وزیر راه و شهرسازی:
افزایش ظرفیت بنادرجنوب باید همراه با توسعه امکانات شهری باشد
تراکم جمعیت در سواحل جنوبی ایران ۱۰ درصد میانگین کشور است که این موضوع به عنوان یک چالش باید مورد توجه جدی قرارگیرد.
با تدابیر یاد شده تراکم زیاد جمعیت در سواحل شمالی کشور و خلا جمعیتی در سواحل جنوبی متعادل گردد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ وزیر راه و شهرسازی گفت: افزایش ظرفیت بنادر جنوب ایران باید همراه با توسعه سکونتگاه ها، توسعه شهری و خدمات گوناگون باشد.
تراکم جمعیت در سواحل جنوبی ایران ۱۰ درصد میانگین کشور است که این موضوع به عنوان یک چالش باید مورد توجه جدی قرارگیرد.
وی ادامه داد: مطالعه طرح جامع بنادر بازرگانی ایران انجام شده و سازمان بنادر و دریانوردی بزودی با ارایه برنامه ای مناطق جنوبی مناسب برای اسکان جمعیت را به دولت پیشنهاد می کند.
وزیر راه و شهرسازی اظهارامیدواری کرد: با تدابیر یاد شده تراکم زیاد جمعیت در سواحل شمالی کشور و خلا جمعیتی در سواحل جنوبی متعادل گردد.
عملیات اجرایی بخش نخست مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی روز دوشنبه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری آغاز شد که بنا به اظهاروزیر راه و شهرسازی، بخش نخست مرحله سوم شامل ۴۴۲ متر ساخت اسکله به عمق ۱۶ متر و لایروبی یک میلیون و ۶۵۰ هزار متر مکعب غرب حوضچه سوم این بندر خواهد بود.
' عباس آخوندی ' افزود: این طرح با سرمایه گذاری ۷۰ میلیون دلاری از منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی در مدت ۱۸ ماه اجرایی می شود وبا اجرای کامل مرحله سوم بندر شهید رجایی، ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر از شش میلیون به هشت میلیون TEU افزایش می یابد.(هر یک میلیون تن TEU برابر۱۲ میلیون تن کالا است).
وزیر راه و شهرسازی یادآورشد: ایجاد محوطه های کانتینری و کانتینر یخچالی، استقرار شرکت های بخش خصوصی جدید، اشتغال زایی در بخش های بندری و دریایی و تبدیل بندر شهید رجایی به یک بندر کانونی در خلیج فارس(HUB) از مزایایی توسعه بزرگترین بندر تجاری کشور است.
منطقه ویژه اقتصادی بندرشهید رجایی با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه ۱۰۰ میلیون تن کالا در فاصله ۲۳ کیلومتری غرب شهر بندرعباس قرار دارد و بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات و ۷۰ درصد ترانزیت کل بنادر کشور را پشتیبانی می کند.
این بندر ضمن بهره مندی از حدود ۴۰ پست اسکله و در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینال های کانتینری کشور توانایی پهلودهی به انواع کشتی های اقیانوس پیما را داراست.
این مجموعه از ۱۸ دستگاه جرثقیل دروازه ای(گنتری کرین) و دو هزار و ۴۰۰ هکتار محدوده عملیاتی و پس کرانه و همچنین تخلیه و بارگیری حدود ۸۵ درصد از کالاهای کانتینری کشور را برعهده دارد.
آخوندی به اتفاق معاون اول رییس جمهوری، معاون علمی وفن آوری وزیر بهدشات درمان وآموزش پزشکی صبح امروز دوشنبه وارد بندرعباس شدند که بازدید ازپالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، آغاز عملیات اجرایی بخش نخست مرحله سه طرح توسعه بندرشهید رجایی، افتتاح یک پروژه راه و شرکت در نشست شورای اداری در برنامه وی گنجانده شده است.
استان هرمزگان بواسطه ظرفیت بالای بندری و پایانه کانتینری دربندرشهید رجایی به همراه بندر شهید باهنر وبندرلنگه و۳۰ بندر کوچک وبزرگ بیش از ۶۰درصد تخلیه وبارگیری در بنادر کشور در اختیار دارد وبه دروازه طلایی ایران دربین ۸۰بندر دنیا معروف است.