خبرگزاری کار ایران

مولاوردی:

برای رفع محدودیت حضور زنان در ورزشگاه ها باید تدبیری اندیشیده شود

کد خبر : ۱۸۰۴۰۵

سازمان تامین اجتماعی با ادغام موضوع بیمه زنان خانه در طرح بیمه فراگیر اجتماعی نظر مساعدی ندارد و ترجیح آنان بر بیمه های چند لایه است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور تاکید کرد که برای رفع محدودیت حضور زنان در ورزشگاه ها باید تدبیری اندیشید.

به گزارش ایلنا از اعلام روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده، «شهیندخت مولاوردی» این مطلب را در

سومین جلسه مشترک معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در سالن جلسات فراکسیون زنان اعلام کرد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در رابطه با انتقاداتی که برخی رسانه ها مبنی بر تذکرش در هیات دولت در خصوص ورود زنان به ورزشگاه برای تماشای والیبال مطرح کرده بودند و جنجال های رسانه ای که در این زمینه به وجود آمد، تصریح کرد: ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای والیبال و بسکتبال تا شهریور ماه سال ۹۱ وجود نداشت و حتی زنان در بازی اول والیبال ایران - ژاپن در ورزشگاه حضور پیدا کردند ولی به یکباره در بازی دوم از ورود آن ها ممانعت می شود.

وی ادامه داد: وقتی در هفته جوان اولین کارگروه دختران را برگزار کردیم دیدم که این موضوع به دغدغه بسیاری از دختران ما تبدیل شده است و از یک سو شاهد ممانعت برای حضورشان در ورزشگاه هستند و از سوی دیگر می بینند که زنان تیم حریف و زنان تبعه خارجی به راحتی می توانند در ورزشگاه حضور پیدا کنند و از طرف دیگر هنرمندان زن برای تماشای فوتبال به برزیل اعزام می شوند و این تناقضات موجی از تحقیر و احساس تبعیض را به همراه دارد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: پس از این جلسه و از سوی دیگر بعد از حضور دختران ایرانی با لباس تیم و پرچم برزیل در ورزشگاه بر آن شدم تا این موضوع را تذکر دهم.

مولاوردی افزود: این محدودیت ها زیبنده دولت و نظام ما نیست و پس از آن نیز موضوع دستگیری برخی از این دختران که با ضرب و شتم و توهین شدید توام بود مطرح شد که از همان ساعت بازداشت این افراد که ۱۶ نفر بودم این موضوع را از طریق دفتر رییس جمهور پیگیری کردم تا اینکه همه آنان ساعت ۱۰ شب آزاد شدند و نظرم این است که وقت آن است برای این موضوع تدبیر و راهکاری اندیشیده شود و شرایط و زیرساختهای لازم برای حضور دختران با رعایت تمامی جوانب و ملاحظات فراهم شود.

وی تصریح کرد: در همین رابطه با همکاری وزارت ورزش و جوانان و دفتر رییس جمهور در حال رایزنی هستیم و در این رابطه کمیته ای مشترک تشکیل شده است.

وی خاطر نشان کرد که پیگیری این مطالبه منافاتی با پیگیریهای دیگر این معاونت ندارد و به موازات هم مطالبات و نیازهای این حوزه در حال پیگیری است و کسانی که با بی تدبیری این محدودیتها و ممانعت ها را در جریان برگزاری مسابقات بین المللی که چشم جهانیان به ما دوخته شده است و اتفاقا قبلا هم مانع خاصی برای این حضور وجود نداشته است، دامن زدند، جنجال آفرینی کردند.

مولاوردی با اشاره به آخرین وضعیت اجرای ماده ۲۳۰ برنامه پنجم توسعه یادآور شد: این معاونت در راستای اجرای این ماده ۶ تفاهم نامه در اواخر سال ۹۲ با دستگاه های مختلف منعقد کرده است که در سال جاری وارد فاز اجرا خواهد شد و اکنون گزارش گیری از این دستگاه ها در این رابطه در حال انجام است.

ˈبر اساس متن ماده ۲۳۰ «دولت با همکاری سازمانها و دستگاه های ذی ربط از جمله مرکز امور زنان و خانواده با هدف تقویت نهاد خانواده و جایگاه زنان در عرصه های اجتماعی و استیفای حقوق شرعی و قانونی بانوان در همه زمینه ها اقدام قانونی کند. ˈ

وی افزود: در همین چارچوب نیز ۱۲ کارگروه تخصصی را راه اندازی کرده ایم که از اول تیر رسما آغاز به کار کرده اند.

وی اضافه کرد: همچنین به پیشنهاد این معاونت دو کارگروه در وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی با هدف حمایت اجتماعی از زنان سرپرست خانوار و بهبود یافته تشکیل شده است.

**پیگیری اجرای مرخصی زایمان نیاز به مصوبه جدید ندارد

مولاوردی در ادامه به پیگیری اجرای مرخصی زایمان اشاره کرد و اظهار داشت: این موضوع بالاخره بعد از پیگیری های مکرر ۲۸ اسفند ماه سال گذشته طی نامه ای به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهورابلاغ و تاکید شده که اجرای آن نیاز به قانون و مصوبه جدید ندارد و نیازبه تخصیص اعتبار دارد که باید تامین شود.

وی ادامه داد: پس از آن هفتم اردیبهشت ماه امسال جلسه ای به این منظور در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با حضور نمایندگان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سازمان تامین اجتماعی و معاونت حقوقی رئیس جمهور برگزار و مقرر شد که تخصیص اعتبار در خصوص اجرای مصوبه مرخصی زایمان از سوی دولت صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: از ابتدای سال ابلاغی برای تخصیص اعتبارات صورت نگرفته که تا حدودی طبیعی است و باید منتظر بمانیم تا تخصیص اعتبار مرخصی زایمان نیز در کنار اعتبار برنامه های دیگر صورت گیرد.

**تدوین سند ملی امنیت زنان و کودکان

مولاوردی در ادامه با اشاره به تدوین سند ملی امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی(موضوع ماده ۲۲۷ قانون برنامه پنجم توسعه) خاطر نشان کرد: این سند با مشارکت این معاونت، دفتر امور زنان و خانواده وزارت کشور و دستگاه های مذکور در ماده در حال تدوین است.

وی افزود: همچنین کارگاه پنج روزه به همین منظور در خرداد ماه سال جاری توسط وزارت کشور در ساری برگزار شد و در تلاش هستیم تا برخی مفاد لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت نیز در این سند گنجانده و با آن تلفیق شود.

** ادغام موضوع بیمه زنان خانه در طرح بیمه فراگیر اجتماعی

مولاوردی همچنین از تلاش برای گنجاندن بیمه زنان خانه دار در قالب ماده ۲۷ قانون برنامه پنجم توسعه خبر داد که براساس آن «دولت مجاز است نسبت به برقراری و استقرار نظام جامع تأمین اجتماعی چند لایه با لحاظ حداقل سه لایه مساعدتهای اجتماعی شامل خدمات حمایتی و توانمندسازی، بیمه‎های اجتماعی پایه شامل مستمری‎های پایه و بیمه‎های درمانی پایه و بیمه‎های مکمل بازنشستگی و درمان اقدام کند».

وی گفت: این معاونت کارهای کارشناسی زیادی را در زمینه بیمه زنان خانه دار انجام داده و نهایتا به این نتیجه رسیدیم که باید این موضوع به گونه ای پیگیری شود که موانع و مشکلات قبلی بر سر راه آن وجود نداشته باشد و بتوان آن را اجرایی کرد.

وی افزود: به همین منظور با همکاری سازمان تامین اجتماعی پیگیری های زیادی را انجام دادیم و تاکنون چندین جلسه در این خصوص برگزار شده است و در آخرین مذاکرات قرار شد این بیمه در این قالب قرار گیرد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تاکید کرد: بطور قطع لایحه ای جداگانه ای را در این خصوص به مجلس ارسال خواهیم کرد و لازم است این نکته را یادآور شوم که مرحله تدوین لایحه تا ارسال آن به مجلس، روندی طولانی است بویژه آنکه اصرار بر کارشناسی موضوع هم باشد.

مولاوردی خاطرنشان کرد: به هر صورت در حال رایزنی با سازمان تامین اجتماعی در این زمینه هستیم.

به گفته وی، سازمان تامین اجتماعی با ادغام موضوع بیمه زنان خانه در طرح بیمه فراگیر اجتماعی نظر مساعدی ندارد و ترجیح آنان بر بیمه های چند لایه است که اشاره شد.

**ارزش گذاری کار خانگی در دستور کار معاونت امور زنان رئیس جمهوری

مولاوردی همچینن از ارزش گذاری کار خانگی در این معاونت خبر داد و افزود: ما موضوع ارزش گذاری کار خانگی را در دستور کار خود قرار داده ایم و معتقدیم این موضوع می تواند به اجرا و جا انداختن و پذیرش بیمه زنان خانه دار نیز کمک کند و در تلاش هستیم تا بر این اساس خانه داری به عنوان یک شغل تعریف شود.

معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در ادامه به لایحه کاهش ساعت کاری زنان با شرایط خاص اشاره کرد و گفت: نظرات این معاونت در خصوص این لایحه به کمیسیون اجتماعی مجلس ارسال شده است و تاکنون مکاتباتی در این زمینه صورت گرفته است.

وی افزود: البته در این ماده واحده مشوق هایی مانند پرداخت سهمی از حق بیمه و معافیت های مالیاتی برای کارفرمایان بخش غیر دولتی در نظر گرفته شده تا بر اساس این تسهیلات امنیت شغلی زنان شاغل با شرایط خاص حفظ شود و آنها در معرض اخراج و یا جایگزینی فرد دیگری به جای خودشان مواجه نشوند.

**ساماندهی زنان کارتن خواب و معتاد

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در رابطه با برنامه های این معاونت برای ساماندهی زنان کارتن خواب و معتاد گفت: یکی از کارگروه های تخصصی معاونت که از اول تیر آغاز به کار کرده به پیشگیری از آسیب های اجتماعی اختصاص دارد و قطعا با همکاری دستگاههایی که وظایف ذاتی آنها توان افزایی این زنان است و نیز سازمان های مردم نهاد وضعیت این زنان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

مولاوردی افزود: از سوی دیگر در رابطه با اشتغال زایی و توانمندسازی زنان بهبود یافته تفاهم نامه چند جانبه ای را با وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ستاد مبارزه با مواد مخدر منعقد کرده ایم.

**تدوین وظایف عمومی پست مشاور امور زنان در وزارتخانه ها

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ادامه در رابطه با حذف پست مشاور امور بانوان در وزارتخانه و تدوین ساختار مناسب حوزه زنان در کل کشور اظهار داشت: البته در این زمینه حذف صورت نگرفته بلکه الزام آن حذف شده است و قرار بر این شده که ما وظایف عمومی و مشترک این مشاورین را تدوین کنیم و این دفاتر وظایف اختصاصی و ماموریتهای ویژه خود را احصا نمایند تا ساختار مناسب و کارآمد در این زمینه طراحی و به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ارائه شود.

مولاوردی ادامه داد: البته در سومین نشست ماهیانه ای که با مشاورین دستگاه ها برگزار کردیم، مقرر شد آسیب شناسی عملکرد و وضعیت موجود این دفاتر هم صورت گرفته تا از فعالیت محوری به سمت اثربخشی حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: در صدد هستیم تا برنامه های دفاتر امور زنان و خانواده در برنامه های وزارتخانه های مربوطه ادغام و این ساختار را از طریق تدوین لایحه یا مصوبه ستاد ملی زن و خانواده اجرایی نماییم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص برگزاری اولین جلسه ستاد ملی زن و خانواده در دولت تدبیر و امید خاطر نشان کرد: در این زمینه در حال بررسی دستور جلسه مناسب هستیم و تاکید داریم اولین جلسه آن در دولت جدید با حضور رئیس جمهور و هشت وزیر برگزار شود.

**رفع مشکل دریافت یارانه زنان

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری همچنین در این جلسه از رفع مشکل دریافت یارانه توسط زنانی که در فاصله ثبت نام تا دریافت یارانه با وقایع فوت همسر، ازدواج و طلاق مواجه می شوند و نیز زنان بدسرپرست خبر داد.

مولاوردی گفت: براساس دستورالعملی که صادر شده و در سایت معاونت موجود است زنان بدسرپرست می توانند یارانه خانوار را به جای همسر معتاد، زندانی، مجنون یا سفیه و یا مفقود دریافت کنند و اولویت در این زمینه ابتدا با مادر و پس از آن با فرزند بزرگ خانواده است.

**موضوع عفاف و حجاب در دست بررسی است

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در رابطه با اقدامات این معاونت در خصوص عفاف و حجاب نیز گفت: این موضوع از طریق وزارت کشور و مشخصا شورای اجتماعی کشور و کمیسیون فرهنگی دولت در دست بررسی است و گزارش عملکرد ۲۴ دستگاه - که وظایفی برای آنها طبق قانون راهکارهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در نظر گرفته شده -، درخواست شده است.

مولاوردی افزود: همچنین کارگروه تحکیم بنیان خانواده شورای اجتماعی کشور که ریاست آن به عهده معاونت امور زنان است جلسه آتی خود را به این موضوع اختصاص داده است. ضمنا این معاونت در چارچوب ماده ۲۳۰ قانون برنامه پنجم توسعه کارگروه تعمیق باورهای دینی را هم راه اندازی کرده است.

مولاوردی همچنین در پایان نشست از تدوین بسته اجرایی اشتغال پایدار زنان در این معاونت خبر داد.

**اجرای پایلوت ساماندگی مشاغل خانگی در شهرری

در ادامه این نشست سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان از اجرای پایلوت ساماندهی مشاغل خانگی در شهرری خبر داد و اظهار داشت: با ایجاد بانک اطلاعاتی زنان سرپرست خانوار تقسیم بندی و تیپ شناسی زنان سرپرست خانوار صورت خواهد گرفت تا نیازها، مهارت ها و خدماتی که زنان نیاز دارند، شناسایی گردد و اگر این طرح به خوبی اجرا شود در کل کشور آن را اجرا خواهیم کرد.

لازم به ذکر است در این نشست اعضای فراکسیون زنان نیز به بیان دغدغه ها و انتظارات خود از معاونت امور زنان و خانواده پرداختند.

رئیس فراکسیون زنان هم نسبت به ضرورت اتخاذ تدبیری برای حضور زنان در ورزشگاه ها برای تماشای والیبال و بسکتبال با توجه به در نظر داشتن حکم حکومتی تاکید کرد.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز