بزرگداشت روز خبرنگار در حوزه هنری برگزار شد؛
مومنی شریف: زبان فارسی از مهمترین عناصر فرهنگی ملت ماست
هرچه افتخار داریم از فرهنگمان است، حتی در حوزههای فناوری، نظامی، بسیاری از ما قدر این فرهنگ را نمیدانیم، در تمام عرصهها حتی ساخت ساختمانها و مدیریتی که صورت میگیرد و کسی که در راس است اگر چیزی از فرهنگ نداند، بسیار آسیب رسان میشود.
مراسم بزرگداشت روزخبرنگار شب گذشته ۲۳ مرداد در حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش ایلنا؛ محسن مومنی شریف(رئیس حوزه هنری) طی سخنانی ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: روز خبرنگار را با چند روز تاخیر خدمت شما عزیزان تبریک میگویم و درود میفرستیم به روح طیبه شهدای خبرنگار که این روز به نام آنان نام گذاری شده است.
وی افزود: در همین چند روز گذشته عزیز هنرمندی که از اهالی رسانه بود از میان ما رفت، جناب آقای پرتوی که با همان عکس مشهور خود، از رژه همافران نیروی هوایی در محضر حضرت امام(ره) آن روز را به یادگار گذاشتهاند. شکی نیست که انتشار این عکس در سرعت بخشیدن به روند انقلاب اسلامی و شکل گیری انقلاب اسلامی نقشی بسزا داشت و باعثمایوس شدن فرمانبرداران رژیم شاهنشاهی شد.
مومنی شریف در مورد نامگذاری روز خبرنگار گفت: این روز به نام شهید صارمی و اتفاقات مزار شریف است که حوزه هنری در مورد آن فیلمی ساخته و در این فیلم ابعاد تازه و بیشتری از این واقعه در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.
وی خطاب به اهالی رسانه گفت: شما دبیران سرویس ادب، فرهنگ و هنر در رسانههای خود هستید؛ این بخش مهمترین بخش رسانه است چون کشور هر چه دارد از فرهنگ است، فرهنگی که از دین بزرگ و آسمانی ما، دین اسلام و آموزههای آن برگرفته و نشات گرفته شده و سرمایهای برای ما است.
وی افزود: حوادثبزرگی در این مملکت توسط فرهنگ مدیریت شده است و در برابر حوادثبسیار بزرگ و شکنندهای ایستادگی کرده وگاه باعثنجات شده است.
رئیس حوزه هنری سپس با اشاره به نقش اساسی فرهنگ در تمامی ارکان جامعه گفت: ما هر چه افتخار داریم از فرهنگمان است، حتی در حوزههای فناوری، نظامی، بسیاری از ما قدر این فرهنگ را نمیدانیم، در تمامی عرصهها حتی ساخت ساختمانها و مدیریتی که صورت میگیرد و کسی که در راس است اگر چیزی از فرهنگ نداند، بسیار آسیب رسان میشود. لذا باید در این سالی که به نام فرهنگ نام گذاری شده، بیش از گذشته جامعه را با مقوله فرهنگ آشنا کنیم.
وی افزود: در سال گذشته در خدمت شما، به مقوله زبان فارسی پرداختم، زبان فارسی به عنوان یکی از ارکان فرهنگ ما است و مسئولان فرهنگی ما نگران آسیب رسیدن به آن هستند که این نگرانی، جدی است و عدهای بیاعتنا هستند. من جایی ندیدهام که یک ملت اصیل، به مانند بسیاری از مردم ما به زبان خود بیاعتنا باشند، کشوری که به زبان خود بیاعتنا باشد، کشور بیریشهای است. این بیاعتنایی نباید بیشتر شود زیرا زبان فارسی یکی از مهمترین عناصر فرهنگی ملت ما است.
مومنی شریف در پایان با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر از هنرنگاران رسانه و گردهمایی عظیم «غزه تنها نیست» گفت: این مراسم در تقدیر از شما است که در سالی که گذشت، نسبت به انعکاس اخبار حوزه هنری اهتمام داشته و همت گماردهاید و آخرین زحمتی که شما کشیدید، گردهمایی عظیمی بود که هنرمندان ما در حمایت از مردم مظلوم غزه تحت عنوان «غزه تنها نیست» برگزار کردند؛ در اصل ما به ندای هنرمندان برای برگزاری این مراسم لبیک گفتیم و در کمتر از دو روز با اطلاع رسانی شایسته شما صورت گرفت و همه بزرگان موثر هنر کشورمان مطلع شدند و تشریف آوردند یا حمایت خود را اعلام کردند.
محمد حسین جعفریان، شاعر، روزنامه نگار و مستند ساز توضیحاتی در مورد نامگذاری روز خبرنگار عنوان کرد و گفت: امروز به اینجا آمدهام تا توضیح بدهم که در ۱۷ مرداد سال ۱۳۷۷ چه اتفاقی افتاد و چگونه این روز به ملت ایران تقدیم شده است.
وی ادامه داد: من به عنوان رایزن فرهنگی با مرحوم صارمی در مزار شریف(که در آن زمان به علت اشغال کابل و عدم رسمیت طالبان از سوی دولت ایران) به عنوان پایتخت افغانستان در دست نیروهای برهان الدین ربانی بود، حاضر و مشغول به فعالیتهای فرهنگی در آن کشور جنگ زده شدم.
جعفریان با اشاره به خاطره ورود شهید محمود صارمی به افغانستان گفت: ایشان خبر را به خوبی میشناختند و با ارکان حوزه رسانه بسیار آشنایی داشتند. ایشان با وجود عمل سخت جراحی خود و سقوط مزار شریف بنا به نیاز رسانه خود با آخرین پروازی که به مزار شریف میرسید خود را به آنجا رساندند تا وظیفه خطیر خبر رسانی را انجام دهند. آن مرد لیاقتش را داشت که به بالاترین درجه رفیع که خدواند قرار داده است نایل شود. شاید اگر تدبیر دیگری بود، اینک اتفاق دیگری رقم میخورد.
وی در ادامه با اشاره ساخت یک فیلم مستند توسط حوزه هنری در مورد شهدای دیپلمات و خبرنگار گفت: من به همراه آقای شاهسوند، که یکی از بازماندگان آن جمع ده نفره بودند، سالها بعد به مزار شریف بازگشتیم و این عصا یادگار یک مستند خبری و حضور در آنجا است. خدا را شاکرم که چنین روزی هست تا از مقام و زحمات خبرنگاران یاد شود.
وی در ادامه با اشاره به حضورش در جمع اهالی رسانه و اینکه انتقادش میتواند کارساز باشد، گفت: ما در نام گذاری برخی روزها در تقویم جمهوری اسلامی کمی عجله کردهایم و میشد دقت نظر بیشتری داشت، به طور مثال به جای نام گذاری «روز شعر» مصادف با سالمرگ شاعر گرانقدر مرحوم محمد حسین شهریار، آن را با تولد شاعران بزرگی چون حافظ، سعدی، فردوسی جایگزین میکردیم و یا به جای اختصاص ۱۷ مرداد به عنوان «روز خبرنگار»، آن را تبدیل به روز «شهدای دیپلمات» میکردیم و به جای آن، روز سقوط هواپیمای c۱۳۰ که در دی ماه است و بسیاری از دوستان رسانه و مستند ساز در آن حضور داشتند را به عنوان روز خبرنگار انتخاب میکردیم، اهالی رسانه در بسیاری از کشورهای دنیا جان خود را برای اطلاع رسانی و تهیه خبر از دست دادهاند که امیدوارم روح آنها قرین رحمت گردد.
هادی مولوی دوست مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری ضمن تقدیر از اهالی رسانه، اظهار کرد: جریان رسانهای کشور بهویژه انتقال فعالیتهای حوزه هنری به دست شما سپرده شده است.
وی ادامه داد: نقطهٔ اوج در علم ارتباطات اقناع است؛ فرایندی پیچیده که با توسل به تعقل و احساس در قالب مهارتهای گوناگون کلام و غیرکلام و رسانهای، ذهنیت مخاطبان را جهت تغییر رفتار و وادار کردن به عمل معین تحت تأثیر قرار میدهد. اقناع حد واسط میان منطق و استدلال و تهدید و تنبیه به شمار میرود و این راه و این مهم جز با همیاری شما امکانپذیر نخواهد بود.
مولوی دوست با اشاره به اینکه حوزه هنری به عنوان قرارگاه ادبیات و هنر انقلاب اسلامی در اساسنامهٔ خویش دو مأموریت اصلی را برای خود تعریف کرده است، عنوان کرد: نخستین راه شناسایی، جذب، پرورش و معرفی استعدادهای هنری در عرصهٔ هنر متعهد و دیگری خلق آثار فاخر و نمونه در معرفی آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی و مکتب متعالی اسلام است که دو ماموریت اصلی حوزه هنری هستند.
مدیرکل اداره روابط عمومی حوزه هنری همچنین گفت: در دههٔ نام گرفته به عنوان پیشرفت و عدالت، میکوشیم تا با سیاستهای اصلی جریانسازی فضای ادب و هنر، مرجعیت حرفهای در زمینهٔ هنر متعهد و حضور مؤثر منطقهای و بینالمللی برنامههای خود را براساس سند چشمانداز جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ مطالعه، برنامهریزی و به انجام رسانیم.
وی افزود: در چند سال اخیر این رویکرد توانست جای خود را در گفتمان هنر، بازیابی و عرصههای نوینی، نشانه رود تا جایی که رهبر فرزانهٔ انقلاب این بارِ مسئولیت را بر شانههای دستاندرکاران حوزه هنری با سجدهٔ شکر خویش از اقدامات صورت پذیرفته دوچندان ساختند.
مولوی دوست جریانها و فضاهایی که حوزه هنری انتقال دهندهٔ ارزشهای آن است را در برگیرنده عرصههای متنوع هنر دانست و عنوان کرد: رخدادها و برنامههای ما به سرانجام مطلوب نخواهد رسید تا هنگامی که با سعی و تلاش اهالی رسانه ترکیب نشده و طیفهای گوناگون مخاطبان را در بر نگیرد. اگر چه در سالهای گذشته برای این مهم گامهای خوب و درخور تقدیری برداشته شده اما با نگاهی به تحولات جامعه و از دیگر سو، نقش و جایگاه ایران اسلامی در سطح جهان، حضوری پُر صلابتتر برای انعکاس و جریانسازی هنر ارزشی و متعهد را توسط شما صاحبان هنر عرصهٔ اطلاعرسانی طلب مینماید.
وی خاطرنشان کرد: خبرنگاران، خود از اقلیم هنرمندان بوده و میبایست رسالت خویش را در این مسیر ایفا نمایند و از همین رو، این مراسم تجلیل از هنرنگاران نام گرفته است. بنابراین لازم است در دور نوین فعالیتهای حوزه بازنمایی این نقش بیبدیل توسط شما خبرنگاران گرانقدر در گام اول در میان دستگاهها، نهادها و مسئولان و در گام دوم طیفهای مختلف مردم بازتعریف شود. حوزه کوشیده است تا خود بر جریان رسانهای با توجه به اقتضائات این دوره وارد شود و در کنار شما با فعالیتهای مختلف در جهت خلق آثار رسانهای گام بردارد اما باز تاکید مینماید که این مهم تنها و تنها با همدلی تمام اصحاب رسانه با مهر، محبت، صفا و همدلی امکانپذیر خواهد بود.
در پایان این مراسم از ۱۵ خبرنگار برتر در حوزههای فرهنگی، هنری و ادبی رسانههای کشور با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، هادی مولوی دوست مدیرکل اداره روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری، اسماعیل زقر مدیر حراست حوزه هنری، علی کاشفیپور مدیر دفتر طرح و برنامه حوزه هنری، حبیب ایل بیگی مدیرعامل انجمن سینمای جوان تقدیر به عمل آمد.