خبرگزاری کار ایران

نماینده کارگران کاشی ایرانا:

کارگران پیمانی در ازای انجام کار مساوی با سایرین، مزد مساوی دریافت نمی‌کنند

کارگران پیمانی در ازای انجام کار مساوی با سایرین، مزد مساوی دریافت نمی‌کنند
کد خبر : ۲۰۳۴۲۹

«دستمزد کارگران تحت قرارداد با پیمانکاران از نظر حداقل‌های قانونی معمولا تفاوتی با دستمزد کارگرانی که در استخدام مستقیم کارخانه هستند ندارد اما مسئله تبعیض به نحوه محاسبه و پرداخت مزایای جانبی این کارگران مربوط می‌شود.»

یک فعال کارگری از جاری بودن رویه‌ای تبعیض‌آمیز در محاسبه دستمزد کارگران پیمانی در بسیاری از کارخانه‌های غرب تهران خبر داد.

«عزیز شریفی» نماینده کارگران کارخانه کاشی ایرانا در تشریح این رویه به ایلنا گفت: دستمزد کارگران تحت قرارداد با پیمانکاران از نظر حداقل‌های قانونی معمولا تفاوتی با دستمزد کارگرانی که در استخدام مستقیم کارخانه هستند ندارد اما مسئله تبعیض به نحوه محاسبه و پرداخت مزایای جانبی این کارگران مربوط می‌شود.

به گفته این فعال کارگری با وجود آنکه حتی ممکن است کارگران پیمانکاری به نسبت کارگران طرف قرارداد مستقیم کار سخت و دشوار‌تری انجام بدهند اما در عمل هنگام پرداخت مزایای جانبی همچون پاداش و کمک‌های نقدی و غیر نقدی دریافتی آن‌ها به نسبت دیگر کارگران کمتر است.

شریفی بابیان اینکه چنین نحوه پرداختی مصداق بارز تبعیض است، افزود: برابر مواد ۶ و ۴۱ قانون کار همه کارگران شاغل در یک کارگاه صرف‌نظر از هر نوع تفاوتی باید در برابر انجام کار مساوی مزد مساوی دریافت کنند.

وی با یادآوری اینکه امنیت شغلی بسیار ناپایدار کار کارگران پیمانکاری اجازه هرگونه اعتراض به وضع موجود را از آن‌ها سلب کرده است، افزود: حتی در مواردی که نهاد‌های صنفی کارخانه‌ها قصد پیگیری حقوق این کارگران را دارد، کارفرمایان کارگاه‌ها و مسئولان اداره کار با این استدلال که تشکل صنفی کارگری یک کارگاه تنها مسئول پیگیری حقوق کارگرانی است که در استخدام مستقیم کارگاه هستند به نمایندگان کار اجازه ورود به چنین مسائلی را نمی‌دهند.

این فعال صنفی کارگری بابیان اینکه در بعضی موارد مدیران کارگاه از معرفی پیمانکاران نیروی انسانی به نهادهای صنفی مستقر در آن کارگاه خودداری می‌کنند، افزود: مسئولان اداره کار نیز در مواجه با چنین موضاعتی خواهان اطلاع دقیق از وضعیت کارگران پیمانکاری مورد نظر هستند و این درحالی است ارائه اطلاعات جزئی این کارگران می‌تواند منجر به تهدید امینت شغلی‌آن‌ها شود.

شریفی در خاتمه گفت: استمرار چنین رویه تبعیض آمیزی ممکن است به لحاظ تامین برخی منافع اقتصادی کوتاه مدت توجیه پذیر باشد اما در دراز مدت به زیان منافع کارگاه خواهد بود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز