خبرگزاری کار ایران

عضو کارگری شورای عالی کار:

اولین جلسه تعیین مزد امروز برگزار می‌شود / تایید عقب‌افتادگی مزدی توسط دولت

اولین جلسه تعیین مزد امروز برگزار می‌شود / تایید عقب‌افتادگی مزدی توسط دولت
کد خبر : ۱۵۲۶۳۷

چکیده: اولین جلسه تعیین مزد سال ۹۳ شورای عالی کار با حضور وزرای صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و امور دارایی در ساعت ۱۹ امروز تشکیل خواهد شد / طبق برنامه اعلام شده از سوی دبیرخانه شورای عالی کار برگزاری جلسه دوم تعیین دستمزدهای سال ۹۳ برای روز چهارشنبه ۲۱ اسفند ماه سال جاری نیز پیش بینی شده است.

اولین جلسه تعیین مزد کارگران برای سال ۹۳ در ساعت ۱۹ امروز(سه‌شنبه ۲۰ اسفند) تشکیل خواهد شد.

«محمدرضا بقائیان» عضو کارگری شورای عالی کار در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: طبق برنامه اعلام شده از سوی دبیرخانه شورای عالی کار، برگزاری جلسه دوم تعیین دستمزدهای سال ۹۳ در روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه سال جاری پیش بینی شده است.

عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور که در جلسه شب گذشته اتاق فکر بازبینی شیوه تعیین مزد حضور داشت، گفت: هرچند فعالیت جدی این اتاق فکر قرار است از سال آینده آغاز شود اما امیدواریم که فضای مثبت این جلسه بر روند افزایش مزد سال ۹۳ تاثیر گذار باشد.

به گفته این مقام کارگری اتفاق نظر در مورد ترمیم قدرت اقتصادی کارگران از طریق افزایش واقعی دستمزد پایه و بازنگری معقول در سایر سطوح مزدی مهمترین دستاورد جلسه شب گذشته بود.

وی در تشریح این مسئله گفت: با آماری که چندی پیش از سوی معاون تنظیم روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص سهم ۵ تا ۸ درصدی هزینه کارگر در قیمت تمام شده تولید منتشر شد، مسئله عقب‌افتادگی مزد کارگران بصورت رسمی تایید شد.

عضو هیات مدیره کانون‌هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، ادامه داد: در صورتی که دولت برای ترمیم قدرت خرید ازدست‌‌ رفته کارگران اقدام جدی انجام ندهد در سالهای آینده باید شاهد کاهش نیرو‌های انسانی متخصص صنعتی در کشور باشیم.

بقائیان از مشاغل خدماتی همچون فعالیت پیک موتوری و حمل و نقل باربر و مسافر به عنوان بازار کار جایگزین واحدهای صنعتی یادکرد و افزود: چنانچه پایین بودن مزد رسمی و قانونی کارگران از یکسو و هزینه های بالای زندگی از سوی دیگر ادامه یابد در سالهای آینده کمتر داوطلبی برای ورود به محیط های صنعتی خواهیم داشت.

وی ادامه داد: در همین شرایط کنونی به دلیل پایین بودن دستمزد پایه و مزایای مربوط به طبقه بندی مشاغل اکنون مدتی است که در محیط‌های صنعتی کارگران برای ارتقا، موقعیت شغلی بی‌انگیزه شده‌اند.

این مقام کارگری افزود: وقتی کارگران ماهر، مجرب و متخصص می‌بینند که از نظر درآمد تفاوت چندانی میان آنها با کارگران معمولی و کم تجربه وجود ندارد، طبیعی است که به تدریج انگیزه خود را برای پیشرفت در محیط صنعتی از دست داده و راهی مشاغل کاذب خدماتی می‌شوند.

وی گفت: اگر دولت نتواند مشکل نقدینگی بخش صنعت و افزایش دستمزدها را بصورت جدی حل کند، برای سالهای آینده نه کارفرمایان و نه کارگران هیچکدام تمایلی به ادامه فعالیت صنعتی نخواهند داشت.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز