بر اساس مصوبه حریم پایتخت شورای عالی شهرسازی و معماری ایران
ایجاد شهرستان جدید در حریم تهران، قبل از اجرای حریم پایتخت ممنوع شد
بر اساس مصوبه حریم پایتخت در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، تا قبل از اجرا شدن حریم مصوب پایتخت، ایجاد هرگونه شهر و شهرستان جدید در این حریم ممنوع شد.
بر اساس مصوبه حریم پایتخت در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، تا قبل از اجرا شدن حریم مصوب پایتخت، ایجاد هرگونه شهر و شهرستان جدید در این حریم ممنوع شد.
به گزارش ایلنا، دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران درباره وضعیت حریم پایتخت را برای اجرا به استانداری تهران، رئیس شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران و شهرداری تهران ابلاغ کرد.
در این مصوبه آمده است: در اجرای بند(۵) ماده(۴) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و ماده(۴۲) آئیننامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران محلی، ناحیهای، منطقهای و ملی و مقررات شهرسازی و معماری کشور، مصوب ۱۲ دیماه ۱۳۷۸ هیأت وزیران، به استحضار میرساند؛ شورای عالی شهرسازی و معماری در جلسه مورخ ۹ دیماه ۱۳۹۲ موضوع وضعیت حریم پایتخت را مورد بررسی قرار داد و ضمن استماع گزارش برنامه راهبردی مدیریت و برنامهریزی حریم پایتخت که توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران تهیه شده بود، مقرر کرد:
۱ مطالعات راهبردی حریم پایتخت ظرف مدت یک ماه آینده و پس از بررسی کمیته فنی جهت تصویب به شورای عالی شهرسازی ارائه شود.
۲ از آنجایی که طرح پیشنهادی تقسیمات کشوری در وزارت کشور در حال بررسی میباشد موضوع مستثنی نمودن حریم پایتخت و حریم کلانشهرهای کشور از موضوع مفاد ماده ۲ قانون تعاریف محدوده و حریم…، همچنین لغو قانون الحاق یک بند و ۳ تبصره به ماده ۹۹ قانون شهرداریها و نیز اصلاح تقسیمات کشوری در حریم مصوب پایتخت در قالب طرح فوقالذکر توسط معاون محترم عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور پیگیری و گزارش مربوط ظرف مدت ۲ ماه آینده به شورای عالی شهرسازی ارائه خواهد شد.
۳ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با نظارت دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی در اسرع وقت نسبت به تهیه طرح هادی روستاهای فاقد طرح واقع در حریم پایتخت اقدام و محدوده کلیه روستاهای واقع در حریم پایتخت را تدقیق و بر روی زمین نشانهگذاری نماید.
۴ تا قبل از اجرایی شدن حریم مصوب پایتخت:
· ایجاد هرگونه شهر و شهرستان جدید در حریم مذکور ممنوع شود.
· تا قبل از اصلاح قوانین، وزارت کشور و شهرداری تهران تدابیر واحدی را برای کنترل ساخت و سازها و صدور مجوزهای احداثبنا و برخورد با تخلفات جهت وحدت رویه به شهرداریهای واقع در حریم پایتخت ابلاغ نمایند.
· آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ معطل مانده در حریم پایتخت بدون اغماض توسط شهرداری تهران اجرایی گردد و گزارشی از اقدامات آتی را در شورای عالی مطرح شود.
· با توجه به کارآمدی قانون نظارت بر گسترش شهر تهران در گذشته وزارت کشور با همکاری وزارت راه و شهرسازی بازنگری و احیای قانون مذکور و تعریف دوباره حوزه عمل آن را مورد بررسی قرار داده و نتیجه را حداکثر تا ۶ ماه آینده به شورای عالی شهرسازی ارائه نمایند.
· وزارت کشور و شهرداری تهران با هماهنگی یکدیگر رویهای واحد برای کنترل و جلوگیری از ساخت و سازها در حریم پایتخت بویژه در حاشیه روستاها اتخاذ نمایند.
· وزارت راه و شهرسازی با همکاری استانداری تهران وضعیت مالکین و تعاونیهای مستقر در حریم شمال و شمال شرق تهران در اجرای نظر مقام معظم رهبری(۱۳۸۷) در خصوص اراضی یادشده مبنی بر آزاد شدن اراضی مذکور و تبدیل آنها به فضای سبز و طبیعی و ارائه زمین و خانه معوض به مالکان ذیحق، ظرف ۶ ماه آینده را تعیین تکلیف نماید.
معاون وزیر و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران پیروز حناچی