خبرگزاری کار ایران

مهدی محسنیان‌راد در مراسم اختتامیه جشنواره مطبوعات:

خودسانسوری و نبود امنیت شغلی مشکل اصلی اهالی رسانه است

خودسانسوری و نبود امنیت شغلی مشکل اصلی اهالی رسانه است
کد خبر : ۱۵۱۷۴۷

بعضی از سیاست‌های سلیقه‌ای و باید و نبایدها که هر مدیر تعیین کرده است، باعثشده در این مدت نظریه‌های اجتماعی مسلکی و آزادی در رسانه‌ها با هم در جدال باشد.

ایلنا: در ادامه مراسم اختتامیه بیستمین دوره جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها حجت الاسلام دعایی و مهدی محسنیان راد به جای حسین انتظامی سخنرانی کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی محسنیان راد با اشاره به تاریخچه مطبوعات گفت: امروز ۱۷۷ سال از چاپ اولین روزنامه در کشور می‌گذرد، هر چند اولین روزنامه در اروپا ۲۴۰ سال قبل منتشر شد؛ یعنی روزنامه به ایران از غرب با یک تاریخ صد ساله وارد شده است.

وی ادامه داد: در آن زمان هدف از انتشار کاغذ اخبار به عنوان اولین روزنامه تربیت مردم بود، درحالیکه کار روزنامه این نیست؛ بلکه روزنامه باید دیده‌بانی کند.

محسنیان راد با اشاره به توقعات مدیران و مسئولان کشور از سال ۵۷ تا امروز گفت: بعضی از سیاست‌های سلیقه‌ای و باید و نبایدها که هر مدیر تعیین کرده است، باعثشده در این مدت نظریه‌های اجتماعی مسلکی و آزادی در رسانه‌ها با هم در جدال باشد. امروز نیز همین امر باعثشده تا روزنامه‌نگاران دچار یک سردگرمی مقطعی شده و خودسانسوری نبود امنیت شغلی نتیحه آن است.

وی ادامه داد: رشد روزنامه و تیراژ آن در ایران از ابتدا نسبت به کشورهای اروپایی پایین‌تر بود؛ به طور مثال اولین روزنامه در ایران به نام کاغذ اخبار ۱۰۰۰ نسخه تیراژ داشت. اما‌‌ همان زمان در فرانسه تیراژ یک روزنامه ۷۰ هزار بود. امروز نیز تعداد تیراژ ما در برابر کشورهایی همچون ژاپن بسیار پایین است و آن‌ها ۸۰۰ درصد بیشتر از ما روزنامه می‌خوانند. در حالی که در بحثبرخودراری از تلویزیون بین ما و ژاپن فاصله کمتری وجود دارد.

وی اظهار داشت: همین در فاصله در کشور ما وجود دارد و ۹۰درصد مطبوعات کشور در تهران و ۱۰درصد در شهرستان‌ها منتشر می‌شود.

محسنیان راد با اشاره به وضعیت قانون مطبوعات گفت: قانون مطبوعات در کشور بعداز ۷۰سال از انتشار روزنامه منتشر شد. رفتار‌های سلیقه‌ای باعثشده که حتی مواقعی که آزادی در بحثمطبوعات زیاد می‌شود، روزنامه نگار ایرانی درست از آن استفاده نکند. زیرا روزنامه نگار ایرانی یاد نگرفته است که در دوره آزادی چه کند و بعضا بعضی مطالب تبدیل به فحاشی و انتقاد مخرب شده است.

حجت الاسلام دعایی نیز طی سخنانی با اشاره به لزوم حفظ حریم و اعتبار افراد گفت: حضرت امام به حفظ حریم بسیار اهمیت می‌دادند و حتی اگر ما درباره مسئله‌ای استفتاء‌ می‌کردیم که پاسخ آن باعثمی‌شد به حرمت کسی خدشه وارد شود، جواب آن استفتا رانمی‌داند.

وی با تشکر از صبر و بردباری وزیر ارشاد و رئیس جمهور در مقابل منتقدان گفت: با تدبیر درست وزیر ارشاد معاونت فرهنگی و معاونت مطبوعاتی امروز هیچ کتابی در ارشاد گیر نکرده است؛ ضمن آنکه تاریخ نشان داده است تحمل با دگراندیشان و اهل فکر ثمرات خوبی را به دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد: معاون فرهنگی شخصیت بالایی دارد و می‌تواند فضای فرهنگی را به خوبی جلو ببرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز