یک کارشناس امور حمل و نقل جاده ای در گفتگو با ایلنا:
۵۰ درصد رانندگان حمل و نقل جادهای تحصیلات ابتدایی دارند
سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن مواد خطرناک در کشور از طریق حمل و نقل جادهای جابجا میشود که آموزش رانندگان برای جابجایی آنها مهم است.
سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن مواد خطرناک در کشور از طریق حمل و نقل جادهای جابجا میشود که آموزش رانندگان برای جابجایی آنها مهم است.
علی علایی، کارشناس حمل و نقل جادهای در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: متاسفانه هنوز بسیاری از رانندگان جادهای در ایران با اصول صحیح حمل مواد خطرناک و یا مهار بار در مسافتهای طولانی و جابجایی ایمن مسافر در جاده ناآشنا هستند و همین مساله سالانه دهها هزار کشته در شریانهای جادهای کشور برجا میگذارد.
وی افزود: تحقیقات نشان میدهد که بیش از ۵۰ درصد از رانندگان حمل و نقل جادهای تحصیلاتی در حدود پایان دوره ابتدایی و یا دوره راهنمایی دارند، بنابراین دورههای آموزشی اصول صحیح حمل بار و مسافر ضروری است.
کارشناس حمل و نقل جادهای ادامه داد: در تمام کشورهای دنیا آموزش سالانه رانندگان امری طبیعی است اما در کشور ما این موضوع چندان پیگیری نمی شود و برخی رانندگان نیز تنها در زمان گرفتن گواهینامه آموزش کوتاهی دیدهاند.
وی با بیان اینکه آموزش نقش مهمی در کاهش حوادثجادهای دارد گفت: وزارت راه باید آموزشهای دورهای برای رانندگان بگذارد و حضور آنها را در کلاس اجباری کند.
علایی تاکید کرد: این قوانین برای آموزش به رانندگان می تواند آئین نامه ها و دستورالعمل های استاندارد باشد.
وی گفت: بسیاری از رانندگان حرفهای و فعالان حمل و نقل جادهای تجربه را تنها عامل برای رانندگی جاده میدانند درحالی که آموزش برای نحوه رانندگی در جاده مهمتر است.
کارشناس حمل و نقل جادهای ادامه داد: اگر چه وزارت راه و ترابری و سایر دستگاههای مسئول در توسعه ایمنی حمل و نقل جادهای در این سالها تلاشهای گستردهای برای بهبود جادهها و توسعه علائم هشداردهنده در جادهها به عمل آوردهاند اما تا زمانی که رانندگان حمل و نقل جادهای با اصول صحیح رانندگی آشنا نباشند این فعالیتها موفقیت آمیز نخواهد بود.