خبرگزاری کار ایران

در ۲ ماهه ابتدای سال ۹۳؛

افزون بر ۱۰ میلیون تن کالا از مرزهای زمینی و آبی کشور به سایر کشورها صادر شد

افزون بر ۱۰ میلیون تن کالا از مرزهای زمینی و آبی کشور به سایر کشورها صادر شد
کد خبر : ۱۷۵۶۸۳

عملکرد مرزهای جاده‌ای در زمینه صادرات کالا از کشور نشان می‌دهد، مرز بازرگان با ۲۴ درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای دوغارون با ۲۱ درصد و آستارا با ۱۲ درصد قرار دارند.

در ۲ ماهه ابتدای سال ۹۳، در مجموع ۷ میلیون و ۱۹ هزار تن کالاهای نفتی و غیرنفتی از مرزهای زمینی و آبی وارد و ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا از مرزهای کشور صادر شده است، که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته میزان واردات ۱۹ درصد افزایش و صادرات کالا ۶ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط‌عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، مدیرکل دفتر فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات این سازمان با اعلام این خبر افزود: در پی اقدامات مؤثر وزارت راه‌وشهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در زمینه بهبود زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل‌ و تسهیل در امر صادرات و ترانزیت کالا از مرزهای جاده‌ای کشور با همکاری و توانمندی بخش‌های خصوصی و حمایت‌های لازم از سوی دولت روند صادرات در سطح خوبی رو به رشد بوده است.

از مجموع کالاهای صادر شده ۲۲ درصد کالای نفتی و ۷۸ درصد کالای غیرنفتی بوده و از مجموع کالاهای وارد شده ۷ درصد کالاهای نفتی و ۹۳ درصد کالای غیرنفتی بودند.

فرامرز مداح با اشاره به این که از مجموع واردات و صادرات سهم جاده ۸ درصد، راه‌آهن ۲ درصد و سهم دریا ۹۰ درصد می‌باشد، اظهار داشت: از مجموع کالاهای صادر شده، میزان یک میلیون و ۱۲۹ هزار تن کالا از طریق مرزهای جاده‌ای از کشور خارج و میزان ۲۲۶ هزار تن کالا از طریق مرزهای جاده‌ای به کشور وارد شده است.

وی در زمینه عملکرد مرزهای جاده‌ای در واردات کالا به کشور اظهار داشت: از میان مرزهای جاده‌ای کشور، مرز بازرگان با سهم ۶۱ درصدی فعال‌ترین مرز در زمینه واردات کالا به کشور به شمار می‌رود. پس از آن مرزهای آستارا و میرجاوه به ترتیب با ۱۸ و ۱۰ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

مداح افزود: عملکرد مرزهای جاده‌ای در زمینه صادرات کالا از کشور نشان می‌دهد، مرز بازرگان با ۲۴ درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای دوغارون با ۲۱ درصد و آستارا با ۱۲ درصد قرار دارند.

مدیرکل دفتر فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات با بیان این که سهم کامیون‌های ایرانی در صادرات کالا ۵۸ درصد و در جابه‌جایی واردات کالا ۴۳ درصد بوده است، افزود: از مجموع کالاهای صادر شده بیشترین میزان به کشورهای افغانستان و ترکیه و از مجموع کالاهای وارد شده بیشترین میزان از کشورهای ترکیه و آذربایجان بوده است.

وی با اشاره به این که طی مدت مذکور، ۳۷ هزار نفر مسافر توسط ۳۸۰۰ دستگاه وسیله‌نقلیه مسافری وارد کشور شدند، افزود: در جابه‌جایی این مسافران سهم اتوبوس ۴۶ درصد، مینی‌بوس ۴ درصد و سواری ۵۰ درصد است، همچنین تعداد ۶۵ هزار نفر توسط ۶۴۰۰ دستگاه وسیله‌نقلیه مسافری از کشور خارج شدند که سهم اتوبوس ۵۸ درصد، مینی‌بوس ۲ درصد و سواری ۴۰ درصد بوده است.

مداح درخصوص آمار تردد وسایل‌نقلیه مسافری در مرزهای کشور گفت: در مدت مذکور، بیشترین تردد وسایل‌نقلیه مسافری در مرزهای دوغارون با ۳۱ درصد و بیله‌سوار با ۱۷ درصد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع مسافران وارد شده به کشور ۱۹ هزار نفر مسافر خارجی و ۱۸ هزار نفر مسافر ایرانی بوده و از مجموع مسافران خارج شده از کشور ۲۴ هزار نفر مسافر خارجی و ۴۱ هزار نفر مسافر ایرانی از مرزهای جاده‌ای کشور خارج شدند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز