خبرگزاری کار ایران

وزیر ارشاد در مراسم اختتامیه جشنواره مطبوعات:

آیین‌نامه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در هیات دولت مطرح می‌شود

آیین‌نامه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در هیات دولت مطرح می‌شود
کد خبر : ۱۵۱۷۶۱

تلاش داریم در چهارچوب قانون و بدون رویکرد سلیقه‌ای با مطبوعات رفتار شود؛ هر چند در هیات نظارت در مطبوعات فقط دو عضو از هیات دولت وجود دارد و تصمیمات این هیات نیز براساس رای اکثریت است.

ایلنا: وزیر فرهنک و ارشاد اسلامی صبح امروز(۱۷ اسفند) در مراسم اختتامیه بیستمین دوره جشنواره مطبوعات و رسانه‌ها سخنرانی کرد و از طرح قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در هیات دولت خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ وی با اشاره به نقش مطبوعات درجامعه امروز گفت: امروز نقش مطبوعات در مقابله با فساد و تامین عدالت بر هیچ فردی پوشیده نیست و مطبوعات ما تلاش می‌کنند این نفش را به خوبی ایفا کنند.

وی با اشاره به تدابیر رئیس جمهور و دولت جدید در توسعه مطبوعات گفت: بحثپاسداری آزادی مطبوعات براساس قانون مطبوعات و قانون اساسی به گونه‌ای است که اهالی قلم بتوانند دیدگاه‌های خود را بیان کنند؛ مگر در مواری که قانون منع کرده است.

وی ادامه داد: تلاش داریم در چهارچوب قانون و بدون رویکرد سلیقه‌ای با مطبوعات رفتار شود؛ هرچند در هیات نظارت در مطبوعات فقط دو عضو از هیات دولت وجود دارد و تصمیمات این هیات نیز براساس رای اکثریت است.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مدیران مطبوعات گفت: از رسانه‌ها دعوت کردیم تا با رعایت قانون‌گرایی به اصلاح فرهنگ عمومی توجه کنند و ما نیز تلاش کردیم از برخوردهای جناحی جلوگیری کنیم.

وزیر ارشاد از آماده شدن قانون دسترسی و انتشار آزاد به اطلاعات خبرداد و اظهار داشت: این قانون در سال ۸۸ تصویب شده و آیین نامه آن را امسال به هیات دولت تقدیم کردیم و به دنبال اجرای آن هستیم؛ زیرا این قانون می‌تواند در حفظ و احیای حقوق شهروندی و پاسداشت نقش رسانه‌ها نقش مهمی داشته باشد.

وی ادامه داد: احترام به حقوق شهروندی و پاسداشت رسانه‌ها به معنی اباهه‌گری نیست؛ بلکه توجه دادن به حقوقی است که در قانون اساسی به آن اشاره شده.

جنتی افزود: اخلاقیات جز اصولی است که همه اصحاب رسانه باید به آن توجه کنند.

وزیر ارشاد ادامه داد: کاهش تصدی‌گری دولت و به روز کردن قوانین بسیار مهم است. همچنین ما قصد داریم از تشکل‌های صنفی حمایت کرده و کارهای دولت را به آن‌ها واگذار کنیم؛ زیرا دولت به دنبا ل این است که حقوق رسانه‌ها و روزنامه نگاران به رسمیت شناخته شود.

جنتی اظهار داشت: ما لایحه نظام صنفی رسانه‌ای را تا مرحله تصویب دنبال می‌کنیم و قصد داریم آن‌ را به دولت و مجلس ارائه دهیم؛ زیرا این لایحه، لاحیه راه‌گشایی است.

وزیر ارشاد با اشاره به تعداد کل نشریات و پایگاه‌های اطلاع رسانی و خبرگزاری‌ها، گفت: ۶هزتار و ۱۰۶ نشریه و ۳۹ خبرگرازی و ۱۳۹ پایگاه اطلاع رسانی در حال فعالیت هستند و در دولت یازدهم نیز تا امروز ۴۷۲ مجوز صادر شده. ما البته به تمام پایگاه‌های اطلاع رسانی که تاکنون مجوز نگرفته‌اند و لی فعالیت می‌کنند، اعلام کردیم باید مجوز لازم را بگیرند.

جنتی با اشاره به توقعات اهالی مطبوعات خطاب به روحانی گفت: اهالی رسانه و مطبوعات انتظار دارند که دولت رقیب بخش خصوصی نباشد و رقابت عادلانه باشد و به گونه‌ای نباشد که مطبوعات دولتی و عمومی از همه امکانات برخوردار باشند.

وی ادامه داد: توسعه زیرساخت رسانه‌ای توجه به صنعت چاپ کاغذ معافیتهای مالیاتی و حمایت از توسعه فضای مجازی از جمله تقاضاهای اهالی مطبوعات و رسانه از دولت است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز