خبرگزاری کار ایران

جزییات تسهیلات مسکن مصوبه هیات وزیران / وعده وام ۸۰ میلیون تومانی به ۵۰ میلیون تومان رسید

جزییات تسهیلات مسکن مصوبه هیات وزیران / وعده وام ۸۰ میلیون تومانی به ۵۰ میلیون تومان رسید
کد خبر : ۲۱۴۳۲۳

در چارچوب این مصوبه، میزان سقف تسهیلات تامین مسکن در کلان شهر‌ها ۵۰۰ میلیون ریال، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۰۰ میلیون ریال و سایر شهر‌ها ۳۰۰ میلیون ریال تعیین شد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تصویب وام ۵۰ میلیون تومانی ساخت در کلان شهر‌ها در هیأت دولت به منظور حمایت از احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافت‌های فرسوده اظهار داشت: مصوبه هیئت وزیران جهت گیری جدید و تغییر استراتژیک را در برنامه مسکن و شهرسازی نشان می‌دهد، البته بحثبافت‌های فرسوده و بافت‌های ناکارآمد همواره مطرح بوده اما هیچ‌گاه به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته است و در مکان یابی مسکن مهر نیز شاهد آن بودیم که این پروژه در حاشیه شهر‌ها و فضاهایی اجرا شد که سابقه سکونت در آنجا کمتر بوده است.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی، عباس آخوندی دربرنامه زنده گفتگوی ویژه خبری در شبکه دو سیما ادامه داد: در چارچوب این مصوبه، میزان سقف تسهیلات تامین مسکن در کلان شهر‌ها ۵۰۰ میلیون ریال، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۰۰ میلیون ریال و سایر شهر‌ها ۳۰۰ میلیون ریال تعیین شد.

وی با تاکید براینکه حتما یکی از برنامه‌های محوری برنامه ششم توسعه بحثنوسازی بافت‌های فرسوده خواهد بود بر احیای معماری ایرانی - اسلامی با توجه به هویت فرهنگی و تاریخی در این بافت‌ها تاکید و بار دیگر با یادآوری تعهد این وزارتخانه بر تکمیل ساخت مسکن مهر اعلام کرد: در این دوره ساخت حدود ۴۶۰ هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده است که برای ۲۶۰ هزار واحد مسکونی به دنبال وصل کردن برق، آب و شبکه فاضلاب هستیم.

آخوندی به لزوم احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده، تسهیلات بانکی در حوزه عرضه و تقاضای مسکن، پیگیری انضباط شهری در شورای عالی معماری و شهرسازی و جلوگیری از سوداگری‌ها و تغییر کاربری‌ها و لزوم پایبندی دولت به تعهدات مسکن مهر و همدردی با متقاضیان مسکن مهر پرداخت و گفت: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاست‌های برنامه پنجم و برنامه‌های قبلی عمدتا بر این اصل استوار بوده است که ما به درون بافت‌ها برگردیم که این برنامه‌ها اجرا نشده است.

۱۱ میلیون نفر در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

آخوندی با طرح این سوال که چرا بافت‌های فرسوده و بافت‌های داخل شهر در این مصوبه مد نظر قرار گرفته تصریح کرد: هزاران دلیل می‌توان برای این موضوع داشت زیرا که ما هر چه از معماری ایران، از هویت فرهنگی و هویت تاریخی داریم در همین بافت‌های فرسوده قرار دارد و زمانی که به معماری اسلامی ایرانی توجه می‌کنیم چیزی در عالم ماورا نیست بلکه همین بافت‌های تاریخی هستند که هویت تاریخی ایران را شکل می‌دهند همچنین توجه به این بافت‌ها توجیه اقتصادی نیز دارد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: همه این بافت‌ها امکانات زیربنایی و تاریخی دارند و علاوه بر آن امکانات و خدمات آب، برق، گاز و تلفن و خدمات شهری و از همه مهم‌تر محله و جمعیت دارند و روابط اجتماعی در این بافت‌ها ساری و جاری است و به طور کلی می‌توان گفت این بافت‌ها دارای هویت هستند لذا برگشت به سیاست احیای بافت‌های فرسوده و بافت‌های تاریخی یک جهت گیری بسیار درست برای برگشت به هویت اصیل ایرانی است ضمن آنکه استفاده از آنچه که داریم نیز از جمله ثروت شهری، ثروت تاریخی و فرهنگی نشانگر اهمیت مصوبه اخیر هیئت وزیران است.

وی در پاسخ به ذکر مشخصات و وسعت بافت فرسوده توضیح داد: با یک حوزه بسیار بزرگی طرف هستیم، بافت‌های تاریخی ایران که ارزش تاریخی دارند از سوی وزارتخانه شناسایی شده و در شورای معماری و شهرسازی کشور نیز به تصویب رسیده چیزی در حدود ۲۲ هکتار در سرجمع شهرهای قدیمی مانند تهران، مشهد، گرگان، اصفهان، شیراز و تبریز است.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در کنار این بافت‌های تاریخی که ارزش تاریخی دارند ما بافت‌هایی داریم که دارای قدمت هستند ولی لزوما ارزش معماری و تاریخی ندارند ولی آن‌ها هم باز دارای قدمت هستند که این بافت‌ها نیز چیزی حدود ۵۴ هکتار را شامل می‌شوند و در مجموع این دو چیزی در حدود ۷۶ هزار هکتار بافت شهری است و جمعیتی در حدود ۱۱ میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند.

یک سوم جمعیت شهری در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد

آخوندی ابراز داشت: متاسفانه به دلیل اینکه به این بافت‌ها توجه کمتری شده و بیشتر توجه به حاشیه شهر‌ها بوده متاسفانه این بافت‌ها که روزی مرکز شهر ایران را تشکیل می‌دادند به تدریج رو به فرسودگی رفته و جمعیت از این بافت‌ها به تدریج خارج شده لذا ما در برخی از این بافت‌ها تراکم ۵۰ نفر در هکتار را داریم یعنی در واقع بخش زیادی از این بافت‌ها خالی از سکنه شده است.

این عضو هیأت دولت تصریح کرد: در کنار این بافت‌ها ما یک سری بافت‌های غیررسمی در حاشیه شهر‌ها داریم که آن‌ها هم جزو این مصوبه ما قرار می‌گیرند که هم کیفیت نازلی دارند و هم تراکم بسیار زیادی دارند و در برخی جا‌ها ما تا ۷۰۰ نفر در هکتار هم داریم یعنی در واقع ما دارای یک نوع کارآمدی و عدم تعادل جدی در بین مرکز و پیرامون شهر‌ها هستیم که این ایجاد تعادل خود نکته بسیار مهمی است که مورد توجه ما قرار دارد که این بافت‌ها نیز چیزی در حدود ۹ میلیون نفر را دربرمی گیرد و سر جمع این دو چیزی در حدود ۲۰ میلیون جمعیت است و بیش از یک سوم جمعیت شهری ایران را شکل می‌دهد.

وی اضافه کرد: تصور فرمایید که این بافت‌ها عمدتا در برابر زلزله مقاوم نیستند و اکثر آن‌ها آسیب پذیرند بنابراین ما از جهت بحثپیشگیری هم اگر به موضوع نگاه کنیم توجه به بافت‌های پیرامون و بافت‌های فرسوده حائز اهمیت است.

این عضو هیأت دولت در توضیح تسهیلات بانکی در حوزه مسکن تشریح کرد: وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه ارقام و نحوه پرداخت این وام قرار است تغییراتی داشته باشد و منابع افزایش وام برای بافت‌های فرسوده از کجا تامین خواهد شد، اظهارداشت: ‌‌ همان طور که رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه خود گفتند از نظر بانک مرکزی در حالت ایده آل باید ۲۵ درصد تسهیلات بانکی به حوزه مسکن پرداخت شود که در عملکرد سنوات قبل نیز - پیش از آنکه دولت مداخله جدی در بحثمسکن داشته باشد - وجود داشته است و کل تسهیلات بانکی در بخش تسهیلات وام مسکن حدود ۲۵ درصد بود که این تسهیلات به تدریج با مداخلات گسترده که صورت گرفت به ۱۲.۵ تا ۱۳ درصد رسید، بنابراین اگر بانک مرکزی بخواهد به درصد قبلی برگردد چیزی در حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مسکن تسهیلات داده شود.

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم برای بانک مرکزی این است که ما به بانک‌ها دستور می‌دهیم که چه کار کنند و آن‌ها باید بتوانند خودشان قدرت انتخاب داشته باشند، اگر دولت بخواهد سیاستگذاری کند باید هزینه سیاست گذاری را از طریق یارانه پرداخت کند.

آخوندی گفت: کاری که ما انجام می‌دهیم این است که بانک‌ها برایشان صرفه اقتصادی داشته باشد تا این تسهیلات را در اختیار متقاضیان مسکن قرار دهند و آن‌ها به ارائه تسهیلات راغب شوند.

ساخت سالانه ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به اینکه تعداد واحد‌های مسکونی هدف در بافت‌های فرسوده به چه میزان است، اعلام کرد: هیات وزیران در راستای تحقق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، تصویب کرد که به مدت ۶ سال متوالی، سالانه به ۳۰۰ هزار نفر تسهیلات بانکی اعطا شود.

وی توضیح داد: حدود یک سوم جمعیت شهری در این محدوده هستند و فرض ما بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته این است که در وضعیت مطلوب بتوانیم چیزی حدود میانگین یک میلیون واحد مسکونی در سنوات آتی ساخته شوند؛ لذا ما برای ساخت۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده هدفگذاری کردیم که برای شش سال متوالی این رقم یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی خواهد بود که که این رقم بسیار موثر است که می‌تواند کل اقتصاد ایران و هم بخش بازار مسکن ایران را متحول کند.

آخوندی ابراز داشت: میزان تسهیلاتی که باید به این ۳۰۰ هزار بافت فرسوده اختصاص یابد سالانه ۱۲ هزار میلیارد تومان است که یک رقم قابل توجه محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه طرح نوسازی بافت‌های فرسوده ۳۰ درصد جمعیت شهری را شامل می‌شود لذا از دامنه نفوذ بالایی برخوردار است که عمده مخاطبانش طبقه متوسط و زیر متوسط شهری هستند که در مناطق مرکزی شهر‌ها سکونت دارند.

نقش نوسازی بافت فرسوده در عدالت اجتماعی

آخوندی با اشاره به نقش طرح نوسازی بافت‌های فرسوده در ایجاد عدالت جغرافیایی و شهری بیان داشت: یکی از گرفتاری‌های بخش‌های جغرافیایی و شهری مسائلی چون بالای شهر و پایین شهر، مناطق اعیان نشین و فقیر نشین است که در طرح مذکور با مورد توجه قرار گرفتن مرکز شهر این مسئله تا حدود زیادی مرتفع شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طرح نوسازی بافت‌های فرسوده اثرات کالبدی دارد، تصریح کرد: این طرح از جهت فرهنگی و اجتماعی پیوستگی را در ساختار شهر ایجاد می‌کند و در عدالت اجتماعی نقش مهمی دارد.

این عضو هیأت دولت با بیان اینکه طرح نوسازی بافت‌های فرسوده یکی از کانون‌های هدف در نظام اصلاح یارانه‌ای و اصلاح قیمت انرژی است، تصریح کرد: این طرح می‌تواند یک هدف محوری برای نوسازی شهری ایران باشد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به به مزایای اجتماعی طرح نوسازی بافت‌های فرسوده ابراز داشت: با توجه به جوان بودن جامعه ایران و وجود تعداد زیادی زوج جوان خانه اولی، طرح نوسازی بافت‌های فرسوده اثرات مثبت اجتماعی بالایی دارد.

نوسازی بافت‌های فرسوده برنامه محوری برنامه ششم توسعه

آخوندی با بیان اینکه این طرح یک تصمیم دراز مدت است، اظهار داشت: خوشبختانه مجلس به موضوع بافت‌های فرسوده توجه زیادی داشته است و درحال حاضر هم کمیسیون عمران مجلس بر روی طرح نوسازی بافت‌های فرسوده تمرکز کرده است که این امر می‌تواند تضمینی برای تداوم سیاست نوسازی بافت‌های فرسوده باشد.

این عضو هیأت دولت اعلام کرد: حتما یکی از برنامه‌های محوری برنامه ششم دولت همین بحثنوسازی بافت‌های فرسوده خواهد بود.
وی در خصوص آثار تورمی این طرح یادآور شد: در حوزه مسکن تورم از چند نقطه ازجمله عرضه و تقاضا و سوداگری روی زمین نشات می‌گیرد که این طرح می‌تواند یک انتظارات تورمی شدیدی ایجاد کند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تسهیلات دولت برای احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده داده می‌شود، بیان داشت: طرح نوسازی بافت‌های فرسوده موتور محرکه‌ای است که ما بتوانیم نرخ بهره وری از زمین در بافت‌های شهری را که دارای خدمات زیربنایی هستند، افزایش دهیم و در واقع می‌توانیم با این طرح یک نوع تعادل درعرضه و تقاضا را ایجاد کنیم.

این عضو هیأت دولت با اشاره به اینکه در طرح نوسازی بافت‌های فرسوده انضباط شهری مد نظر قرار داده شده است، اظهار کرد: سوداگری زمین از آنجایی شروع می‌شود یک قطعه زمین که تراکم مجاز و کاربری‌اش ساخت سه طبقه است با یک بی‌انضباطی شهری و یک شهر فروشی به ده طبقه ارتقا می‌یابد و در آن صورت ظرفیت اقتصادی این ملک بدون هیچ گونه ارزش افزوده‌ای با یک مجوز افزایش پیدا می‌کند و این منشاء سوداگری می‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین ما همزمان با طرح نوسازی بافت‌های فرسوده بحثانضباط شهری را در شورای عالی معماری و شهرسازی مد نظر قرار دادیم و به دنبال این هستیم که طرح‌های جامعی ایجاد کنیم و جلوی سوداگری‌ها و تغییر کاربری‌ها را بگیریم.

آخوندی تاکید کرد: سوداگری‌هایی را که در حوزه زمین و ملک صورت می‌گیرد با هیچ مالیاتی نمی‌توان کنترل کرد.

وی با بیان اینکه در «طرح نوسازی بافت‌های فرسوده» دو اقدام انضباط شهری و استفاده از ظرفیت‌های شهری مورد توجه قرار گرفته است اظهار داشت: این طرح دولت، عرضه را نیز افزایش می‌دهد و فقط مربوط به تقاضا نیست.

ظرفیت‌های جدید با تجمیع قطعات ریزدانه در بافت فرسوده

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دولت به کمک شهرداری باید دفا‌تر تسهیل‌گری را در هر محل ایجاد کند، گفت: این دفا‌تر تسهیل‌گری دو کار عمده را انجام می‌دهد که یکی از آن‌ها کمک مردن برای تجمیع قطعات ریزدانه موجود است که وقتی قطعات تجمیع می‌شود امکان بهره برداری از زمین بیشتر خواهد شد.

وی ذکر کرد: اگر قطعات ۸۰،۱۰۰ و ۱۲۰ متر را با یکدیگر تجمیع کنیم می‌توانیم از قطعات بزرگ‌تر بهره وری بیشتری داشته باشیم و ظرفیت جدیدی ایجاد شود و این ظرفیت‌های جدید امکان سرمایه گذاری بخش خصوصی را فراهم می‌کند.

آخوندی گفت: سرمایه گذاران بخش خصوصی می‌توانند با ساکنان یا شریک شوند و یا اقدام به خرید کنند بنابراین باید اذعان داشت که روش‌های متعددی در این بخش وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه زمانی که بازار فعال شود راه حل‌های آن نیز مشخص می‌شود، توضیح داد: در این صورت است که سرمایه گذاران وارد گود می‌شوند تا به کمک مالکین خانه‌ها را تخریب و یا از نو بسازند.

این عضو هیأت دولت در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه ما همیشه به نوسازی فکر نمی‌کنیم بلکه به بهینه سازی هم می‌اندیشیم، تصریح کرد: ساختمان‌هایی که ارزش معماری و یا فرهنگی دارند باید مورد بهسازی و احیا قرار بگیرند.

وی افزود: باید ظرفیت جدیدی در اختیار سرمایه گذاران قرار بگیرد و در حال حاضردر بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری تراکم نفر در هکتار ۵۰ نفر است که تراکم نفر در هکتار باید به ۱۰۰ نفر در هر هکتار برسد و از اراضی و خدمات شهری استفاده بهینه کرد.

لزوم ایمن سازی منازل در برابر زلزله

وزیر راه وشهرسازی با موضوع احیای بافت‌های فرسوده شهری سخن می‌گفت، با اشاره به اینکه دفا‌تر تسهیل‌گری باید به کمک شهرداری‌ها ایجاد شود تا بازار نهایی برای دادوستد به وجود آید، گفت: این بازار نهایی می‌تواند برای تجمیع‌ها و یا برای مذاکرات با سرمایه گذاران و یا اینکه برای معرفی به بانک‌ها برای گرفتن تسهیلات باشد.

وی با اشاره به تسهیلات ودیعه اسکان موقت تصریح کرد: بر اساس مصوبه هیأت دولت ودیعه مسکن برای شهرهای بزرگ ۲۰ میلیون تومان، برای مراکز استان‌ها و مراکز بالای ۲۰۰ هزار نفر، ۲۰ میلیون تومان و برای شهرهای کمتر از ۲۰۰ هزار نفر ۱۰ میلیون تومان است.

آخوندی با اشاره به افرادی که تمایل دارند در دوره ساخت کمک بگیرند توضیح داد: بازارهای سرمایه گذار تولید و عرضه باید همزمان با بازار فروش ایجاد شود که این بازار جدید می‌تواند منجر به رونق کل حوزه‌ها شود.

وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: از اراضی شهری باید به نحو بهتری استفاده کرد به گونه‌ای که کسانی که ساکنان فعلی هستند باید سکونتگاه‌هایشان ارتقا یابد به طوری که منازلشان در برابر زلزله ایمن شود و باید در ساختمان‌های جدید مصرف انرژی کمتر باشد و از ظرفیت مازاد در بقیه جا‌ها استفاده کرد تا بقیه اقدام به خرید و فروش و ساخت و ساز کنند.

دولت باید به تعهدات خود در مسکن مهر پایبند باشد

این عضو هیأت دولت در ادامه سخنانش در پاسخ به آخرین وضعیت مسکن مهر توضیح داد: بسیاری از این پروژه‌ها بدون مطالعه صورت گرفته است به گونه‌ای که بنده خودم را در جایگاه کسانی می‌گذارم که یکی از این واحدهای مسکونی را خریداری کرده‌اند. بنده با مردم همدردی می‌کنم و مقصر نیستم و دولت باید به تعهدات خود پایبند باشد.

آخوندی با اشاره به اینکه مشکلات بسیار زیادی در این حوزه وجود دارد، اضافه کرد: این نوع مداخلات برای سازنده، خریدار و دولت ایجاد مشکل می‌کند و بیشتر بحثما در برنامه جدید این است که دولت حداقل مداخله را داشته باشد.

وزیر راه و شهرسازی با توضیح اینکه باید به فکر خدمات شهری، آسفالت معابر، جدول کشی، خیابان بندی و غیره در مسکن مهر باشیم، یادآور شد: باید خدمات زیربنایی همچون آب، برق، گاز و فاضلاب و خدمات روبنایی مانند مسجد، درمانگاه، کلانتری و غیره را برای واحدهای مسکن مهر فراهم کرد و ما به صورت شبانه روزی کار می‌کنیم و همکاران بنده در همه پروژه‌ها فعال هستند.

وی با تاکید براینکه باید شهر و محله ایجاد کنیم، گفت: ما می‌خواهیم تاریخ چند هزار ساله را در دوره سه، چهار ساله فشرده کنیم این در حالی است که شهر‌ها در طول تاریخ به تدریج ایجاد شده‌اند.

تکمیل ساخت ۴۶۰ هزار واحد مسکن مهر در این دوره

وزیر راه وشهرسازی اعلام کرد: در این دوره حدود ۴۶۰ هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده است و مشکلات در محوطه، خدمات روبنایی و زیربنایی است بنابراین ساخت خود واحد‌ها کمتر مشکل دارند.

آخوندی با بیان ایکه در این مدت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را تحویل داده‌ایم گفت: برای ۲۶۰ هزار واحد مسکونی به دنبال وصل کردن برق، آب و شبکه فاضلاب هستیم.

وی با اشاره به اینکه ساختمان‌هایی که به اتمام رسیدند، خدمات روبنایی و زیربنایی آن‌ها نیز پیگیری می‌شود، گفت: مسکن مهر مسئله چند دولت است بنابراین نمی‌توان مدعی شد که در طول یک سال تمام مباحثمرتبط با مسکن مهر برطرف خواهد شد.

آخوندی با اشاره به اینکه باید به تدریج مسائل مورد حل و فصل قرار بگیرد، تصریح کرد: برای هر مجموعه‌ای که ساخته می‌شود حداقل یک مدرسه احداثمی‌کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه محدودیت مالی در بحثمسکن مهر داریم، ادامه داد: در شرایطی قرار داریم که با تنگنای رکود تورمی مواجه هستیم.

وی افزود: با سازمان نوسازی مدارس مرتبط هماهنگ هستیم و با وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و نیرو در ارتباط هستیم و آن‌ها به ما نیز کمک می‌کنند و باید حداقل خدمات را تامین و در وضعیت مناستبی عرضه شوند اما باید توجه داشته باشید که ما میراثدار این وضعیت هستیم و ضمن همدردی و همدلی با مردم تلاش می‌کنیم تا گره‌ها را به تدریج باز کنیم.

با وجود انتقاد به کل طرح مشکلات را برطرف می‌کنیم

این عضو هیأت دولت تاکید کرد: ما همچنان به تلاش خود ادامه خواهیم داد به گونه‌ای که هیچ یک از پروژه‌ها متوقف نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ۲۲۰ هزار واحد مسکونی وام دریافت کرده‌اند گفت: افراد دفترچه اقساط خود را گرفته‌اند و مطمئن هستند که صاحب ملک خود هستند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دولت باید به تعهدات خود عمل کند، بیان داشت: ما به تلاش خود ادامه می‌دهیم با وجود انتقاداتی که به کل طرح داریم مشکلات را برطرف خواهیم کرد و رئیس جمهور این موضوع را مرتب پیگیری می‌کند.

وی افزود: مشکلات تامین مالی مسکن مهربا بانک مرکزی حل شده به گونه‌ای که مشکلاتی را که با وزارت نیرو هم داشتیم برطرف کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه سازمان تجهیزات نوسازی مدارس نیز مشکلات را در این حوزه حل کرده است، افزود: با تمام توان تلاش خواهیم کرد تا مسائل را حل کنیم.

افزایش سقف تسهیلات بانکی مسکن مهر در شورای پول و اعتبار

بنابر گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی، در دولت یازدهم با پیگیریهای مستمر وزارت راه وشهرسازی موافقت شورای پول و اعتبارمبنی برافزایش سقف تسهیلات بانکی از۴۸ هزار میلیارد تومان به ۵۰ هزارمیلیارد تومان اخذ و موضوع افزایش سقف فردی تسهیلات مسکن مهر برای پروژه‌های خودمالک در کمیته مسکن مهر بانک مسکن مطرح و مصوب شد مبلغ ۵ منیلیون تومان به این پروژه هااز محل اوراق گواهی حق تقدم بانک مسکن و تا سقف۳۰ میلیون تومان به شرط فعال بودن پروژه پرداخت شود.
پیگیری و اخذ موافقت افزایش بازپرداخت تسهیلات از ۱۵به ۲۰ سال(مجموع دوران مشارکت مدنی و فروش اقساطی) با وجود مخالفت بانک مرکزی با افزایشمدتمذکور با تلاش‌های وزارت راه وشهرسازی شورای پول و اعتبار با موضوع مذکورموافقت کرد که هم اکنون بانک‌های مسکن، رفاه و ملی به تقسط ۲۰ ساله اقدام می‌کنند.
بنابر این گزارش در جلسه هیأت دولت به منظور احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و سکونتگاه‌های غیررسمی، تامین مسکن گروه‌های کم درآمد و زوج‌های جوان میزان سقف تسهیلات تامین مسکن در کلان شهر‌ها ۵۰۰ میلیون ریال، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۰۰ میلیون ریال و سایر شهر‌ها ۳۰۰ میلیون ریال تعیین شد.
همچنین بر اساس مصوبه هیأت دولت ودیعه مسکن برای شهرهای بزرگ ۲۰ میلیون تومان، برای مراکز استان‌ها و مراکز بالای ۲۰۰ هزار نفر، ۲۰ میلیون تومان و برای شهرهای کمتر از ۲۰۰ هزار نفر ۱۰ میلیون تومان است.
هیات وزیران چهارشنبه ۲۳ مهر ماه در راستای تحقق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، تصویب کرد که به مدت ۶ سال متوالی، سالانه به ۳۰۰ هزار نفر تسهیلات بانکی اعطا شود. وعده وام ۸۰ میلیون تومانی به ۵۰ میلیون تومان رسید
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تصویب وام ۵۰ میلیون تومانی ساخت در کلان شهر‌ها در هیأت دولت به منظور حمایت از احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافت‌های فرسوده اظهار داشت: مصوبه هیئت وزیران جهت گیری جدید و تغییر استراتژیک را در برنامه مسکن و شهرسازی نشان می‌دهد، البته بحثبافت‌های فرسوده و بافت‌های ناکارآمد همواره مطرح بوده اما هیچ‌گاه به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته است و در مکان یابی مسکن مهر نیز شاهد آن بودیم که این پروژه در حاشیه شهر‌ها و فضاهایی اجرا شد که سابقه سکونت در آنجا کمتر بوده است.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی، عباس آخوندی دربرنامه زنده گفتگوی ویژه خبری در شبکه دو سیما ادامه داد: در چارچوب این مصوبه، میزان سقف تسهیلات تامین مسکن در کلان شهر‌ها ۵۰۰ میلیون ریال، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۰۰ میلیون ریال و سایر شهر‌ها ۳۰۰ میلیون ریال تعیین شد.
وی با تاکید براینکه حتما یکی از برنامه‌های محوری برنامه ششم توسعه بحثنوسازی بافت‌های فرسوده خواهد بود بر احیای معماری ایرانی - اسلامی با توجه به هویت فرهنگی و تاریخی در این بافت‌ها تاکید و بار دیگر با یادآوری تعهد این وزارتخانه بر تکمیل ساخت مسکن مهر اعلام کرد: در این دوره ساخت حدود ۴۶۰ هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده است که برای ۲۶۰ هزار واحد مسکونی به دنبال وصل کردن برق، آب و شبکه فاضلاب هستیم.
آخوندی به لزوم احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده، تسهیلات بانکی در حوزه عرضه و تقاضای مسکن، پیگیری انضباط شهری در شورای عالی معماری و شهرسازی و جلوگیری از سوداگری‌ها و تغییر کاربری‌ها و لزوم پایبندی دولت به تعهدات مسکن مهر و همدردی با متقاضیان مسکن مهر پرداخت و گفت: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاست‌های برنامه پنجم و برنامه‌های قبلی عمدتا بر این اصل استوار بوده است که ما به درون بافت‌ها برگردیم که این برنامه‌ها اجرا نشده است.

