خبرگزاری کار ایران

قادر باستانی در گفتگو با ایلنا:

صدور پروانه کار برای خبرنگاران، محدود کردن آزادی بیان است

صدور پروانه کار برای خبرنگاران، محدود کردن آزادی بیان است
کد خبر : ۱۲۹۹۹۵

هر آنچه که فعالان اجتماعی را به نوعی وامدار دولت یا مراکز شبه دولتی کند، موجب خودسانسوری و محدودیت در آزادی بیان خواهد شد.

ایلنا: اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صدور پروانه کار خبرنگاران، با هر نیت و انگیزه‌ای که باشد و با هر مکانیزمی انجام شود، به محدودیت آزادی بیان منجر می‌شود و مغایر شعارهای دولت تدبیر و امید است.

قادر باستانی(مدرس روزنامه‌نگاری و علوم ارتباطات اجتماعی) در گفتگو با ایلنا، تصریح کرد: بهتر است دولت، توان خود را مصروف بسترسازی برای ایجاد و تقویت نظام صنفی کند و از ورود به عرصه‌های چالش برانگیز و تصدی‌گری که تبعات ناخواسته می‌تواند به دنبال داشته باشد، پرهیز کند.

وی افزود: کار خبرنگاری باتوجه به پیشرفت‌های خارق‌العاده در توسعه وسایل ارتباط جمعی، تحول بسیاری یافته است و آن را نمی‌توان با مشاغلی فنی مثل پزشکی و مهندسی در یک ردیف دانست. این کار مثل این است که بخواهند برای شاعران، پروانه سرودن شعر حرفه‌ای صادر کنند. باید دولت از ورود به این عرصه‌ها خودداری کند و از طریق حمایت و تقویت رسانه‌های مستقل خبری به تحقق اهداف بلند انقلاب اسلامی که گوهر آزادی از مهمترین ارکان آن است، کمک کند.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر پس از گسترش فرهنگ دیجیتال، اینترنت، تلفن‌های همراه دوربین دار و همچنین شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از شهروندان با تصویربرداری و عکاسی از وقایع پیرامون‌ و انتشار آن در سطح اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، فرهنگ جدیدی به عنوان شهروند خبرنگار را پدید آوردند. این کار باعثرشد کمی و کیفی اطلاع رسانی شده و نباید با اقداماتی نسنجدیده مخدوش شود.

باستانی گفت: هر آنچه که فعالان اجتماعی را به نوعی وامدار دولت یا مراکز شبه دولتی کند، موجب خودسانسوری و محدودیت در آزادی بیان خواهد شد. بنابراین بایستی به این فعالان اعتماد نمود و با تقویت خودباوری در میان آنها، به تقویت نظام‌های صنفی همت گماشت.

وی با بیان اینکه بنیادی‌ترین اصل در نظام مردم‌سالار دینی، آن است که شهروندان بتوانند به وارسی و نظارت بر رفتار دولت و ماموران دولتی بپردازند، خاطرنشان کرد: این نظارت در خلاء رخ نمی‌دهد. شرط این کار، دسترسی آزادانه شهروندان به اطلاعات مورد نیاز است که از طریق خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه تامین می شود و محدود ساختن کار اطلاع رسانی، حتی توسط نظام صنفی، به نفع کشور و مردم و نظام اسلامی نیست.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز