در همایش ملی زنان، نفش آفرینان عرصه فرهنگ و اقتصاد» عنوان شد:
عملکرد اجتماعی زنان مانع فعالیتهای خانوادگیشان نیست
«هر جا که پیشرفت، در گروی همت خود زنان بوده است موفقیت حاصل شده اما آنجا که به مسولین ارتباط داشته است، ناکام بودهایم.»
در همایش ملی «زنان، نفش آفرینان عرصه فرهنگ و اقتصاد» برخی از زنان نخبه کشور با بیان مطالبات و مشکلات زنان در حضور رئیس جمهور خواستار رفع تبعیضات جنسیتی و ایجاد بسترهای مناسب برای افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در همایش ملی زنان نقش آفرینان عرصه ایثار و فرهنگ که با حضور رئیس جمهور و ۷۰۰ نفر از زنان کشور از جمله صاحبه روحانی همسر رئیس جمهور، الهام امینزاده معاون حقوقی رئیس جمهور شهیندخت مولاوردی، سهیلا جلودارزاده، فاطمه راکعی، مریم مجتهدزاده، و جمعی از فعالین زنان توسط معاونت امور زنان وخانواده ریاست جمهوری برگزار شد. ۵نفر از زنان فرهیخته کشور به نمایندگی از دیگر زنان مطالبات خودرا بارئیس جمهور در میان گذاشتند.
شمس السادات زاهدی پژوهشگر نمونه کشور مولف و استاد دانشگاه در این نشست به تشریح دلایل کمبود مشارکت زنان در سطوح بالا پرداخت و گفت: قوانین نانوشته اما در حال اجرایی در کشور ما وجود دارد که نه تنها در استخدام بلکه در طی کردن مراحل پیشرفت نیز دست اندازهایی را برای زنان به وجود میآورد.
زاهدی ادامه داد: هر جا که پیشرفت، در گروی همت خود زنان بوده است موفقیت حاصل شده اما آنجا که به مسولین ارتباط داشته است، ناکام بودهایم.
وی اشاره کرد: اکنون زمانی است که دیگر زنان تنها به نقش نظارهگری قناعت ندارند و آن را دون شان خودشان میدادند و میخواهند دستی در چرخاندن مملکت داشته باشند و این مساله باید مایه فخر و مباهات جامعه باشد.
وی تاکید کرد: هیچ کس بیشتر از زنان دلش برای خانوادهاش نمیسوزد بنابراین بهتراست در این باره خود زنان تصمیم بگیرند. زنان فعال در عرصه اجتماع همواره خانوادههای موفقی داشتهاند و نمیتوان عملکرد اجتماعی زنان را مانع فعالیتهای خانوادگیشان دانست. امروزه زن ایرانی از یک انسان مصرفی به زنی آگاه تبدیل شده است وجلوی این فرایند را نمیتوان گرفت.
استاد راهنمای نمونه کشور افزود: دربرخی از کشورها با ایجاد سهمیه در احزاب سیاسی و یا بنگاهها ی اقتصادی مشارکت زنان را بالامی برند اما ما بدون آن هم میتوانیم مشارکتمان را افزایش دهیم اگر مبنای انتخاب شایستگی و لیاقت باشد و زنان به دلیل جنسیتشان حذف نشوند.
وی با اشاره به اینکه انطباق وضعیت شغلی با شرایط متقاضیان کار از جمله روشهای مورد استفاده در تمامی دنیا است گفت: ما در قانون اساسی رتبهبندی جنسیتی و قومیتی نداریم بنابراین خوب است که برخی افراد گاهی قانون اساسی را مطالعه کنند.
وی در پایان پیشنهاد داد: خوب است که شورای پایش برابریها شکل گیرد تا دستگاهها را از لحاظ تبعیضات پایش شوند و نتایج آن نیز یه جامعه اعلام شود.
انتقاد از رشد ۷ دهم درصدی حضور زنان
زهرا اخوان نسب، کارشناس ارشد مدیریت اجرایی و فعال حوزه زنان به عنوان نیز در ادامه به بیام مطالبات خود پرداخت و گفت: مهمترین کسانی که میتوانند مسائل زنان را حل کنند خود زنان روشنفکر و صاحب تفکر و اخلاق هستند.
وی افزود: در ابتدای انقلاب میزان مشارکت زنان ۱۲درصد بوده است و اکنون بعد از ۳۵ سال این عدد به ۱۲/۷ درصد رسیده و تنها ۷ دهم درصد رشد داشته است.
اخوان نسب با اشاره به اینکه استفاده مناسب از نیروی انسانی در کشور نقش مهمی در توسعه دارد ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن ۸۱درصد از منابع انسانی و تنها ۲درصد از منابع طبیعی استفاده میشود در حالی که در ایران۳۴درصد از منابع انسانی و ۲۹درصد از منابع طبیعی استفاده میشود. ما انتظار داریم که دولت تدبیر وامید زنانی را که توانایی قرار گرفتن در سطوح عالی را دارند شناسایی و بستر را برای مشارکت آنان فراهم کند.
وی با بیان اینکه ۶۳درصد زنان تحصیلکرده بیکار هستند گفت: اگر به این مسئله رسیدگی نکنید در سالهای آینده با بحرانهای فرهنگی و اقتصای روبرو خواهیم شد.
در ادامه فرشته طائرپور تهیه کننده وفیلمساز گفت: زنان کشور ما همواره سرشار از ناگفتهها هستند. سیاست ما برای فرهنگ و هنر هیچگاه آغوش بازی نداشته است و همواره میان گرایشات مختلف تبعیض قائل شده است.
وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به اهداف جامعه، باید زنان را نسبت به آن اهداف حساس و آگاه کرد گفت: شما چارهای ندارید جز آنکه زنان را نسبت به اهداف خود به مشارکت بطلبید همه آنچه را که یا بیگانه به غارت برده است یا همخانه به بیراهه برده است بجز با کمک گرفتن از زنان نمیتوان بازگرداند.
سپس زهرا نعمتی عضو تیم ملی تیراندازی معلولین و دارنده مدای طلای پارالمپیک گزارشی از عملکرد جامعه ورزشی زنان به رئیس جمهور ارائه داد و در پایان عزت سادات میر خوانی دکترای علوم اسلامی و کارشناس فقه با تاکید بر افزایش مشارکت زنان در علوم فقهی مربوط به زنان به تشکیل کمیته تخصصی برای فقه در فرایند تحقق ایجاد تشکلی فرا قوهای برای زنان بر اساس منویات مقام معظم رهبری اشاره کرد.