خبرگزاری کار ایران

نمایشگاه آثار مینیاتور هنرمندایرانی در موزه ملی هنر بلاروس

کد خبر : ۱۴۴۴۲۶

نمایشگاه آثار هنرمند مینیاتوریست کشورمان به همت رایزنی فرهنگی ایران در موزه ملی هنر بلاروس برگزارشد.

ایلنا: نمایشگاه آثار بزرگی‌؛ هنرمند مینیاتوریست کشورمان با حضور ده‌ها تن از دوستدارن فرهنگ و هنر ایرانی‌، هنرمندان و اعضا آکادمی ملی‌ هنر و مدیر و اعضای خانه هنرمندان در محل موزه ملی‌ هنر بلاروس برگزار شد.

به گزارش ایلنا، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، معاون اول موزه ملی‌ بلاروس از برپایی یکی‌ از ناب‌ترین هنر‌های ایران در بلاروس نام برد.

وی مهمترین بخش دیپلماسی هر کشور را فعالیت در حوزه‌های فرهنگی‌ توصیف کرد و آن را پایه استحکام مناسبات سیاسی دانست.

سفیر ایران ضمن برشمردن ریشه‌های تاریخی‌ و فرهنگی‌ کشورمان، هنر مینیاتور را بخشی از فرهنگ هزاران ساله در ایران توصیف و آمادگی رایزنی فرهنگی‌ ایران را برای ایجاد بخش ایرانشناسی و تجهیز غرفه ایران در بخش ملل شرق موزه‌ ملی‌ بلاروس اعلام نمود.

رئیس خانه هنرمندان بلاروس گفت: با تاریخ، تمدن و فرهنگ کهن ایران و هنر ایرانیان کاملا آشنایی دارم.

وی افزود: از اینکه در دوره جهانی‌ شدن، ایران به‌عنوان تنها کشوری که تلاش دارد تا با حفظ ریشه‌های تاریخی‌ و فرهنگی‌ اش، هنر سرزمین خود را به دیگر ملت‌ها بشناساند، باید این رویه سرمشقی برای سایر ملت‌ها بخصوص بلاروس باشد.

در پایان، آقای بزرگی‌ ضمن تشریح تاریخ پیدایش سبک مینیاتور در نقاشی‌ ایرانی‌ و معرفی‌ مکتب‌های مختلف مینیاتور قدمت این هنر را ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ سال اعلام کرد.

پس از مراسم افتتاح این نمایشگاه، بزرگی‌ با ایجاد کارگاه مینیاتور به ارائه هنر خود پرداخت.

موزه ملی‌ بلاروس معتبر‌ترین و بزرگ ترین موزه این کشور و محل دائمی نمایشگاه آثار ملی‌ و فاخر هنر‌های تجسمی از کشور‌های مختلف جهان است. همزمان با برپایی نمایشگاه مینیاتور گالری‌های چند گانه و مختلف این موزه‌ در حال نمایش آثار بزرگان هنر بلاروس و سایر ملل است.

این نمایشگاه به مدت یک هفته ادامه دارد.

* نوای دلنشین الله اکبر، خمینی رهبر در قرقیزستان

مراسم سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به همت رایزنی فرهنگی کشورمان و با حضور شخصیت های فرهنگی، علمی و دینی قرقیزستان، دانشجویان و علاقه مندان به نظام جمهوری اسلامی در سالن تئاتر اوپرابالت قرقیزستان برگزار شد.

در این مراسم، " نجفی " سفیر جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان گفت: ملت ایران ۳۵ سال قبل به رهبری امام خمینی(ره) تحولی را به وجود آورد که تاثیرات شگرفی هم در بعد داخلی و هم در سطح بین المللی داشته است وی افزود: پیام انقلاب اسلامی هم اکنون در اندیشه های حضرت آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران متجلی است؛ پیامی که جهانیان را به ارزش های اخلاقی و انسانی فرامی خواند.

" سلطان رایف " وزیر فرهنگ اطلاعات و گردشگری قرقیزستان نیز طی سخنانی سی وپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به دولت و ملت ایران تبریک گفت و با اشاره به اشتراکات فرهنگی ایران و قرقیزستان افزود: روابط ایران و قرقیزستان در همه عرصه و به طور خاص در زمینه همکاری های فرهنگی از سطح بسیار خوبی برخوردار است.

شایان ذکر است در این مراسم نمایشنامه " او که شبیه هیچ کس نبود " اختصاص داشت به زندگی وسال ها مبارزه حضرت امام با نظام شاهنشاهی به کارگردانی " عبدالقادراف " از کارگردانان برجسته سینما و تئاتر قرقیزستان به اجراء در آمد. همچنین گروه موسیقائی " قنبرخان " که مشهورترین گروه موسیقائی قرقیزستان است به اجراء سرودهای انقلابی از جمله الله اکبر، خمینی رهبر پرداخت.

* برگزاری مراسم سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب در دهلی نو

به مناسبت سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مراسم جشنی با حضور سفیر کشورمان، ایرانیان مقیم و دانشجویان ایرانی در خانه فرهنگ ایران در دهلی نو برگزار شد.

این مراسم با قرائت آیاتی چند از قرآن کریم آغاز و سپس کلیپی از وقایع دوران انقلاب اسلامی به نمایش گذاشته شد.

انصاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو به دستاوردهای انقلاب اسلامی و جایگاه فعلی ایران در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: انقلاب اسلامی در زمانی به پیروزی رسید که همه قدرت‌های جهانی از رژیم ستم شاهی حمایت می‌کردند.

وی گفت: امام خمینی(ره) توانست با قدرت و اقتدار و با حمایت ملت ایران انقلاب اسلامی را به پیروزی برساند و نظام شاهنشاهی را سرنگون کند.

انصاری در ادامه به حوادثمتعدد بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد حوادثزیادی مانند ترور شخصیت های انقلاب و جنگ تحمیلی و حوادثگوناگونی بودیم که هر کدام می توانست انقلاب را ازبین ببرد و لکن انقلاب اسلامی به لطف و عنایت الهی و با مقاومت تحسین برانگیز ملت ایران بر حوادثغلبه کرد و اکنون شاهد ایرانی قدرتمند و مقتدر در منطقه و جهان هستیم و با تلاش دولت یازدهم با مشی اعتدال و خردمندی است که توانستیم در مجامع بین المللی به خوبی ظاهر و تفکر مخالفت با هرگونه افراط گرایی و خشنونت را در سازمان ملل به تصویب برسانیم. سپس گروه سرود مجتمع آموزشی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو به اجرای سرود پرداخت و در ادامه چند تن از حاضران به نقل خاطراتی از دوران انقلاب پرداختند و مسابقه ای نیز از فیلم های سینمایی مربوط با حوادثانقلاب اسلامی برگزار گردید.

در پایان به برندگان این مسابقه و مسابقه پاسخگویی به ۳۵ سال از حوادثانقلاب جوایزی اهدا شد.

در حاشیه این مراسم مسابقه نقاشی برای کودکان و نوجوانان برگزار شد که به نفرات برتر نیز جوایزی اهدا شد.

* برگزاری همایش " توسعه علوم و فنون قرآنی ایران امروز " در دانشگاه کالیجاگای اندونزی

همایش " توسعه علوم و فنون قرآنی در ایران امروز " به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در دانشگاه اسلامی سونان کالیجاگا در شهر جوگجاکارتای اندونزی برگزار شد.

در آغاز همایش " علی هادی "، رئیس دانشکده شریعت و قانون ضمن خیر مقدم به هیئت ایرانی گفت: مباحثقرآنی در کشور ایران خیلی پیشرفت داشته و مناسب است که از فراورده های آنان بهره مند شویم.

حجه الاسلام و المسلمین احمدی شاهرختی، استاد علوم قرآنی اعزامی از مرکز بین المللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عرصه های مختلف فعالیت های قرآنی را در جمهوری اسلامی ایران تشریح کرد.

وی به فعالیت های قرآنی ایران اشاره کرد و گفت: ایران اکنون در تمامی زمینه های حفظ قرائت، تفسیر، هنر و رسانه در عرصه های قرآنی مدعی است و می تواند تجربیات خودش را به دیگر کشورهای اسلامی منتقل کند و طبیعتاً با بستر بسیار خوب و علاقه مندی و شیفتگی مردم اندونزی به قرآن کریم، فضای مغتنمی خواهد شد که باید ارتقا و توسعه پیدا کند.

وی افزود: رونق فعالیت های قرآنی در ایران اسلامی به واسطه بروز پدیده شکوهمند انقلاب اسلامی و با نگاه عالمانه و فقیهانه حضرت امام خمینی(ره) اتفاق افتاد.

شاهرختی در پایان این همایش، خواستار ارتباطات گسترده بین ایران واندونزی شد.

* ایران از کشورهای عربی حمایت می‌کند

" عباس خامه یار "، رایزن فرهنگی کشورمان در دیدار با " ولید جاسم الجاسم "، سردبیر روزنامه الوطن، پرتیراژترین روزنامه کویتی که مواضع مخالف جمهوری اسلامی دارد، پیرامون تقویت همکاری های فرهنگی و آخرین تحولات بوجود آمده در روابط دو کشور به بحثو تبادل نظر پرداخت.

در این دیدار که در محل دفتر روزنامه الوطن برگزار شد، " خامه یار " با تبریک جشن های ملی دو کشور، تقارن اعیاد ملی کویت با ایام دهه مبارک فجر را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد تا ملت های دو کشور همواره از نعمت صلح و آرامش برخوردار باشند.

وی با تشریح آخرین دستاوردهای روابط فرهنگی فیما بین گفت: طی دو سال اخیر روابط فرهنگی میان ایران و کویت، سیر صعودی داشته و با همیاری و پشتیبانی مقامات و مسئولان دو کشور، این روابط روز به روز در حال تقویت و گسترش است.

رایزن فرهنگی ایران در کویت با اشاره به اعزام چندین هیات کویتی متشکل از فرهیختگان، نخبگان و کارشناسان رسانه ای به ایران، افزود: اعزام هیات های مزبور طی دو سال گذشته باعثتغییر رویکرد بسیاری از شهروندان کویتی نسبت به جمهوری اسلامی ایران شده و خوشبختانه بازتاب بسیار مثبتی در محافل مختلف این کشور داشته است.

خامه یار، هدف و سیاست رایزنی فرهنگی ایران را ایجاد وحدت و همگرایی میان مردم دو کشور دانست و افزود: به گفته بسیاری از شخصیت ها و صاحبنظران کویتی، هجمه تبلیغاتی رسانه های کویتی بر ضد ایران در دو سال اخیر رو به افول بوده و بیان دیدگاه های واقع گرایانه افراد اعزامی به ایران در روزنامه های کویتی، که این روزها به وفور شاهد آن می باشیم، یکی از دلایل این موضوع است. همچنین حضور برخی از مقامات و مسئولان ایرانی در کویت و دیدار و گفتگوی آنها با همتاهای کویتی مؤید مواضع صلح جویانه ایران اسلامی است.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران با نقد واقع گرایانه مخالف نیست اما اینکه فردی در مقالات مکرر خود به ادبیات توهین آمیز و دروغ پردازی متوسل شود، باعثتوهین به خود روزنامه و سردبیری آن می شود.

خامه یار به مقایسه مواضع کشورهای عربی در قبال رژیم شاهنشاهی و نظام جمهوری اسلامی برآمد و افزود: در زمان رژیم پهلوی، تقویم هجری دستخوش تغییر شد و تقویم شاهنشاهی جایگزین آن گردید و همچنین اقداماتی جهت پاکسازی زبان فارسی از واژه های عربی صورت گرفت، اما علیرغم این شرایط، اعراب بهترین روابط را با رژیم شاهنشاهی داشتند و هیچ گاه در زمان شاه مخلوع این موضوع که اهواز یک شهر عربی و وابسته به اعراب است و یا فضایایی مانند شیعه و سنی و ادعای اشغال جزایر سه گانه مطرح نگردید. اما نظام اسلامی علیرغم حمایت از کشورهای عربی و تلاش جهت وحدت و همگرایی مسلمانان همواره مورد دشمنی پاره ای از کشورهای عربی واقع شده و طی ۳۵ سال گذشته همواره ایران را به ادعاهای متفاوت و دروغین مانند اشغال جزایر سه گانه و یا بی عدالتی در حق شهروندان عرب اهوازی متهم می کنند و حقوق اهل سنت این خطه را پایمال شده عنوان می کنند.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: ملت ایران بدلیل حمایت و پشتیبانی از اعراب تاوان سنگینی را می پردازد. یکی از این حمایت ها، قضیه انسانی فلسطین است که کشور ما را زیر فشار ظالمانه ترین تحریم های اقتصادی غرب قرار داده است.

وی با اشاره به دامن گیر شدن برخی کشورهای منطقه در آتش فتنه و اختلافات مذهبی گفت: نخبگان، فرهیختگان و رسانه های دو کشوروظیفه دارند با تقویت نقاط مشترک فیمابین و استفاده صحیح از ظرفیت های موجود در راستای ایجاد همگرایی و وحدت و تلاش برای مقابله با دشمنان عزم خود را جزم کنند.

خامه یار در پایان ابراز امیدواری نمود همکاری فیمابین منجر به معرفی چهره زیبای ایران اسلامی به شهروندان کویتی شود.

الجاسم نیز با تبریک بمناسبت آغاز دهه مبارک فجر به موضوع آزادی بیان در مطبوعات کویتی اشاره کرد و گفت: طبیعتا " دیدگاه برخی نویسندگان الزاما " مواضع این روزنامه نمی باشد. دموکراسی موجود در کویت به افراد اجازه می دهد عقاید خود را آنگونه که می خواهند عنوان کنند و همانطوری که برخی نویسندگان بر خلاف ایران می نویسند، نویسندگان دیگری به حمایت از این کشور می پردازند.

وی با بیان این مطلب که به تنوع و چندگانگی دیدگاه ها ایمان دارد، گفت: یکی از دلایل تیراژ بالای الوطن، طرح آراء مختلف افراد است.

وی در عین حال بر انضباط اخلاقی حرفه روزنامه نگاری تأکید کرد و افزود: افرادی که در نوشته های خود به توهین و ناسزا گویی متوسل می شوند در واقع شخصیت ضعیف خود را ارائه می دهند.

الجاسم، انقلاب اسلامی را خواسته مشروع ملت بزرگ ایران دانست و افزود: نظام اسلامی حاکم در ایران بر همین اساس مورد تأیید ملت کویت است.

وی از رژیم پهلوی به عنوان منفور و ژاندارم منطقه یاد کرد و گفت: بطور حتم صلاحیت رژیمی که از سوی ملت ایران رد شده بود، نمی توانست مورد پذیرش همسایگان باشد. اما موضوع طرح صدور انقلاب به نوعی باعثایجاد ترس و واهمه در دل همسایگان ایران شد. در عین حال اگر مردم از نکاتی مبنی بر حمایت ایران از زبان عربی و تقویم هجری و غیره که بدان اشاره شد، مطلع می شدند، در دیدگاه آنان نسبت به ایران بسیار مؤثر بود.

سردبیر روزنامه الوطن با تمجید از دیدگاه میانه رو و اصولی دولت آقای روحانی، گفت: سیاست خارجی ایده آل وی در تقویت و بازسازی روابط ایران با بسیاری از کشورها و از بین بردن سوء تفاهم ها کارساز خواهد بود.

الجاسم در خاتمه از هرگونه اقدامی که بتواند در تقویت روابط دو کشور مؤثر باشد، استقبال کرد.

روزنامه الوطن روز چهارشنبه ۱۶ بهمن با انعکاس خبر این دیدار و انتشار تصاویری از رایزن فرهنگی کشورمان و آقای ولید الجاسم، نتایج این گفتگو را مثبت ارزیابی کرده است.

این روزنامه دو روز بعد نیز در یک اقدام بی سابقه مقاله طولانی " ایران فی عیدها ال ۳۵… ازدهار علمی و تطور اقتصادی " نوشته رایزن فرهنگی ایران به مناسبت سی و پنجمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی را به چاپ رساند.

* تقدیر از خوشنویس تاجیکی

محمدحسن صنعتی؛ رایزن فرهنگی ایران از استاد صلاح الدین امانی از خوشنویسان شاخص تاجیکستان که سالها به هنر خوشنویسی در این کشور پرداخته و بیش از یک دهه در آموزش خط نیاکان در قالب کلاسهای خط و خوشنویسی با این رایزنی ن همکاری کرده است، تقدیر به عمل آورد.

صلاح الدین امانی ضمن ارائه گزارشی از سال های خود آموزی و نهایتا رسیدن به محضر بعضی استادان خوشنویسی درایران از حالات روحی خوشایندی که دراین هنر بر او عارض شده سخن گفت.

وی که تاکنون در صنوف مختلف شاگردان بسیاری را تربیت نموده، صدای قلم در هنگام خوشنویسی را به موسیقی جان تشبیه کرد و از هدیه تقدیم شده که شامل یک لوح بزرگ خطاطی و دیگر لوازم است ابراز تشکر نمود.

صنعتی رایزن فرهنگی کشورمان نیز با اشاره به نسبت مستقیم میان هنر زیبایی آفرین خوشنویسی با خلقت آکنده از زیبایی شناسی خداوندی گفت: ما به هر اندازه که بتوانیم بین روح و روان انسان ها با جمال رابطه معنوی برقرار کنیم آنها را مستعد لطافت و ملایمت و هنجار پذیری گردانیده ایم و کمک کرده ایم به اینکه انسان ها در آنات و حالات خوش، قرار و استقرار پیدا کنند و نقشهای اجتماعی خود را با انرژی و نشاط بیشتری به انجام رسانند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز