خبرگزاری کار ایران

تبعیض در شرایط بازنشستگی:

همه با ۳۰ سال کار بازنشسته می‌شوند، کارگران ساختمانی با ۳۵ سال

همه با ۳۰ سال کار بازنشسته می‌شوند، کارگران ساختمانی با ۳۵ سال
کد خبر : ۲۱۷۷۶۱

«به موجب ماده ۱۰ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، تمای کارگران ساختمانی بیمه شده باید حداقل ۳۵ سال سابقه داشته باشند که بتوانند در ازای دریافت ۳۰ روز مستمری بازنشسته شوند / سایر بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به شرط داشتن حداقل ۳۰ سال پرداخت حق بیمه می‌توانند با دریافت ماهانه ۳۰ روز مستمری بازنشسته شوند».

عضو هیات مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی شرایط بازنشستگی تعیین شده در قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی را تبعیض آمیز خواند.

«هادی ساداتی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: به موجب ماده ۱۰ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، تمامی کارگران ساختمانی بیمه شده باید حداقل ۳۵ سال سابقه داشته باشند که بتوانند در ازای دریافت ۳۰ روز مستمری بازنشسته شوند.

وی افزود: این در حالی است که سایر بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به شرط داشتن حداقل ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می‌توانند با دریافت ماهانه ۳۰ روز مستمری بازنشسته شوند.

به باور عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور متمایز بودن شرایط بازنشستگی کارگران ساختمانی را از مصادیق تبعیض در ارائه خدمات اجتماعی به شهروندان دانست.

وی در تشریح چرایی متفاوت بودن نحوه بازنشستگی کارگران ساختمانی گفت: از قرار معلوم در زمانی که قانون بیمه‌های سازمان تامین اجتماعی در مجلس در حال تصویب بود، کار‌شناسان سازمان تامین اجتماعی به نام تامین منافع سازمان سهم بیمه کارگران مشمول این قانون را بیش از ۷ درصد تعیین کردند اما در ‌‌نهایت راضی شدند با افزوده شدن ۵ سال به سابقه پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی، سهم بیمه کارگران ساختمانی را نیز مانند سایر کارگران بیمه شده ۷ درصد حقوق و مزایا درنظر بگیرند.

این مقام صنفی کارگری گفت: هرچند به موجب قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، امکان نقل و انتقال سوابق بیمه شدگان وجود دارد اما براساس موارد گزارش شده، بسیاری از مشمولان کنونی قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی برای بازنشسته شدن دچار مشکل شده‌اند.

ساداتی در تشریح این مشکل گفت: این گروه از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در سالهای گذشته بابت کار در مشاغلی غیر از کار ساختمانی بصورت بیمه شده اجباری یا اختیاری حق بیمه پرداخت کرده‌اند و مطابق روال قانونی چنانچه سابقه پرداخت حق بیمه آن‌ها به همین صورت ادامه یابد می‌توانند پس از ۳۰ سال سابقه بازنشسته شوند اما مشکل اینجاست که بسیاری از این بیمه شدگان به دلایلی کار خود را تغییر داده و وارد حرفه ساختمانی شده‌اند و از بعد اجرای قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی حق بیمه‌ آن‌ها براساس این قانون پرداخت می‌شود.

این مقام صنفی گفت: مشکل این گروه از بیمه شدگان این است که بازنشستگی آن‌ها زمانی مقدور خواهد بود که براساس قانون جدید، مجموع سوابق پرداخت حق بیمه آن‌ها به ۳۵ سال رسیده باشد.

وی یادآور شد: واداشتن کارگران ساختمانی به انجام ۵ سال کار بیشتر در حالی است که حرفه ساختمانی در مقایسه با بسیاری از مشاغل مورد تایید وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی یک حرفه سخت و زیان آور تلقی می‌شود و جا دارد تا برابر قانون مشاغل سخت زیان آور برای کارگران دارای این مشاغل امکان بازنشستگی پیش از موعد فراهم شود.

عضو هیات مدیره کانون سراسری کارگران ساختمانی همچنین با یادآوری اینکه به موجب ماده ۱۰ قانون بیمه‌های اجباری کارگران ساختمانی، کارگران ساختمانی بیمه شده‌ای که سن آن‌ها به ۶۰ سال تمام رسیده باشد می‌توانند مانند سایر بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی بازنشسته شوند، افزود: با وجود این صراحت قانونی بسیار مشاهده شده است که شعب تامین اجتماعی برای برقرار کردن مستمری بازنشستگی این کارگران تنها به شرط سی و پنج ساله شدن سوابق بیمه شدگان مشاغل ساختمانی توجه دارند.

وی تاکید کرد: در شرایطی که سازمان تامین اجتماعی به بهانه نامشخص بودن وضعیت اصلاحیه قانون بیمه‌های اجباری کارگران ساختمانی از تشکیل پرونده بیمه برای کارگران مشمول جدید خودداری می‌کند، انتظار صنف ساختمانی از نمایندگان مجلس این است که در قانون شرایط تبعیض آمیز کنونی نیز برطرف شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز