معاون برنامهیزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده خبر داد:
واگذاری پایش و ارزیابی برنامههای معاونت امور زنان به جامعه مدنی
پایش و ارزیابی برنامههای معاونت امور زنان در هر استان نیز برعهده جامعه مدنی قرار خواهد گرفت.
معاون برنامهیزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده از شناسایی مسائل حوزه زنان در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان خبر داد.
اطهره نژادی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد برنامههای معاونت امور زنان و خانواده برای بهبود شاخصهای حوزه زنان گفت: قصد ما انجام برنامهریزی به گونهای است که تمامی ذینفعان و فعالان حوزه زنان در آن مشارکت داشته باشند بنابراین سعی داریم که همکاری شبکهای بین دستگاههای دولتی، NGOها با یکدیگر تعریف کنیم، تا تاثیرگذاری بیشتری را در ارتقای شاخصهای حوزه زنان شاهد باشیم.
وی ادامه داد: با همین نگاه قرار است که در دهه اول آذرماه اولین نشست منطقهای معاونت امور زنان و خانواده در شرق کشور با حضور ۴ استان؛ خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان برگزار شود.
نژادی افزود: براساس آمارهای مستند و قابل اطمینان، مسائل حوزه زنان در این ۴ استان مشخص شده و اقدامات شبکهای میان دستگاههای دولتی برای حل این مسائل نیز تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه NGOهای فعال این ۴ استان در حوزه زنان شناسایی شدهاند، اظهار کرد: قرار است که در کارگاه آموزشی ۴ روزه شبکهسازی تخصصی به NGOها آموزش داده شود تا با توجه به محدودیتهای منابع مالی، همافزایی NGOها در این مناطق بتواند در راستای حل مسائل زنان این منطقه تاثیر گذار باشد.
معاون برنامهریزی معاونت امور زنان و خانواده تصریح کرد: ما در راستای سیاستهای حمایتی از NGOها قصد داریم که به سمت برنامه محوری پیش برویم به این معنا که به NGOها در حوزه آموزش و شبکهسازی کمک کنیم و سپس اگر آنها برنامهای در حوزه زنان ارائه دادهاند از برنامههای آنها حمایت کنیم. همچنین پایش و ارزیابی برنامههای معاونت امور زنان در هر استان نیز برعهده جامعه مدنی قرار خواهد گرفت.
نژادی در پاسخ به این سوال که «آمارهای صحیح در مورد مسائل زنان کشور از چه دستگاههایی گرفته شده است»، گفت: علاوه بر کسب آمارها در سطوح مختلف، این اطلاعات صحت سنجی نیز میشوند. اما آمار اصلی ما از مرکز آمار کشور گرفته شده و به غیر از آن از آمارهای استانداریها و دستگاههای مرتبط نیز استفاده کردهایم تا موضوعات اصلی مربوط به زنان در هر منطقه را استخراج کنیم.
وی ادامه داد: سپس این موضوعات را در نشستی با مدیران کل امور زنان و خانواده هر استان مطرح کردهایم و این مسائل را با پایشها، تجربهها و مشاهده مدیران کل از مسائل زنان هر استان هماهنگ کردهایم.
این مقام مسئول در معاونت امور زنان با اشاره به اینکه بحثاشتغال از جمله مسائل مشترک میان زنان این ۴ استان بوده است، گفت: در این رابطه همکاری خوبی از سوی دستگاههای مختلف برای توانافزایی زنان داشتهایم همچنین علاوه بر اشتغال، تحکیم بنیان خانواده و گسترش خانواده سالم از اولویتهای دولت است که در این حوزه نیز سعی میکنیم با انجام اقداماتی چون آموزش و فعال کردن جامعه مدنی تاثیرگذاری مطلوبی داشته باشیم.