خبرگزاری کار ایران

شبکه نسل چهارم تلفن همراه توسط ایرانسل در شیراز راه‌اندازی شد

شبکه نسل چهارم تلفن همراه توسط ایرانسل در شیراز راه‌اندازی شد
کد خبر : ۲۴۴۶۶۵

پس از اخذ پروانه رسمی ارتقای شبکه به نسل‌های سوم و چهارم تلفن همراه و ارائه موفقیت‌آمیز خدمات نسل سوم باند پهن همراه در بیش از ۱۲۰ شهر کشور و در تمامی استان‌های ایران توسط ایرانسل، شبکه ۴G / LTE به عنوان آخرین نسل فناوری ارتباط حال حاضر دنیا، برای نخستین بار در ایران و توسط ایرانسل در آخرین روز آبان‌ماه در مشهد مقدس راه‌اندازی شد، و در نخستین روز بهمن ماه به شیراز رسید.

خدمات نسل چهارم تلفن همراه(۴G / LTE) به‌عنوان آخرین فناوری ارتباطی روز جهان برای نخستین بار در شیراز توسط ایرانسل عرضه شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شبکه نسل چهارم شیراز، صبح روز چهارشنبه، طی مراسمی و با حضور مدیرعامل و مدیران ارشد ایرانسل و جمعی از اصحاب رسانه در هتل همای شیراز به صورت رسمی راه اندازی شد، تا این شهر علاوه بر پوشش نسل سوم تلفن همراه، نسل چهارم فناوری موبایل را نیز پوشش دهد. همزمان با این مراسم، شبکه نسل سه ایرانسل هم در شهرهای فسا، جهرم، کازرون، مرودشت، زرقان و شهر جدید صدرا راه اندازی شد.

پس از اخذ پروانه رسمی ارتقای شبکه به نسل‌های سوم و چهارم تلفن همراه و ارائه موفقیت‌آمیز خدمات نسل سوم باند پهن همراه در بیش از ۱۲۰ شهر کشور و در تمامی استان‌های ایران توسط ایرانسل، شبکه ۴G / LTE به عنوان آخرین نسل فناوری ارتباط حال حاضر دنیا، برای نخستین بار در ایران و توسط ایرانسل در آخرین روز آبان‌ماه در مشهد مقدس راه‌اندازی شد، و در نخستین روز بهمن ماه به شیراز رسید.

با راه‌اندازی شبکه نسل چهارم ایرانسل، برای اولین بار در ایران، مشترکین تلفن همراه و کاربران خدمات باند پهن همراه کشور می‌توانند اینترنتی با کیفیت جهانی را تجربه کنند و با استفاده از سیم‌کارت‌های Usim به عنوان سیم‌کارت‌های نسل جدید ایرانسل، خدمات نسل چهارم را جایگزین سایر روش‌های دسترسی به اینترنت کنند.

نسل چهارم یا ۴G تمام قابلیت‌های مدرن‌ترین گوشی‌های موجود در بازار را پشتیبانی می‌کند و با استفاده از این خدمات امکان دریافت و مشاهده فایل‌های ویدئویی با کیفیت HD، بازی به صورت آنلاین و بدون تاخیر زمانی، استفاده همزمان برای چند کاربر بدون کاهش کیفیت خدمات، استفاده از برنامه‌های کاربردی(اپلیکیشن) و محصولات و خدمات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت فوق العاده فراهم خواهد شد.

ارائهٔ انواع مودم‌های باندپهن همراه در شیراز
همچنین همزمان با راه اندازی رسمی عرضه این خدمات در شیراز و به منظور دسترسی گسترده‌تر به خدمات LTE، مودم‌های باند پهن همراه ایرانسل با قابلیت پشتیبانی از فناوری‌های GPRS، EDGE، ۳G و ۴G به بازار شیراز نیز عرضه شد. باتوجه به اینکه درحال حاضر تعداد محدودی از گوشی‌های تلفن همراه، قابلیت پشتیبانی از خدمات LTE را دارند، این مودم‌ها با هزینه بسیار کمتر امکان دسترسی به تمامی قابلیت‌های نسل چهارم ایرانسل را برای کاربران فراهم می‌سازد.

تاریخچه LTE
علیرضا قلمبردزفولی، مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل در مراسم بهره‌برداری از شبکه ۴G ایرانسل با اشاره به راه‌اندازی آن همگام با اپراتورهای بر‌تر جهان به بررسی تاریخی بهره برداری از این شبکه اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۰۴ شرکت NTT DOCOMO ژاپن، LTE را به عنوان یک استاندارد بین المللی در حوزۀ ارتباطات رادیویی پیشنهاد داد. اما در سال ۲۰۰۷ بود که شرکت اریکسون سوئد و شرکت NTT DOCOMO ژاپن، به ترتیب سرعت‌های ۱۴۴ مگابیت بر ثانیه و ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه با استفاده از LTE را مورد آزمایش قرار دادند. و یک‌سال بعد بود که بخش ارتباطات رادیویی ITU، ملزومات استاندارد سیستم‌های نسل ۴ را تعریف کرد. در سال ۲۰۰۹شرکت‌های نوکیا زیمنس(NSN) و LG با مشارکت یکدیگر اولین تست کامل(End - to - End) عملکرد LTE را با موفقیت انجام دادند.

دزفولی ادامه داد: نخستین شبکه LTE در سال ۲۰۰۹ در استکهلم و اسلو راه‌اندازی شد و سپس در سال ۲۰۱۱ کره جنوبی صاحب چنین شبکه‌ای شد، و اکنون در سال ۲۰۱۴ شبکه نسل چهارم ایرانسل به شیراز نیز رسیده است.

وی افزود: LTE نسل چهارم فناوری شبکه‌های موبایل است و پهنای باند بیشتر که امکان انتقال فابل‌های حجیم‌تر و پرمحتوا‌تر را در مدت زمان کمتری می‌سر می‌سازد، بهبود مدت زمان پاسخگویی شبکه که اجازه ارتباطات در لحظه(Real Time) را می‌دهد و بهبود عملکرد شبکه که امکان برقراری و حفظ ارتباط در حین حرکت سریع را فراهم می‌سازد، برخی از مهم‌ترین مزایای آن هستند.

دزفولی، سرعت دانلود در شبکه نسل چهارم را بین ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود را بین یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه و مدت زمان پاسخگویی را بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلی ثانیه عنوان کرد.

وی با اشاره به روند توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور گفت: تغییرات رفتاری کاربران و تقاضای روزافزون برای استفاده از خدمات مبتنی بر داده، نیاز به سرعت و کیفیت بیشتر در انتقال داده‌ها، نیاز به دسترسی دائمی به خدمات دیتا، از رده خارج شدن فناوری‌های نسل دوم و وایمکس و توقف تولید تجهیزات و ارایه پشتیبانی از سوی تامین‌کنندگان تجهیزات و رشد، توسعه شبکه ملی اطلاعات و تکامل فناوری‌های پهن باند همراه(نسل ۳ و ۴) به عنوان راهکار پایدار دسترسی یکپارچه به خدمات دیتا از ملزومات توسعه اینترنت پهن باند است.

کاربردهای نسل چهارم اینترنت همراه
دزفولی پس از اشاره به اینکه نسل چهارم اینترنت همراه، دامنۀ کاربرد گسترده‌تری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، به شرح این کاربرد‌ها پرداخت و گفت: آموزش، حمل و نقل، خدمات مبتنی بر مکان، سرگرمی و سلامت سرفصل‌های این کاربرد‌ها هستند که هر کدام زیرشاخه‌های مختلفی چون بازی‌های آموزشی مبتنی بر واقعیت مجازی، آموزش تعاملی پیشرفته با استفاده از واقعیت مجازی، هوشمندسازی جاده‌ها و کنترل ترافیک، کنترل و پایش وسایل نقلیه به صورت لحظه‌ای(Real - Time)، آگهی‌های چندرسانه‌ای با کیفیت بالا و با توجه به موقعیت کاربر، خدمات واقعیت افزوده مبتنی بر مکان، مشاهده و شنیدن محتوای چندرسانه‌ای با کیفیت بالا به طور همزمان بر روی تلفن همراه، تبلت و سایر وسایل الکترونیکی، استفاده از خدمات پزشکی از راه دور، ایجاد پروند‌ی سلامت الکترونیک برای کلیهٔ شهروندان اشاره کرد.

دزفولی با بیان این کارکرد‌ها گفت: روند رو به رشد استفاده از تلفن‌های هوشمند، توسعۀ پهن باند همراه را بیش از پیش ضروری می‌سازد، طوری که تا زمان ارائهٔ این گزارش ۳۳۲ شبکۀ LTE در ۱۱۳ کشور جهان به صورت تجاری راه اندازی شده است. و ایرانسل یکی از پیشگامان بهره برداری از این تکنولوژی است.

دزفولی دربارهٔ پیش بینی روند رشد جهانی دیتا همراه در جهان نیز گفت: رشد تجمعی مصرف دیتای همراه در منطقۀ خاورمیانه و آفریقا تا سال ۲۰۱۸، هفتاد درصد خواهد بود، و ده میلیون نفر از وسایل الکترونیک که تا سال ۲۰۱۸ با استفاده از فناوری‌های همراه با یکدیگر در ارتباط(شامل دستگاه‌های متصل به هم یا M۲M) خواهند بود، ترافیک دیتای همراه در جهان ازسال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ یازده برابر رشد خواهد داشت، و برآورد میزان ترافیک ماهانۀ دیتای همراه در سال ۲۰۱۸ نیز با ۱۵ Exabyte برابری خواهد کرد.

تأثیر استفاده نسل چهارم اینترنت همراه بر شاخص‌های اقتصادی
او در ادامهٔ بحث‌های خود به تاثیر بر شاخص‌های اقتصادی اشاره کرد و ادامه داد: به ازای هر ۱۰% افزایش ضریب نفوذ پهن باند ۳۸/۱ درصد رشد در تولید ناخالص ملی خواهیم داشت. همچنین به ازای هر ۱% افزایش ضریب نفوذ پهن باند نرخ اشتغال ۲/۰ درصد، و ۱۳/۰ درصد افزایش در بهره وری تولید بوجود خواهد آمد. به ازای هر ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعۀ پهن باند ایجاد ۸/۱ میلیون شغل در طول ۱۰ سال ایجاد خواهد شد، این روند در کشوری مثل امریکا ۳۰۰ میلیارد دلار صرفه اقتصادی ناشی از گسترش ضریب نفوذ اینترنت پهن باند در سال ۲۰۰۷(۲۲ درصد از کل صرفه اقتصادی) را نشان می‌دهد. با استفاده از اینترنت پهن باند ۶ درصد افزایش در صادرات شرکت‌های تولیدی، و ۱۰ درصد افزایش در فروش شرکت‌های خدماتی را خواهیم دید.

دزفولی همچنین افزود نسل چهارم اینترنت همراه ایرانسل بر بهبود کارآیی شرکت‌ها نیز تأثیر مثبت خواهد داشت. او در ادامه تصریح کرد اتحادیۀ جهانی مخابرات ITU با استفاده از اینترنت پهن باند ۱۰ درصد افزایش در فروش شرکت‌های خدماتی، و استفادهٔ از این نسل اینترنت توسط اتحادیۀ جهانی مخابرات ITU، منجر به افزایش ۶ درصد صادرات شرکت‌های تولیدی شده است.

مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل به تاثیرات G۴ بر محیط زیست پرداخت و گفت برآورد شده است در انگلستان سال ۲۰۲۴، برآورد میزان کاهش سفرهای درون شهری(به ویژه با خودروی شخصی) در اثر استفاده از پهن باند در سال ۲۰۲۴ برابر با ۳/۲ میلیارد کیلومتر در سال خواهد شد. همچنین ۶/۱ میلیون تن در سال برآورد میزان خالص کاهش در آلاینده‌های محیط زیست(به ویژه آلاینده‌های کربنی)، و ۳/۵ میلیارد کیلومتر در سال نیز میزان کاهش سفرهای کاری(به ویژه با خودروی شخصی) است.

