مشاور انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان خبرداد:
۱۰نفر در زنجان تحت درمان دیالیز صفاقی است
مشاور انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان گفت: هم اکنون تعداد بیماران تحت درمان با دیالیز صفاقی ۱۰ نفر در استان است.
مشاور انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان گفت: هم اکنون تعداد بیماران تحت درمان با دیالیز صفاقی ۱۰ نفر در استان است.
به گزارش ایلنا از ازنجان، گلزار باباخانی مزیتهای دیالیز صفاقی را قابلیت انعطاف و استقلال فرد بیمار دانست و گفت: افراد تحت دیالیز صفاقی میتوانند زندگی طبیعی داشته و تطبیق برنامه درمانی با کار، مدرسه یا برنامه سفر آسان است چرا که فرد بیمار در این روش مسئول درمان خویش است.
وی با اشاره به اینکه در دیالیز صفاقی از صفاق که پردهای طبیعی است و حفره شکم را میپوشاند، استفاده میشود، افزود: پرده صفاق سوراخهای کوچکی دارد و به عنوان صافی عمل میکند و مواد زائد و مایعات میتوانند از بدن دفع شوند.
این مقام مسئول گفت: مایع دیالیز ازخلال لوله پلاستیکی نرم و کوچک به نام کاتتر دیالیز صفاقی، به حفره صفاق جریان مییابد.
وی ادامه داد: کاتتر با یک عمل جراحی کوچک داخل شکم گذاشته شده و ۱۵ سانتی متر از این لوله خارج از شکم و زیر لباس بیمار باقی میماند و وسیلهای برای اتصال کیسههای مایع دیالیز فراهم میآورد.
مشاور انجمن کلیوی زنجان تاکید کرد: در دیالیز صفاقی، فرایند دیالیز داخل شکم بیمار با استفاده از غشا طبیعی صفاق، به عنوان غشا دیالیز انجام میگیرد.
باباخانی تصریح کرد: مویرگهای صفاق دارای تعداد زیادی منافذ کوچک است و خون از خلال عروق خونی به صفاق جریان یافته و از کنار منافذ عبور میکند و در نتیجه آب و مواد سمی به آسانی میتوانند از خلال منافذ عبور کنند.
وی گفت: به هنگام دیالیز، حفره صفاق به عنوان مخزن مایع دیالیز مورد استفاده قرار میگیرد.
مشاور انجمن کلیوی زنجان به افرادی که میتوانند توسط دیالیز صفاقی درمان شوند اشاره کرد و افزود: اکثر بیماران مبتلا به نارسایی کلیه میتوانند با دیالیز صفاقی درمان شده و موارد منع پزشکی خاص مانند سابقه جراحی بزرگ شکمی میتواند انجام دیالیز صفاقی را مشکل کنند.
باباخانی همچنین به قابلیت در دسترس بودن دیالیز صفاقی اشاره کرد و افزود: پزشک با یک جراحی کوچک لوله پلاستیکی نرمی را به داخل شکم وارد میکند و این کاتتر معمولا در پایین شکم قرار داده شده و به سادگی زیر لباس مخفی شود.