خبرگزاری کار ایران

رییس کمیسیون تخصصی کار دیوان خبر داد:

بررسی ۱۵ هزار پرونده کارگری و کارفرمایی در دیوان عدالت

بررسی ۱۵ هزار پرونده کارگری و کارفرمایی در دیوان عدالت
کد خبر : ۲۴۲۵۷۰

«از این تعداد ۴۰۰ پرونده مربوط به استان اصفهان است که بیشترین شکایات هم از شهرداری‌ها، آموزش و پرورش، تامین اجتماعی و ادارات کار است.»

رییس کمیسیون تخصصی تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیوان عدالت اداری از وجود ۱۵ هزار پرونده در رابطه با شکایات کارفرما و کارگر در این کمیسیون خبر داد.

حجت الاسلام باقری روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین دیوان عدالت اداری در اصفهان گفت: این در حالیست که یکصد قاضی در ۱۰ شعبه بدوی و پنج شعبه تجدید نظر باید به این پرونده‌ها رسیدگی کنند.

وی اظهار کرد: از این تعداد ۴۰۰ پرونده مربوط به استان اصفهان است که بیشترین شکایات هم از شهرداری‌ها، آموزش و پرورش، تامین اجتماعی و ادارات کار است.

وی گفت: یکی از علل شکایات و اعتراضات و افزایش پرونده‌ها مربوط به کار، ناآشنایی کارگر و کارفرما به حقوق خود است.

رییس کمیسیون تخصصی تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیوان عدالت اداری افزود: با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در مورد حقوق قانونی طرفین کار تا حدود زیادی از شکایات و اعتراضات در این بخش کاسته می‌شود.

حجت الاسلام باقری افزود: کارفرمایان نیز می‌توانند اقدام به برگزاری کارگاه‌های آموزشی به منظور آشنایی کارگران با حقوق خود کنند.

وی خاطرنشان کرد: کارگر و کارفرما دو کفه ترازو و لازم و ملزوم یکدیگر هستند و طبیعی است که در خلال تولید و اشتغال و کار، اختلافاتی در بین آن‌ها ایجاد شود.

وی دیوان عدالت اداری را به عنوان دادگاه عالی اداری در راس هیات‌های اداری از جمله شورای حل اختلاف عنوان کرد و گفت: وجود شوراهای حل اختلاف در راستای اشتغال و تولید است و رفع اختلاف در این بخش می‌تواند در فرایند تولید و اشتغال کشور تاثیرگذار باشد.

رییس کمیسیون تخصصی تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیوان عدالت اداری در پاسخ به امکان احیای هیات‌های سازش گفت: قضاوت، وظیفهٔ قاضی است و کار هیات‌ها به نوعی شبه قضایی است.

وی تصریح کرد: هیات‌های حل اختلاف می‌توانند قبل از صدور حکم، طرفین را به صلح و سازش دعوت کنند و در عین حال قوانین و مقررات را نیز به آن‌ها گوشزد کنند.

وی همچنین امکان دایر کردن شعبه‌ای از کمیسیون مربوطه در استان‌ها را ناممکن دانست و گفت: دیوان عدالت اداری دارای شش کمیسیون است که در هر کمیسیون ۱۵ نفر عضو هستند و کار شعب دیوان تخصصی است و علاوه بر آن قضات شعب باید در هر هفته دو بار در جلسات ویژه دیوان حضور داشته باشند.

حجت الاسلام باقری افزود: از سوی دیگر دیوان عدالت اداری در استان‌ها دارای دفاتری برای تقدیم و ثبت دادخواست‌ها است.

در پایان این نشست حجت الاسلام والمسلمین کرمی نایب رییس کمیسیون حقوق کار و تامین اجتماعی دیوان عدالت اداری نیز گفت: هیات حل اختلاف به راحتی نمی‌تواند رای هیات تشخیص را نقض کند و تنها به شرطی این امر ممکن است که به استناد قانون باشد.

این نشست با همکاری انجمن صنفی کارفرمایان استان و به همت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به میزبانی اتاق بازرگانی صنایع و معادن استان اصفهان برگزار شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز