نایب رئیس پارلمان جمهوری فدرال آلمان:
باید در زمینه بهبود وضعیت زنان با یکدیگر همکاری کنیم
بررسیهای ما نشان میدهد که حضور زنان و کودکان در ورزشگاهها سبب ایجاد خودکنترلی در بین دیگر تماشاچیان میشود.
نایب رئیس پارلمان جمهوری فدرال آلمان اظهار کرد: باید در زمینه بهبود وضعیت زنان و رفع خشونت در دنیا با یکدیگر همکاری کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کلاو دیا روت در دیدار با شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: من در سال ۲۰۱۰ نیز به ایران سفر کردم که البته در آن زمان شرایط متفاوت بود.
نایب رئیس پارلمان آلمان اظهار کرد: در دنیا خشونتهای بسیاری وجود دارد. من سال گذشته از لبنان، سوریه، ترکیه و عراق دیدن کردم و با میلیونها نفر که در حال مهاجرت بودند، روبرو شدم. همچنین با زنان ایزدی که مجبور بودند دخترانشان را در موصل بفروشند، صحبت کردم که بسیار ناامیدکننده بود.
روت ادامه داد: ما اکنون در اکثریت هستیم و باید برای پایان دادن به این خشونتها با یکدیگر همکاری کنیم. همچنین تروری که در فرانسه به وقوع پیوست، علت مذهبی نداشت و من از کشته شدن خبرنگاری که از حزب من بود و دیگر افراد و یهودیانی که قربانی شدند، بسیار متاسفم.
وی با اشاره به صحبت رئیس جمهور ایران در ارتباط با خشونت گفت: رئیس جمهور ایران به خوبی اظهار کرد که هیچ توجیهی در مورد خشونت وجود ندارد. ممکن است که در مورد آزادی اختلاف نظر وجود داشته باشد اما نباید کسی برای آن کشته شود. رئیس جمهور ما نیز در این مورد گفت؛ این کار، کاری ضدخدایی بود.
نایب رئیس پارلمان آلمان ادامه داد: همه ما باید علیه تبعیض کار کنیم. هیچ ضد یهودی، ضد اسلامی و ضد مذهب دیگری نباید وجود داشته باشد و همانطور که صدراعظم آلمان اشاره کرد؛ اسلام جزئی از آلمان است و باید آزادی مذهب وجود داشته باشد. همچنین در مذهب هیچ درجهبندی نیست.
وی ادامه داد: حقوق برابر میان زن و مرد در هیچ جا کامل نیست اما میتوانیم در این زمینه با یکدیگر همکاری و حمایت کنیم. البته برای ایجاد این حمایت دوطرفه نیاز است که در مورد برخی مسائل همچون ازدواج دختران در زیر سن بلوغ، اسیدپاشی به زنان زیبا و جوان با یکدیگر صحبت کنیم.
وی ادامه داد: من سالها مسئول حقوق بشر و رئیس کمیسیون حقوق بشر در آلمان بودهام و مسائل مختلفی را مشاهده کردم که نباید با توجیه آنکه این مسائل مربوط به اختلاف فرهنگهاست، از آن گذشت برای نمونه در آفریقا شاهد ختنه زنان بودیم که بسیار زجرآور است و باید در مورد آن قوانینی در همه دنیا اجرا شود. همچنین در مورد وضعیت خشونت خانگی علیه زنان که در همه دنیا و در برخی مواقع در آلمان هم وجود دارد و به زنان در خانهشان نیز تجاوز میشود، درخواست داریم که وضعیت ایران را نیز بدانیم. همچنین در مورد عدم برابری ارثمیان دختر و پسر و شهادت زن و مرد و همچنین ریحانه جباری نیز مایلیم که بدانیم به چه صورت بوده است.
نایب رئیس پارلمان جمهوری فدرال آلمان همچنین در ارتباط با نسبت حضور زنان در عرصههای مختلف و پستهای سیاسی در کشور آلمان گفت: در برخی از احزاب مانند حزب من(حزب سبز) نسبت پستهای مدیریتی ۵۰ به ۵۰ است اما در احزاب دیگر این نسبتها متفاوتند.
وی در ادامه همچنین در مورد حضور زنان در ورزشگاهها و مسئله دستگیری غنچه قوامی سوال کرد و گفت: به نظر میآید که تمایل برای حضور در ورزشگاهها میان زنان نیز وجود داشته باشد که این مسئله در فیلمی به نام آفساید که ساخته جعفر پناهی است، نیز دیده میشود.
وی ادامه داد: ما در تبریز با استاندار این استان صحبتی در این باره داشتیم، ایشان عنوان کردند جو ورزشگاهها برای حضور زنان مناسب نیست و ممکن است هواداران مرد به فحاشی در آنجا بپردازند. در حالی که بررسیهای ما نشان میدهد که حضور زنان و کودکان در ورزشگاهها سبب ایجاد خودکنترلی در بین دیگر تماشاچیان میشود.
نایب رئیس پارلمان جمهوری فدرال آلمان در خاتمه ابراز امیدواری کرد؛ مذاکرات هستهای هرچه سریعتر به موفقیت بینجامد و معتقدیم که تنها یک قدم کوچک به این مسئله مانده است.