مدیرکل آمار سازمان ثبت احوال کشور:
نرخ باروری ایران با همکاری سازمانهای بینالمللی انجام گرفت
«سال ۶۷ با قانون اول برنامه و سال ۶۹ سیاستهای قانون تنظیم خانواده و محرومیت فرزند چهارم به بعد تصویب شد و فرزند کمتر زندگی بهتر به راه افتاد و سازمانهای بینالمللی کمک کردند تا نرخ باروری کاهش یابد.»
مدیرکل آمار سازمان ثبت احوال کشور گفت: میانگین سن ازدواج در دختران و پسران ایرانی افزایش یافته به طوری که ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار مرد و ۵ میلیون و ۶۷۰ هزار زن در سن ازدواج هستند اما هرگز ازدواج نکردهاند.
به گزارش ایلنا، علیاکبر محزون امروز در جمع خبرنگاران گفت: ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت در بهترین شرایط انجام شد اما نیاز به کاری مستمر و منسجم دارد و تک بخشی به ثمر نخواهد نشست.
وی ادامه داد: طبق روند ۵۰ سال گذشته اوج موالید در سال ۶۵ بوده است و به صورت طبیعی متأثر از شرایط توسعه یافتگی، کاهش باروری آغاز شده بود.
وی ادامه داد: سال ۶۷ با قانون اول برنامه و سال ۶۹ سیاستهای قانون تنظیم خانواده و محرومیت فرزند چهارم به بعد تصویب شد و فرزند کمتر زندگی بهتر به راه افتاد و سازمانهای بینالمللی کمک کردند تا نرخ باروری کاهش یابد.
محزون ادامه داد: اما این اصرار نیاز کشور نبود و به شکل افراطی برای تنظیم خانواده تصمیمات گرفته شد به طوری که پوشش تنظیم خانواده مورد نیاز شرایط آن موقع نبوده است.
مدیر کل آمار سازمان ثبت احوال کشور گفت: عقیمسازی و دریافت خدمات پیشگیری از باروری مورد نیاز کشور نبود و استمرار آن بسیار اشتباه بود، اکنون سایتهای خارجی حرکت کشور را برای افزایش جمعیت، پوچگرایانه میدانند اما ما میدانیم در چه شرایطی قرار داریم و سؤال اینجاست چرا اکنون سازمانهای بینالمللی به کمک ما نمیآیند.
محزون گفت: در چند سال اخیر رشد موالید حدود ۱.۴ درصد با بوده و اکنون یک میلیون و ۴۷۱ هزار و ۸۳۴ موالید در سال ۹۲ به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: افزایش نسبی موالید در استانهای کشور وجود داشته اما در دو استان خراسان رضوی با رشد ۷.۹ درصد و سیستان و بلوچستان با رشد ۷/۳ درصد بیشترین رشد موالید را داشتهاند بنابراین باید به تفاوتهای منطقهای برای افزایش جمعیت دقت کرد.
وی با اشاره به دو سرشماری انجام شده طی ۵ سال گفت: سهم جمعیت جوان ۱۵ تا ۲۹ ساله از ۳۵/۴ به ۳۱/۵ درصد کاهش یافته است بنابراین در یک قدمی سالمندی قرار گرفتهایم.
وی همچنین در مورد سن باروری زنان گفت: در سال ۶۵ حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از زنان کشور در سن باروری بودند که اکنون به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیدهاند در حالی که نرخ موالید به نصف رسیده است.
مدیر کل آمار سازمان ثبت احوال کشور گفت: در حال حاضر ۱۱ میلیون و ۲۴۰ هزار نفر در سن ازدواج قرار دارند اما ازدواج نکردهاند.
محزون ادامه داد: ۸۶ درصد مردان در سن ۲۰ تا ۳۴ سالگی ازدواج میکنند و ۸۵ درصد زنان در سنین ۱۵ تا ۲۹ سالگی در کشور ازدواج میکنند.
وی ادامه داد: همچنین ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار مرد و ۵ میلیون و ۶۷۰ هزار زن در سن ازدواج قرار دارند اما هرگز ازدواج نکردهاند.
محزون گفت: مردانی که بیش از ۳۵ سال سن دارند و با تأخیر ازدواج مواجه شدهاند ۳۲۰ هزار نفر هستند و زنانی که حد فاصل ۲۹ تا ۴۹ سال هستند و ازدواج نکردهاند ۹۸۰ هزار نفر هستند.
وی گفت: این آمار مربوط به جمعیتی است که هرگز ازدواج نکرده، از سن ازدواج عبور کردهاند و تجرد قطعی در کمین آنها قرار دارد.
مدیر کل آمار سازمان ثبت احوال کشور تصریح کرد: افراد ۵۰ سال به بالا در کشور که هرگز ازدواج نکردهاند ۶۲ هزار مرد و ۹۰ هزار زن هستند.
وی در مورد میانگین سن ازدواج گفت: در سال ۹۰، حدود ۲۶/۷ سال میانگین سن ازدواج در مردان و ۲۳/۴ سال میانگین سن ازدواج در زنان بوده که در سال ۹۲ این آمار در مردان ۲۷/۸ سال و در زنان ۲۳/۱ بوده است.