معاون عمرانی استانداری زنجان:
شهرهای استان زنجان فاقد حریم مصوب هستند
با توجه به ساخت و سازهای موجود در استان زنجان، هیچ یک از شهرهای این استان دارای حریم مصوب نیستند.
معاون عمرانی استاندار زنجان، با اشاره به وجود جرائم وعوارضی بالا در شهرداریهای زنجان وبرخی از مشکلات مدیریت شهری، گفت: با توجه به ساخت و سازهای موجود در استان زنجان، هیچ یک از شهرهای این استان دارای حریم مصوب نیستند.
به گزارش خبرنگار «ایلنا» جواد رحمتی امروز دوشنبه(۲۹ اردیبشهست) در نخستین نشست تخصصی شهرداران استان زنجان در سالجاری، با اشاره به اینکه شهرداران شهرها بر اساس رای نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی شهر انتخاب میشوند، افزود: ضروری است با برنامه ریزیهای لازم زمینه ارتقاء بینش شهرداران در زمینه مسایل عمران شهری در جامعه فراهم شود.
رحمتی با بیان ضرورت احصاء خلاصه قوانین شهرداریها و تدوین آن به صورت کتابچه در حوزه مدیریت شهری، تاکید کرد: تدوین این کتابچههای میتواند به عنوان منبعی برای آشنایی بیشتر شهرداران به قوانین حیطه وظایبفشان مورد استفاده قرار گیرد.
وی آسیبشناسی و آشنایی شهرداریهای به حقوق وقوانین را دارای اهمیت اساسی عنوان کرد وگفت: جمع آوری اطلاعات دراین زمینه حائز اهمیت است.
معاون عمرانی استاندار زنجان، درادامه با اشاره به حیطه اختیارات شهرداریها در استان زنجان، گفت: شهرداریها متناسب با سرمایههایی که در اختیار دارند در کارهای عمرانی دخیلاند و در این راستا تدوین دستورالعملهای اجرایی برای فعالیتهای اجرایی نقش بسیار مهمی جهت عمران، آبادانی و توسعه شهرها ایفا میکنند.
این مسئول در استان زنجان، نو آوری وخلاقیت در امور ومدیرت شهری را بسیار موثر دراین راستا عنوان کرد وخاطر نشان شد: الگو پذیری از مراکز وشهرهای بزرگ برای شهرها وروستاها مطلوب نمیباشد.
رحمتی بر آمادگی بخشهای مختلف برای تعامل بیش از پیش با شهرداران برای ارائه نظرات کارشناسی در حوزهای عمرانی و اتخاذ تدابیر لازم د راین زمینه را مهم ارزیابی کرد واظهار داشت: درهزینه کرد اعتبارات شهرداریها باید به صورت بهینه تلاش شود.
معاون عمرانی استانداری زنجان، همچنین هزینه کرد غیر اصولی وانجام برخی اقدامات غیر ضروری را موجب اصراف در شهرها دانست وگفت: ضعف مسائل مهندسی در کشور واستان فاجعه است.
شهردار زنجان نیز درادامه این مراسم با اشاره به وجود مشکلات ومعضلات در زمینه مدیریت شهری و شهرداریها در زنجان یاد آور شد: شهرداری زنجان وارثیک بدنه نازیبا دراین شهر است.
محسن امین با بیان اینکه مدیریت شهری با سایر دستگاههای اجرایی دارای تفاوتهایی است، افزود: قوانین مصوب شهرداریها دارای قدمت طولانی است و بر همین اساس برخی از قوانین موجود با شرایط روزمطابقت ندارند.
شهردارزنجان، بر لزوم ایجاد منابع پایدار درآمدی برای شهرداریها تاکید واظهار داشت: تصمیمات شهرداریها به خاطر ماهیتشان وجودیشان هرگز مورد رضایت صد در صدی مردم جامعه نیست و نخواهد بود.
امین با بیان اینکه شهرداری حلقه واسط بین مردم ودولت است، ادامه داد: چنانچه شهرداریها در اداره امور شهری تعلل داشته باشند براحتی برخی افراد غیر مسئول در این خصوص به خود اجاز دخالت در امور شهری را میدهند.
امین در ادامه به تغییر رویکرد شهرداری زنجان از جریمه به عوارض محوری اشاره کرد وگفت: اداره امور شهری باید به سمت قانونمندی سوق داده شود تا شاهد حل بسیاری از مشکلات موجود در شهرهای استان باشیم.
شهردار زنجان در بخشی از سخنان خود تصریح کرد: تبادل تجربیات شهرداران استان زنجان میتواند زمینه تحمیل هزینههای نامتعارف به شهرداریهای مختلف را به حداقل ممکن کاهش بدهد.
وی د راین راستاخاطر نشان شد: بودجه سال ۹۳ شهرداری زنجان به صورت بودجه نقدی و غیر نقدی بسته شده که بودجه غیر نقدی به صورت پروژههای مشارکتی با سرمایه گذاری بخش خصوصی تعریف شده است.
شهردار زنجان یکی از دغدغههای شهرداریها را پرداختن حقوق افراد شاغل و پرسنل شهرداری عنوان کرد وگفت: در مباحثحوزههای خدمات شهری تغییر فرهنگ در زنجان اساسی است.
وی در زمینه ایجاد زیرساختهای ورفع مشکلات شهرکهای اقماری واطراف زنجان، گفت: هزینه این معضلات بر دوش شهرداری است.
امین با بیان اینکه شهرداری با کمبود بودجه مواجه است، افزود: برای تقویت ناوگان عمومی شهر شهرداری زنجان فاقد توانایی است.
شهردار زنجان در پایان توسعه همه جانبه استان را در زمینه مدیریت در سالجاری مهم ارزیابی کرد وگفت: بحثباز یافت زبالهها در زنجان جزو اقدامات اساسی در سالجاری خواهد بود.