یک فعال حقوق زنان در گفتگو با ایلنا:
ایمن سازی فضا برای زنان، مهمتر از جداسازی است
اگر به دنبال کاهش آسیبها در جامعه هستیم باید قبل از پرداختن به تفکیک فضا، زمینههای لازم برای حمایتهای حقوقی از زنان دربرابر خشونت و ناامنی فراهم شود.
یک فعال حقوق زنان گفت: هر چند جداسازی فضا برای دو جنس به صورت ظاهری میتواند از بروز برخی آسیبها جلوگیری کند اما حل ریشهای این معضلات به از بین رفتن خشونت و ناامنی برای زنان باز میگردد.
«کریم آسایش» فعال حقوق زنان، در گفتگو با خبرنگار ایلنا در مورد ایجاد فضاهایی ویژه زنان در شهر و یا محیطهای کاری گفت: در شرایط فعلی جامعه، اختصاص قسمتی از فضای شهر به زنان مانند ایجاد پارکهای بانوان، میتواند در برآوردن بخشی از نیازهای زنان موثر باشد.
وی ادامه داد: اما این اقدام به آن معنا نیست که دیگر پارکها و یا فضاهای شهری برای استفاده زنان مناسب سازی نشود، بلکه فضاهای عمومی باید شرایطی مناسب برای استفاده همه شهروندان داشته باشند.
آسایش با اشاره به اینکه برخی از مکانها مانند مترو قسمتی ویژهای برای استفاده بانوان و قسمتی برای استفاده عموم دارند، افزود: این اقدمات میتواند در راستای حفاظت از حقوق زنان و امنیت آنها، امری قابل قبول تلقی شود اما باید به این موضوع نگاه کلانتری نیز داشته باشیم زیرا ایمن سازی فضا از تفکیک آن اهمیت بیشتری دارد.
این فعال حقوق زنان گفت: اگر به دنبال کاهش آسیبها در جامعه هستیم باید قبل از پرداختن به تفکیک فضا، زمینههای لازم برای حمایتهای حقوقی از زنان در برابر خشونت و ناامنی فراهم و آموزشهای لازم به زنان برای دفاع از خود در برابر خشونت داده شود؛ همچنین فضای فرهنگی نیز باید به سمتی حرکت کند که مردان به خود اجازه ندهند به حقوق همکاران و یا همشهریان زن خود تعرضی کنند.
آسایش از بین بردن خشونت و نا امنی در جامعه را اقدام اصولیتری برای حل آسیبهای اجتماعی دانست و افزود: این اقدام منجر به حل ریشهای این آسیبها میشود تا اینکه سعی کنیم با جداسازی در تمامی فضاها به شکل ظاهری از وقوع مشکلات جلوگیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: درحقیقت این کار مانند آن است از مشکلاتی که در جامعه وجود دارد چشم پوشی کنیم و تنها شرایط فیزیکی را به گونهای در آوریم که احتمال وقوع این معضلات کاهش یابد.