استاندار زنجان خواستارشد:
اصلاح فرهنگ توسعه صنعتی در استان
همایش بررسی برنامههای راهبردی بخش صنعت و معدن استان زنجان با حضور انصاری، استاندار زنجان، و جمعی از صاحبان صنعت و معدن داران استان و کارشناسان حوزه صنعت و معدن برگزار شد.
استاندار زنجان گفت: چنانچه در فرهنگ توسعه استان تغیرات لازم صورت نگیرد، به استمرار شرایط نامناسب و محدود کننده در فضای کسب و کار حوزه صنعت و معدن منجر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، جمشید انصاری در این همایش به ارائه برنامههای راهبردی توسعه بخش صنعت و معدن مبتنی بر جلسات اتاق فکر صنعت و معدن استان پرداخت و گفت: در جلسات اتاق فکر استان به تحلیل راهبردی نقاط قوت و ضعف استان و ترسیم چشم انداز استان در پایان برنامه ششم توسعه پرداخته میشود.
انصاری ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرحهای توسعه صنعتی و معدنی، رتبه صنعتی استان در پایان برنامه ششم از رتبه ۱۴ به ۱۰ و رتبه معدنی استان از ۱۲ به ۸ ارتقاء یابد.
وی چهار موضوع سرمایه گذاری، بهبود فضای کسب و کار، بهره وری و فرهنگ توسعه صنعتی را از موضوعات استراتژیک و اثرگذار در توسعه بخش صنعت و معدن استان عنوان نمود و گفت: توقعات و مطالبات مردمی باید بر اساس قابلیتها و ظرفیتهای هر منطقه تعریف شود.
مقام عالی استان با انتقاد از ترویج فرهنگ نادرست در توسعه صنعتی اظهار داشت: چنانچه در فرهنگ توسعه استان تغیرات لازم صورت نگیرد، به استمرار شرایط نامناسب و محدود کننده در فضای کسب و کار حوزه صنعت و معدن منجر خواهد شد.
وی افزود: عامه مردم دولت را متولی ایجاد و استقرار واحدهای صنعتی میدانند درحالیکه صاحب نظران باید مردم را توجیه نمایند که دولت تنها وظیفه تسهیل در ایجاد واحدهای صنعتی و حمایت از مراکز بوجود آمده را دارد و این فرهنگ توسعه باید در جامعه اصلاح شود.
استاندار زنجان در ادامه به برخی از ویژگیهای فرهنگی نامناسب درمیان مردم زنجان اشاره نمود و گفت: باید نفی و مقابله با توسعه صنعتی در اذهان عمومی تصحیح شود و صاحب نظران و نخبگان استان باید به تشریح برتری منافع جمعی بر منافع فردی و توصیف مزیتهای فعالیتهای صنعتی در جامعه بپردازند.
انصاری در ادامه خاطرنشان کرد: مشکلات موجود در حوزه فرهنگ توسعه امری همگانی است و نباید این مشکلات را فقط به عامه مردم نسبت داده شود چرا که بخش اعظم این مشکلات در بین سرمایهگذاران و سیستمهای دولتی هم مشاهده میشود که باید مورد اصلاح قرار گیرد.
وی بر ضرورت تحول فرهنگ عمومی در حوزه توسعه از جمله توسعه صنعتی و کنار گذاشتن فرهنگ ملاحظهکاری در ابراز عقاید تاکید کرد و افزود: صراحت کلام و شفافیت برای حفظ منافع عمومی باید ترویج شود و مردم با صبر و حوصله، مدیران را در اجرای برنامهها و طرحهای توسعهای همراهی کنند.
نماینده عالی دولت در استان از کلیه اندیشمندان، علاقمندان و فعالان حوزه صنعت و معدن استان خواست تا با مطالعه دقیق راهبردها و برنامههای ارائه شده از سوی اتاق فکر استان، ظرف دو هفته آینده، موارد اصلاحی و تکمیلی خود را از طریق سامانه الکترونیکی به نشانی info @ ostandari - zn. ir و یا بصورت مکتوب به دبیرخانه همایش ارائه کنند.