خبرگزاری کار ایران

فیض در نشست خبری هشتمین جشنواره طنز سوره گفت:

کار اصلی طنز بیان دغدغدهای اصیل انسانی است نه سرگرمی

کد خبر : ۱۹۳۷۱۲

هشتمین جشنواره طنز به نام طنز سوره قرا است از ۲۵ مرداد ماه تا ۲۷ مرداد ماه در هشت محورنمایش، فیلم کوتاه، شعر، داستان، عکس، استندآپ کمدی، نثرو مقاله برگزار شود.

نشست رسانه هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره امروز؛ یکشنبه(۱۹ مرداد ماه) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ این نشست با حضور ناصرفیض دبیرهنری جشنواره و مدیر دفتر طنز و علی قربانی دبیر اجرایی جشنواره و مدیر مرکز محافل جشنواره‌ها در تالار اندیشه حوزه هنری تشکیل شد.

در ابتدای نشست ناصرفیض گفت: طنزی که حوزه هنری از آن حمایت می‌کند، طنزی در چارچوب که ارتباط مستقیم با فرهنگ و اعتقادات دینی ما دارد.

وی با بیان اینکه طنز در اساس معترض است؛ گفت: هدف اصلی آن نشان دادن ناهنجاری فردی و اجتماعی به قصد اصلاح آن‌ها است که باید در پوشش مناسب بیان شود و این گونه طنز باید بتواند توانایی‌های زبان فارسی را به عنوان یک زبان بسیار ساختارمند به رخ بکشد.

فیض ادامه اداد: طنزکه ما در حوزه هنری به دنبال آن هستیم در راستای نشان دادن این توانایی و ارتباط‌مند بودن با ساختار فرهنگ است که قصد دارد الگویی را مطرح کند که نگاه آن به این حوزه در چارچوب این فرهنگ باشد.

وی بااشاره به اینکه منظور از چارچوب محدودیت نیست؛ عنوان کرد: طنز واقعی آن است که طنز‌پرداز بتواند حرف خود با توجه به هر مخاطبی بیان کند که این موضوع نیاز به نوعی رندگی دارد.

مدیر دفتر طنز حوزه هنری بابیان اینکه بخشی از طنز قطعا نشاط است؛ گفت: این تصویر غلط است که کار طنز لزوما نشاط و خندان مخاطب است، کار اصلی طنز بیان دغدغدهای اصیل انسانی است نه سرگرمی.

وی گفت: تعریف ما از طنز در حوزه هنری علمی و اساسمند و به جای بند است که اعتقادات ماست، دراین نوع طنز به کسی توهین نمی‌شود و کسی به نا‌حق زیر سوال نمی‌رود.

فیض گفت: در‌‌نهایت می‌توان گفت در جنشوارهای طنز ما به دنبال شناخت این گون طنز و توسعه آن هستیم.

علی قربانی(دبیر اجرایی جشنواره ومدیر مرکز محافل جشنواره) گفت: هشتمین جشنواره طنز به نام طنز سوره قرا است از ۲۵ مرداد ماه تا ۲۷ مرداد ماه در هشت محورنمایش، فیلم کوتاه، شعر، داستان، عکس، استندآپ کمدی، نثرو مقاله برگزار شود.

وی گفت: بعد فراخوان ۲۵۸۰ اثر از ۷۲ طنزپردازبرای شرکت در جشنوراه به دبیرخانه ارسال شد که ازاین تعداد ۲۲۰۷ اثر در بحثآزاد و ۳۷۲ اثر در بخش ویژه(الگوی خانوار ایرانی) قرار داشتند.

قربانی گفت: بعد از داوری مراحل انتخاب و داروی ۷۸ اثر از ۶۶ طنز‌پرداز برای نمایش انتخاب شدند که قرار است در مراسم اختتمامیه در کتابی به معرفی این اثار پرداخته در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

وی در پایان گفت: در مجموع ۷۷ میلیون تومان مقدار جوایز این دوره از جشنواره است، که از این رقم ۵۵ میلیون در روی صحنه به منتخبان داده می‌شود و در الباقی به شرکت کنندگان در این جشنواره پرداخت می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز