یک فعال کارگری در پتروشیمی تبریز تشریح کرد:
شک تاریخی کارگران به طرح شیک سازی واژه کارگر
چکیده: «چرا دولتمردان به جای این قبیل کارهای بیحاصل، موضوعاتی مثل کار شایسته را که در برنامه چهارم و پنجم توسعه آمده است دنبال نمیکنند؟ چرا وزارت کار حداکثر مدت موقت برای کارهایی که ماهیت آنها جنبه غیر مستمر دارد را تعیین نمیکند؟ چرا هیچ یک از وزیران کار پس از تصویب قانون کار در سال ۶۸ مصادیق کارهای دائم و موقت را تعیین نکردهاند؟ چرا وضعیت کارگرانی که در کارهای مستمر با قراردادهای موقت یک ساله، سه ماهه، یک ماهه و ۲۹ روزه مشغول به کارند مشخص نمیشود؟»
رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز در واکنش به اظهارات اخیر معاون کارآفرینی وزیر کار در خصوص شیک سازی عنوان شغلی کارگر تاکید کرد: با شیک سازی واژه کارگر مشکلات دولت حل نمیشود.
«ناصر چمنی» با اشاره به حساسیت دولتمردان ایرانی به واژه کارگر در پیش و پس از انقلاب، به دستور تغییر واژه کارگر به «عمله» توسط رضا شاه و سپس تلاش برای جایگزین ساختن واژه کارگر با «اجیر» در پیش نویس اولین قانون کار پس از انقلاب اشاره کرد و افزود: قبل از انقلاب میخواستند کلمه کارگر را حذف کنند و بعد از انقلاب هم، برخی تنگ نظران این هدف را به طریقی دیگر دنبال میکردند اما دولتمردان باید بدانند با شیک سازی یا تحقیر عناوین شغلی، شأن یک شغل تغییری نمیکند.
اعتراض این فعال کارگری در واکنش به اظهارات اخیر معاون کارآفرینی وزیر کار مطرح میشود که روز دوشنبه اول مهرماه گفته بود: «به دلیل نارضایتی جویندگان کار از برخی عنوانهای شغلی، شیک سازی این عناوین از جمله عنوان کارگری ضروری است.»
وی با انتقاد از مسئولان وزارت کار که به جای رسیدگی به مشکلات بنیادین جامعه کارگری روی مسائلی دست میگذارند که احساسات کارگران را جریحهدار میکند، افزود: چرا دولتمردان به جای این قبیل کارهای بیحاصل، موضوعاتی مثل کار شایسته را که در برنامه چهارم و پنجم توسعه آمده است دنبال نمیکنند؟
این فعال کارگری ادامه داد: چرا وزارت کار حداکثر مدت موقت برای کارهایی که ماهیت آنها جنبه غیر مستمر دارد را تعیین نمیکند؟ چرا هیچ یک از وزیران کار پس از تصویب قانون کار در سال ۶۸ مصادیق کارهای دائم و موقت را تعیین نکردهاند؟ چرا وضعیت کارگرانی که در کارهای مستمر با قراردادهای موقت یک ساله، سه ماهه، یک ماهه و ۲۹ روزه مشغول به کارند مشخص نمیشود؟
وی با مقایسه «شیک سازی» عنوان کارگر و نظام نوین استاد – شاگردی که در دولت دهم طراحی و هماکنون توسط دولت یازدهم اجرا میشود، تصریح کرد: یکی از اقداماتی که باید هر چه سریعتر در برنامه وزیر کار قرار بگیرد جلوگیری از ادامه اجرای نظام استاد – شاگردی است که با از بین بردن روابط کار میان کارآموز و کارفرما، آنها را به استاد و شاگرد تبدیل کرده است و آشکارا به نقض حقوق بنیادین کار دامن میزند.
رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز در پایان اظهار داشت: اظهارات اخیر معاون وزیر کار در کنار اتفاقاتی که درسالهای گذشته برای تغییر واژه کارگر صورت گرفته باعثایجاد نگرانی در میان کارگران شده است.