خبرگزاری کار ایران

یک فعال مستقل کارگری:

مشاور رئیس جمهور از کارگران ساختمانی عذرخواهی کند

مشاور رئیس جمهور از کارگران ساختمانی عذرخواهی کند
کد خبر : ۲۲۹۱۰۶

«فرض کنید یک کارگر ساختمانی بر اثر حادثه شغلی آسیب ببیند یا جان خود را از دست بدهد. این بدان معناست که نان آور یک خانواده از کار افتاده است آنهم خانواده‌ای که قطع به یقین از طبقات ضعیف جامعه است / تورم و رکود اقتصادی از عوامل اصلی بیکاری کارگران ساختمانی هستند چراکه به رکود بازار مسکن دامن زده‌اند / از مشاور عالی رئیس جمهور بعید است که از چنین دلایل بی‌پشتوانه‌ای برای اثبات منویاتش استفاده کند».

یک فعال مستقل کارگری از «اکبر ترکان»، مشاور عالی رئیس جمهور خواست که بخاطر «پول زور» خواندن حق بیمه کارگران ساختمانی از جامعه کارگری عذرخواهی کند.

«حسین امیدی» در این باره به ایلنا گفت:اظهارنظر آقای ترکاننشان می‌دهد که او کمترین اطلاعی از وضعیت معیشت کارگران ساختمانی، ایمنی کارگاه‌های ساختمانی و چرایی رکود بازار مسکن ندارد.

او با رد ادعای مشاور عالی رئیس جمهور که بیمه کارگران ساختمانی را عامل اصلی بیکاری آنان دانسته بود، افزود: سهم کارفرمایی حق بیمه کارگران ساختمانی تنها یک درصد از کل هزینه‌های ساخت و ساز را شامل می‌شود و روشن است که چنین هزینه اندکی نمی‌تواند به رکود بازار مسکن و به تبع بیکاری کارگران ساختمانی منجر شود.

امیدی تصریح کرد: تورم و رکود اقتصادی از عوامل اصلی بیکاری کارگران ساختمانی هستند چراکه به رکود بازار مسکن دامن زده‌اند و از مشاور عالی رئیس جمهور بعید است که از چنین دلایل بی‌پشتوانه‌ای برای اثبات منویاتش استفاده کند.

او با اشاره به مرگ روزانه ۵ کارگر بر اثر حوادثشغلی، گفت: بیش از نیمی از این حوادثبرای کارگران ساختمانی رخ می‌دهد و این آمار جدا از کارگرانی است که بر اثر حوادثحین کار به معلولیت دائمی دچار می‌شوند.

این فعال مستقل کارگری در عین حال پرسید: آیا بیمه کارگران ساختمانی که سلامت جسمی‌شان تا این حد در معرض خطر است واجب‌تر از نان شب نیست؟ فرض کنید یک کارگر ساختمانی بر اثر حادثه شغلی آسیب ببیند یا جان خود را از دست بدهد. این بدان معناست که نان آور یک خانواده از کار افتاده است آنهم خانواده‌ای که قطع به یقین از طبقات ضعیف جامعه است.

او در ادامه گفت: بیمه‌ای که در حال حاضر برای کارگران ساختمانی اجرا می‌شود نواقض زیادی دارد اما می‌توان با نواقصش ساخت و به هر حال بودنش از نبودن آن بهتر است.

امیدی در پایان با اشاره به روزمزد بودن کارگران ساختمانی پرسید: کارگران ساختمانی یا کارگران فصلی که زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار ندارند تا در ایام بیکاری از بیمه بیکاری بهره‌مند شوند، معیشت خود و خانواده‌شان را چگونه تامین کنند؟

ارسال نظر
پیشنهاد امروز