشیم تدابیری اندیشیده شود تا مدیران و کارمندان دولت با عزت نفس و انگیزه بیشتری از تولید حمایت کنند و ارزش آن را در توسعه جامعه بدانند.
مدیرعامل شرکت خالص سازان روی زنجان راه اندازی تورهای صنعتی را برای آشنایی بیشتر مدیران و کارکنان دولت با فضای صنعت ضروری دانست و افزود: چرا وعاظ و سخنرانان در صحبتهای خود اشارهای به مشکلات تولید ندارند و از آن حمایت نمیکنند؟ چونشناختی ندارند و آنرا از ضروریات اجتماعی نمیدانند.
مرادلو در بخشی از سخنان خود، خاطر نشان کرد: برای حمایت از تولید باید ابتدا تولید و تولید کننده را شناخت، تاثیر مشتری مداری و ارزش به کارکنان را در کیفیت کار سنجید و سرمایه دار را متخلف ندانست تا تصمیمی اتخاذ شود که برای سرمایه گذارو تولید کننده مشکل ساز نباشد.
وی پایین بودن سقف تسهیلات اعطاییی بانکها و طولانی شدن روند پرداخت را از دیگر مشکلات پیش روی تولید کنندگان در استان زنجان برشمرد و گفت: با سه چهار میلیارد تومان تسهیلاتی که بانکهای استان پرداخت میکنند نمیتوان حتی یک مغازه خرید چطور توقع گسترش تولید را داریم؟
مدیرعامل شرکت خالص سازان روی زنجان ادامه داد: سقف تسهیلات بانکهای استان بسیار پایینتر از بانکهای سایر استان هاست همچنین روند پرداخت آن انقدر طولانی است که نوش داروی پس از مرگ سهراب است؛ گاهاً سرمایه گذار عطایش را به لقایش میبخشد.
مرادلو رتبه بندی واقعی فعالان اقتصادی را از راههای تشویق سرمایه گذاران برشمرد و یادآور شد: میتوان عدم فرار از مالیات و تامین اجتماعی، شفافیتهای مالی و حسابداری، رضایتمندی نیروی انسانی، رعایت مسائل زیست محیطی و بهداشت حرفهای، همراهی با دوایر دولتی و انجام مسئولیتهای اجتماعی را آیتمهایی برای انتخاب صنعتگر برتر مدنظر قرار داد.
وی تصریح کرد: باید سرمایه داران از سود حاصل از فعالیتهایشان سهم اجتماع را نیز بپردازند.
مرادلو تجلیل از سرمایه گذاران برتر را یکی از بهترین روشهای تشویق و جذب سرمایه گذاران برشمرد و افزود: وقتی براساس آیتمهای مشخصی واحدهای تولیدی برتر شناسایی و به عموم معرفی شوند، کارتهای شهروند ویژه به آنها اختصاص یابد و مسئولان موظف باشند نهایت همکاری را با آنها داشته باشندبرای تولیدکننده دلگرمی محسوب میشود.
این صنعتگر زنجانی با اشاره به وجود ۸۰ هزار نفر بیکار در استان زنجان ابراز کرد: اگر صنعت روی که صنعت بومی زنجان است با تمام ظرفیت فعالیت کند حداقل ۱۵ هزار نفر را وارد چرخه اشتغال و تولید خواهد کرد.
مرادلو در خصوص وضعیت و ذخیره معدن انگوران گفت: من معتقدم این معدن به اندازه نیم قرن ذخیره دارد اما عدهای درصدد کوچک سازی آن هستند.
وی با تاکید بر لزوم بهره برداری از معدن مهدی آباد یزد یادآور شد: معدن انگوران نسبت به معدن مهدی آباد ظرفیت ناچیزی دارد اما متاسفانه دولت به بهانههای مختلف از بهره برداری این معدن جلوگیری میکند. یا بهتر بگویم همکاری و مساعدت لازم را با متخصصین داخلی ندارد.
عضو انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران اظهار کرد: صنعت روی به عنوان صنعت استراتژیک در منطقه محسوب میشود و استان زنجان ۷۵ درصد سرب و روی کشور را تولید میکند. میتوان گفت این صنعت بومی زنجان است.
مرادلو گفت: متاسفانه برخی از مسئولان ما درد آشنا نیستند و قدر ظرفیتهای موجود داخلی را نمیدانند حال آنکه با شناخت این پتانسیلها توسعه استان و کشور تسریع میشود.
وی ادامه داد: ۷۰ درصد ظرفیت تولید شمش روی استان خالی است و علی رغم اینکه افراد زیادی در پی اخذ مجوز تولید هستند دولت به بهانه نبود خاک از صدور مجوز امتناع میکند در حالیکه اگر معدن مهدی آباد فعال و به بخش خصوصی واگذار شد صنعتگران زنجان میتوانند مدیریت فروش و استخراج آن را عهده دار شوند و دولت نیز از عواید آن بهرهمند شود. سرمایه گذاران علاقهمند هم وارد این عرصه شوند.
مدیر عامل خالص سازان روی زنجان بیان داشت: برای رفع معضل بیکاری باید به تولید بها داد و متاسفانه مشکل تولید علمی نبودن آن است نه صنعت به دانشگاه اعتماد دارد و نه دانشگاه به صنعت. باید همه تلاش کنیم این گپ را از بین ببریم.
وی با بیان اینکه توزیع مواد معدنی در صنعت بیبرنامه و غیر شفاف است افزود: صنعت روی که صنعت غالب استان است از فردای خود بیخبر است و این یعنی تهدید جدی برای سرمایه، اشتغال و ارزآوری.
مرادلو در پایان سخنان خود، از وضعیت تعیین مالیات بر ارزش افزوده نیز سخن به میان آورد و ابراز کرد: چون بستر بدرستی فراهم نیست در شرایط موجود هر کس بخواهد با صداقت وشفافیت فعالیت داشته باشد، بیشترین آسیب را میبیند.