خبرگزاری کار ایران

دعوت صربستان از ایران برای حضور در نمایشگاه جهانگردی بلگراد

دعوت صربستان از ایران برای حضور در نمایشگاه جهانگردی بلگراد
کد خبر : ۱۳۷۹۷۷

رییس نمایشگاه بین المللی بلگراد از کشورمان برای حضور در سی و ششمین نمایشگاه بین المللی جهانگردی بلگراد دعوت کرد.

ایلنا: دانکا سکیچ(رییس نمایشگاه بین المللی جهانگردی بلگراد) برای میزبانی از جمهوری اسلامی ایران در سی و ششمین نمایشگاه بین المللی جهانگردی بلگراد اعلام آمادگی کرد.

به گزارش ایلنا، دانکا سکیچ در دیدار با محمود شالویی(رایزن فرهنگی) تقی معمی وند(مسوول دیپلماسی عمومی سفارت ایران) با اشاره به دستاوردهای مهم گسترش روابط فرهنگی و گردشگری بین کشور‌ها گفت: آشنایی ملت‌ها با فرهنگ و سنت‌های یکدیگر، فضای مناسبی را هم برای گسترش فعالیت‌های اقتصادی کشور‌ها فراهم و هموار می‌سازد.

رییس نمایشگاه بین المللی بلگراد همچنین نمایشگاه جهانگردی بلگراد را به عنوان بزرگ‌ترین رویداد گردشگری صربستان و جنوب شرقی اروپا خواند و افزود: این نمایشگاه از سال ۲۰۰۳ میلادی عضو انجمن گردشگری نمایشگاههای اروپا و انجمن نمایشگاههای بین المللی تجارت جهانگردی است.

رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در صربستان نیز در این نشست ضمن قدردانی و استقبال از دعوت از کشورمان برای حضور در نمایشگاه جهانگردی بلگراد، از تاریخ چند هزار ساله و زیبایی‌های ایران به عنوان عاملی برای جذب علاقمندان به تاریخ، فرهنگ و طبیعت یاد کرد.

محمود شالویی وجود بناهای تاریخی در نقاط مختلف ایران از جمله شیراز، اصفهان، یزد، تبریز، همدان، کاشان و جزیره کیش را از مهم‌ترین مقاصد گردشگران دانست و امنیت، برخورد صمیمانه ایرانیان با گردشگران و علاقمندی آنان به سایر فرهنگ‌ها را از شاخصه‌های گردشگری در ایران برشمرد.

رایزن فرهنگی کشورمان همچنین امضای تفاهم نامه همکاری بین نمایشگاه‌های تهران و بلگراد را پیشنهاد کرد و از رییس نمایشگاه بین المللی بلگراد برای سفر به ایران دعوت کرد که مورد استقبال واقع شد.

مسوول دیپلماسی عمومی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلگراد نیز همکاری‌های نمایشگاهی بین تهران و بلگراد را همسو با منافع دو جانبه دانست و گفت: این گونه همکاری‌ها می‌تواند راه را برای حضور فعال صرب‌ها و ایرانیان در نمایشگاه‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف هموار سازد.

معمی وند افزود: حضور ایران در نمایشگاه جهانگردی بلگراد با توجه به قدمت فرهنگی و تاریخی و غنای آثار هنری برگرفته از فرهنگ ایرانی، علاوه بر اینکه اقشار جامعه پژوهشگران و محققان تاریخ و هنر صربستانی را مجذوب خود خواهد کرد، زمینه‌ای خواهد شد تا آژانس‌های گردشگری ایران و صربستان تمایلات بیشتری برای تعامل با یکدیگر پیدا کنند.

وی همچنین آمادگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلگراد را برای حضور کشورمان در نمایشگاه جهانگردی بلگراد اعلام کرد.

اندونزی، هندوستان، عراق، کشورهای حوزه بالکان، امارات متحده عربی، منطقه جنوب شرق اروپا، اتحادیه اروپا، استرالیا از جمله شرکت کنندگان در نمایشگاه امسال جهانگردی بلگراد هستند که ۲۷ فوریه تا دوم مارس(۸ تا ۱۱ اسفندماه) برگزار می‌شود.

همچنین نمایشگاه عکس تاریخ و طبیعت ایران در گالری ایکار بلگراد پایتخت صربستان برگزار شد.

سوفیا لیوبیچیچ در این نمایشگاه که از سوی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و با همکاری انجمن دوستی ایران و صربستان در میان جمعی از دوستداران صربستانی به فرهنگ ایرانی در گالری ایکار در بلگراد برگزار شد.

سوفیا لیوبیچیچ؛ پژوهشگر صرب در افتتاحیه این نمایشگاه گفت: ما امروزه آثار این تمدن غنی برخاسته از آسیا را در اقصی نقاط جهان می‌بینیم و شاهد آثار سرامیک و شیشه و دست یافته‌های باستانی و دیگر آثار برجسته ایران در بیشتر نقاط جهان هستیم که در موزه‌های بزرگ اروپایی و غیر اروپایی نگهداری می‌شوند.

این پژوهشگر صرب افزود: مهم‌تر از همه اینکه هنر ایرانی با ظهور اسلام و پس از آن در سده ۱۵میلادی به اوج خود رسید که آثار مینیاتوری و سفالگری از آن جمله هستند.

تاتیانا سورلیچ؛ رییس گالری ایکار بلگراد نیز در این مراسم که عکس‌هایی از حضور بانوان محجبه کشورمان در عرصه‌های گوناگون علمی، صنعتی، اقتصادی، سیاسی، ورزشی و اجتماعی به نمایش گذاشته شده بود، از ایران به عنوان کشوری متمدن و با سابقه درخشان تاریخی یاد کرد و این نمایشگاه علاوه بر معرفی شهر‌ها، نمایانگر شرکت و حضور زنان در تمامی عرصه‌های زندگی در ایران نیز است، ما را با فرهنگ غنی و میراثفرهنگی این کشور بیشتر آشنا می‌کند.

محمود شالویی؛ رایزن فرهنگی کشورمان هم در این مراسم گفت: آنچه در این نمایشگاه در معرض نمایش گذاشته شده، تنها بخش کوچکی از عظمت و شکوه ایران اسلامی است که همه ابعاد آن در قاب تصویر نمی‌گنجد و زبان را هم یارای شرح و بیان آن نیست.

وی با اشاره به اینکه تمدن اسلامی، معماری ایرانی را به اوج رسانید، یاد آور شد: خجستگی و برجستگی شهرهایی چون مشهد، اصفهان، شیراز، همدان، کرمان و کرمانشاه و یا سابقه پر راز و رمز شهرهای باستانی نظیر شوش چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند و ناخواسته به عمق تاریخی کهن سوق می‌دهد و حیرت و حیرانی را بر او مستولی می‌سازد.
رایزن فرهنگ سفارت کشورمان سپس با اشاره به حضور پر رنگ بانوان در عرصه‌های مختلف کشور افزود: در ایران اسلامی زنان در کنار مردان تلاش و کوشش می‌کنند، در عرصه‌های مختلف حضوری گسترده دارند و نقش موثر آنان عیان و آشکار است.

سوتو دوبرییویچ یکی از مدیران فرهنگی مناطق شهرداری بلگراد که پیش‌تر سفری ۲۱ روزه به ایران داشت به گوشه‌ای از خاطرات خود اشاره کرد و گفت: اشتراکات زیادی بین دو کشور وجود دارد که این دو ملت را به یکدیگر نزدیک می‌کند.

وی در ادامه سخنانش به بخشی از این مشترکات را کلماتی دانست که در صربستان روزانه از آن استفاده می‌شود و گفت: در ایران هیچ مسافری در طول مدت اقامت خود، احساس غربت نمی‌کند زیرا که مردم ایران زمین بسیار مه‌مان نواز و خون گرم هستند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز