فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان خبر داد:
پایین بودن سطح تحصیلات بهرهبرداران سد راه فرهنگسازی حفظ منابع طبیعی
بالا بودن هرم سنی بهرهبرداران و اقبال نداشتن آنها به برنامههای نوین ارائه شده در بحثحفاظت از منابع طبیعی از دلایل تخریب و تصرف اراضی ملی در استان است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: وضع نامناسب اقتصادی بهره برداران منابع طبیعی و نامناسب بودن نظامهای بهره برداری و کارآیی کم آنها نیز در این امر دخیل است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، سرهنگ رحیم اسکندری، فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، امروز با بیان اینکه توجه نکردن به مسائل اقتصادی و اجتماعی بهرهبرداران در تهیه طرحهای منابع طبیعی باعثجریتر شدن آنها در برابر اجرای این طرحها و یا همکاری نکردن میشود، گفت: نبود تناسب برنامههای بلند مدت حفاظتی با نیازهای بهره برداران موجب نبود رغبت و تمایل آنها در استقبال از برنامههای بلند مدت و دیر بازده حفاظتی میشود.
وی، کمبود مروج تخصصی جهت اعزام به حوزهها، افزایش روز افزون ارزش زمین خصوصا در حواشی شهرها و مراکز جمعیتی، طولانی شدن پروسه رسیدگی به پروندههای تخلف حوزه منابع طبیعی در دادگستری و دادسرا و کمبود نیرو و امکانات حفاظتی را از دیگر موانع سد راه توسعه فرهنگ منابع طبیعی عنوان کرد.
این مقام مسئول، بر لزوم ارتقا فرهنگ عمومی منابع طبیعی تاکید کرد و با ابراز تاسف گفت: وضع نامناسب اقتصادی بهره برداران منابع طبیعی و نامناسب بودن نظامهای بهره برداری و کارآیی کم آنها نیز در این امر دخیل است.
اسکندری به مسائل و مشکلات حقوقی و قانونی، پایین بودن سطح فناوری در بخش منابع طبیعی نیز اشاره کرد و افزود: کافی نبودن مطالعات اجتماعی و اقتصادی در طرحهای منابع طبیعی و کمبود اعتبارات در بخش تخصصی ترویج و مشارکتهای مردمی نیز در این امر بیتاثیر نیست.
وی در پایان بر لزوم گسترش تشکیلات ترویج در ساختار سازمانی با توجه به اهداف و برنامهها تاکید کرد و افزود: صدور شناسنامه بهره برداران از جمله شناسنامه آموزشی و مشارکت مردم در برنامهریزی، اجرا و نظارت در طرحها میتواند ما را در رسیدن به اهداف تعیین شده یاری کند.