دزفولی، حرکت در جهت تحقق اهداف چشم‌انداز ۲۰ساله، نهادینه‌سازی برای توسعه و تولید علم و تحقیقات، افزایش سهم تولید ناخالص ملی در تولیدات علمی، توسعه و تقویت جنبش نرم افزاری و تاکید بیشتر بر رویکردهای نوآورانه، تحقق رشد اقتصادی سریع، ثابت و پیوسته، کارآفرینی مفید و کاهش نرخ بیکاری، تعامل جهانی فعال در تمامی بخش‌ها و مشارکت موثر در اقتصاد جهانی، حمایت از کارآفرینی، فعالیت‌های نوآورانه و توسعه قابلیت‌های فنی و تحقیقاتی، تکیه بر مزیت‌های رقابتی و ایجاد مزیت‌های جدید، تقویت بخش‌های خصوصی و تعاونی به عنوان محرک‌های اصلی رشد اقتصادی، ارتقای قابلیت‌ها و توان بخش تعاونی و تسهیل دسترسی آن به منابع، اطلاعات و فناوری، و بهبود ارتباطات و توسعه، برقراری پیوندهای فنی، اقتصادی و مالی میان موسسات تعاونی، برآورده ساختن نیاز‌ها و خواسته‌های جوانان و فراهم ساختن بستر لازم برای مشارکت فعال آن‌ها در فعالیت‌های اجتماعی و مدیریت نخبگان از جمله دلایل توسعه پهن باند برشمرد.

وی با اشاره به اینکه ITU اعلام کرده است با استفاده از اینترنت پهن باند ۶ درصد صادرات شرکت‌های تولیدی و ۱۰ درصد فروش شرکت‌های خدماتی افزایش می‌یابد، افزود: باتوجه به اطلاعات ارایه شده و براساس تجارب بین‌المللی، بخشی از اهداف اقتصاد مقاومتی از جمله ایجاد تحرک، پویایی و بهبود شاخص‌های کلان، توانایی مقاومت در برابر عوامل تهدیدزا، تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، رویکرد جهادی، مردم محوری، امنیت اقلام راهبردی و اساسی، کاهش وابستگی به نفت، اصلاح الگوی مصرف، فسادستیزی و دانش محوری با توسعه شبکه پهن باند محقق خواهد شد.

وی با اشاره به تاثیر اینترنت پهن باند بر فرهنگ نیز گفت: با استفاده از این خدمت امکان اشاعه فرهنگ ایرانی و اسلامی به اقصی نقاط دنیا با افزایش دسترسی و سهولت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای تولید و توزیع محتوای فرهنگی و مذهبی، الگوی سبک زندگی اسلامی و ایرانی توسط علما، متخصصی و آحاد مردم فراهم و ارتقای فرهنگی جامعه از طریق افزایش میزان نشر و توزیع و همچنین سهولت دسترسی مقرون به صرفه به کتاب، انواع فیلم و محتواهای ویدئویی در حوزه‌های علمی، مذهبی، فرهنگی، سبک زندگی، انواع نوا‌ها و آواهای ملی، محلی، مذهبی و آثار هنری ممکن می‌شود.

دزفولی افزود: همچنین با بسط امکان توزیع گسترده پیامدهای ناشی از فرهنگ نامطلوب، توسعه آموزش در راستای رفع بدآموزی‌های فرهنگی و قانون‌گریزی در بستر انتقال پهن باند با استفاده از عکس، متن و ویدیو از توسعه فرهنگ نامطلوب جلوگیری می‌شود و با فراهم آوردن دسترسی به اینترنت پهن باند برای تمامی اقشار جامعه فارغ از موقعیت جغرافیایی و زمان در حوزه‌های آموزش، بهداشت و درمان و امنیت پایدار، زمینه‌های توسعه عدالت اجتماعی محقق می‌شود.

به گفته مدیرعامل ایرانسل، فراگیر‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین لایه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات به وسیله شبکه اینترنت پهن باند ایرانسل فراهم می‌شود.

مقرون به صرفه‌ترین لایه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات
وی درباره رشد در میزان درآمد بخش‌های مختلف اکوسیستم پهن باند همراه گفت: درحال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد برنامه کاربردی در سال در سطح دنیا دانلود می‌شود و اقتصاد برنامه‌ای کاربردی بیش از ۱۰ میلیارد یورو در سال تنها در اروپا درآمد ایجاد می‌کند و در سال ۲۰۱۳، نزدیک به ۱.۸ میلیون شغل تنها در بخش تولید محتوا و برنامه‌های کاربردی در جهان ایجاد شده است.
دزفولی افزود: افزایش نزدیک به ۱۸۱ درصدی درآمد تولیدکنندگان محتوا و برنامه‌های کاربردی به عنوان فعالان عرصه فرهنگ تا سال ۲۰۲۰ و افزایش ۲۲ درصدی سهم درآمد تولیدکنندگان محتوا و برنامه‌های کاربردی از کل درآمد ایجاد شده در اکوسیستم پهن باند همراه تا سال ۲۰۲۰ از دیگر ویژگی‌های آن است.

به گفته مدیرعامل ایرانسل، فراگیر‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین لایه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات به وسیله شبکه اینترنت پهن باند ایرانسل فراهم می‌شود.

وی همچنین افزود: سرعت انتقال داده در شبکه اینترنت نسل ۳ ایرانسل در حال حاضر به طور متوسط ۱۰ برابرشبکة نسل ۲/۷۵(EDGE) است. سرعت انتقال داده در شبکه اینترنت نسل ۴ ایرانسل در حال حاضر به طور متوسط ۸ برابرشبکة نسل ۳ و ۷۶ برابر نسل ۲/۷۵ است.

وی افزود: سرعت انتقال داده در شبکه اینترنت پهن باند ایرانسل درحال حاضر ۱۰ برابر نسل قبلی است و مصرف کل دیتا در شهریور ماه به بیش از سه هزار ترابایت رسید و این میزان مصرف در قیاس با دوره قبل از بهره‌برداری در شهرهای تحت پوشش اینترنت پهن باند بیش از ۱۲۰ درصد رشد یافته است.

به گفته دزفولی، پیش‌بینی می‌شود روند مصرف دیتای همراه در مناطق مختلف در آفریقا و خاورمیانه ۹.۴ درصد، در آمریکای شمالی ۱۸.۶ درصد، در آسیای شرقی ۴۲.۴ درصد، در اروپای مرکزی و شرقی ۱۰.۳ درصد، اروپای غربی ۱۲ درصد و در آمریکای لاتین ۷.۳ درصد باشد.

وی افزود: درحال حاضر ۳۳۱ شبکه LTE در ۱۱۲ کشور جهان و ۵۴۷ شبکه نسل سوم در ۲۱۶ کشور جهان به صورت تجاری راه‌اندازی شده است و درصد مشترکان فعال باند پهن همراه از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ در کشورهای توسعه یافته ۸۳.۷ درصد، در کل جهان ۳۲ درصد و در کشورهای درحال توسعه ۲۱.۱ درصد است.

دزفولی وضعیت شبکۀ نسل سوم ایران را اینطور توصیف کرد که ۸۰% از مشتریان دیتا در مناطق تحت پوشش امکان بهره برداری از این شبکه را دارند. که این عدد خبر از پوشش ۱۲۰ شهر ایران در تمامی استان‌ها می‌دهد. در همین راستا شبکهٔ نسل سوم امروز در شیراز، فسا، جهرم، کازرون، مرودشت، زرقان، و شهرک صدرا نیز راه اندازی شد. و در شهر شیراز امکان بهره گیری از شبکهٔ نسل چهارم نیز خواهد بود.

مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل در ادامه گفت: تمام مراکز استان تا انتهای سال جاری نسل چهارم خدمات ارتباطی را نیز پوشش می‌دهد. این درحالی است که تا امروز ارومیه، بابل، تبریز، تهران، قزوین، قم، کرج، مشهد مقدس و همدان این نسل را پوشش می‌دهند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز