پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی امحای خشونت علیه زنان؛
به سکوت در برابر خشونت علیه زنان پایان دهیم
در سراسر جهان از هر سه زن، یک نفر در مقطعی از زندگی از طریق خشونت فیزیکی یا جنسی از تجاوز و خشونت خانگی گرفته تا آزار در محل کار و تهدید در فضای اینترنت رنج میبرد.
دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت فرارسیدن چهارم آذر - ۲۵ نوامبر - روز جهانی امحای خشونت علیه زنان، بر شکستن سکوت در قبال خشونت علیه زنان تاکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، در متن پیام «بان کی مون» آمده است:
«خشونت مبتنی بر جنسیت و روابط جنسی، شدیدترین گونه نابرابری نظاممند و جهانی است که به وسیله زنان و دختران تجربه میشود، این نوع خشونت هیچ مرز جغرافیایی، اجتماعی و اقتصادی نمیشناسد.
در سراسر جهان از هر سه زن، یک نفر در مقطعی از زندگی از طریق خشونت فیزیکی یا جنسی از تجاوز و خشونت خانگی گرفته تا آزار در محل کار و تهدید در فضای اینترنت رنج میبرد.
تنها در سال جاری، بیش از ۲۰۰ دختر در نیجریه ربوده شدهاند؛ ما شاهد اعترافات واضح زنان عراقی در باره تجاوز و بردگی جنسی در طی درگیری بودهایم؛ دو دختر مدرسهای هندی مورد تجاوز قرار گرفته، کشته شده و از درخت آویزان شدند و در ایالات متحده آمریکا موارد خبرساز خشونت جنسی در تیمهای ورزشی و پردیسهای دانشگاهی وجود داشته است.
زنان و دختران در تمامی کشورها و محلهها خشونت را تجربه میکنند، اما این جرایم غالبا گزارش نشده و مخفی میمانند. ما باید به این سکوت خاتمه دهیم، به همین دلیل است که روز جهانی امحای خشونت علیه زنان امسال بر تلاشهای بنیادی برای افزایش آگاهی به نام «محله خود را نارنجی کنید» متمرکز است.
در اطراف سازمان ملل متحد در نیویورک، ساختمان دبیرخانه و ساختمان امپایر استیت همه با رنگ نارنجی روشن میشوند و به همین منظور بسیاری مراسم دیگر در سراسر جهان و رسانههای اجتماعی برنامه ریزی شده است.
هر فرد مسوولیتی برای جلوگیری و خاتمه خشونت علیه زنان و دختران دارد که با به چالش کشیدن فرهنگ تبعیض آمیزی آغاز میشودکه اجازه میدهد خشونت علیه زنان و دختران ادامه یابد. ما باید کلیشهها و شیوه برخورد منفی جنسیتی را نابود کنیم، قوانین برای جلوگیری و خاتمه تبعیض و استثمار معرفی کرده و به اجرا در آوریم و قیام کنیم بر عیله سوء رفتار درهرجا که آن را مشاهد میکنیم.
ما باید همه اقدامات خشونت آمیز را محکوم، برابری را در محل زندگی کاری و خانه برقرار نماییم و تجربه روزانه زنان و دختران را متحول کنیم.
زمانی تصور میشد استیفای حقوق زنان تنها مربوط به خود آنان است، اما امروزه مردان و پسران بیشتر و بیشتری شرکای واقعی در مبارزه برای توانمند سازی زنان میشوند.
دو ماه قبل، اینجانب نهضت مردان برای زنان که جنبش همبستگی جهانی برای برابری جنسیتی است که نیمی از بشریت را برای حمایت از نیمی دیگر به میدان میآورد به جهت منفعت همگان معرفی کردم. همه ما نقشی برای ایفا کردن داریم و من شما را ترغیب به ایفای نقش خود مینمایم. اگر ما با هم در خانه، جوامع، کشورها و صحنه بین المللی متحد شویم، میتوانیم تبعیض و بیکیفرمانی را دگرگون کرده و افکار و سنتهایی را متوقف کنیم که خشونت ننگین جهانی علیه زنان و دختران را تشویق، انکار و تحمل میکنند.»