۱۱ میلیون نفر در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

آخوندی با طرح این سوال که چرا بافت‌های فرسوده و بافت‌های داخل شهر در این مصوبه مد نظر قرار گرفته تصریح کرد: هزاران دلیل می‌توان برای این موضوع داشت زیرا که ما هر چه از معماری ایران، از هویت فرهنگی و هویت تاریخی داریم در همین بافت‌های فرسوده قرار دارد و زمانی که به معماری اسلامی ایرانی توجه می‌کنیم چیزی در عالم ماورا نیست بلکه همین بافت‌های تاریخی هستند که هویت تاریخی ایران را شکل می‌دهند همچنین توجه به این بافت‌ها توجیه اقتصادی نیز دارد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: همه این بافت‌ها امکانات زیربنایی و تاریخی دارند و علاوه بر آن امکانات و خدمات آب، برق، گاز و تلفن و خدمات شهری و از همه مهم‌تر محله و جمعیت دارند و روابط اجتماعی در این بافت‌ها ساری و جاری است و به طور کلی می‌توان گفت این بافت‌ها دارای هویت هستند لذا برگشت به سیاست احیای بافت‌های فرسوده و بافت‌های تاریخی یک جهت گیری بسیار درست برای برگشت به هویت اصیل ایرانی است ضمن آنکه استفاده از آنچه که داریم نیز از جمله ثروت شهری، ثروت تاریخی و فرهنگی نشانگر اهمیت مصوبه اخیر هیئت وزیران است.
وی در پاسخ به ذکر مشخصات و وسعت بافت فرسوده توضیح داد: با یک حوزه بسیار بزرگی طرف هستیم، بافت‌های تاریخی ایران که ارزش تاریخی دارند از سوی وزارتخانه شناسایی شده و در شورای معماری و شهرسازی کشور نیز به تصویب رسیده چیزی در حدود ۲۲ هکتار در سرجمع شهرهای قدیمی مانند تهران، مشهد، گرگان، اصفهان، شیراز و تبریز است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در کنار این بافت‌های تاریخی که ارزش تاریخی دارند ما بافت‌هایی داریم که دارای قدمت هستند ولی لزوما ارزش معماری و تاریخی ندارند ولی آن‌ها هم باز دارای قدمت هستند که این بافت‌ها نیز چیزی حدود ۵۴ هکتار را شامل می‌شوند و در مجموع این دو چیزی در حدود ۷۶ هزار هکتار بافت شهری است و جمعیتی در حدود ۱۱ میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند.

یک سوم جمعیت شهری در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد

آخوندی ابراز داشت: متاسفانه به دلیل اینکه به این بافت‌ها توجه کمتری شده و بیشتر توجه به حاشیه شهر‌ها بوده متاسفانه این بافت‌ها که روزی مرکز شهر ایران را تشکیل می‌دادند به تدریج رو به فرسودگی رفته و جمعیت از این بافت‌ها به تدریج خارج شده لذا ما در برخی از این بافت‌ها تراکم ۵۰ نفر در هکتار را داریم یعنی در واقع بخش زیادی از این بافت‌ها خالی از سکنه شده است.
این عضو هیأت دولت تصریح کرد: در کنار این بافت‌ها ما یک سری بافت‌های غیررسمی در حاشیه شهر‌ها داریم که آن‌ها هم جزو این مصوبه ما قرار می‌گیرند که هم کیفیت نازلی دارند و هم تراکم بسیار زیادی دارند و در برخی جا‌ها ما تا ۷۰۰ نفر در هکتار هم داریم یعنی در واقع ما دارای یک نوع کارآمدی و عدم تعادل جدی در بین مرکز و پیرامون شهر‌ها هستیم که این ایجاد تعادل خود نکته بسیار مهمی است که مورد توجه ما قرار دارد که این بافت‌ها نیز چیزی در حدود ۹ میلیون نفر را دربرمی گیرد و سر جمع این دو چیزی در حدود ۲۰ میلیون جمعیت است و بیش از یک سوم جمعیت شهری ایران را شکل می‌دهد.
وی اضافه کرد: تصور فرمایید که این بافت‌ها عمدتا در برابر زلزله مقاوم نیستند و اکثر آن‌ها آسیب پذیرند بنابراین ما از جهت بحثپیشگیری هم اگر به موضوع نگاه کنیم توجه به بافت‌های پیرامون و بافت‌های فرسوده حائز اهمیت است.
این عضو هیأت دولت در توضیح تسهیلات بانکی در حوزه مسکن تشریح کرد: وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه ارقام و نحوه پرداخت این وام قرار است تغییراتی داشته باشد و منابع افزایش وام برای بافت‌های فرسوده از کجا تامین خواهد شد، اظهارداشت: ‌‌ همان طور که رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه خود گفتند از نظر بانک مرکزی در حالت ایده آل باید ۲۵ درصد تسهیلات بانکی به حوزه مسکن پرداخت شود که در عملکرد سنوات قبل نیز - پیش از آنکه دولت مداخله جدی در بحثمسکن داشته باشد - وجود داشته است و کل تسهیلات بانکی در بخش تسهیلات وام مسکن حدود ۲۵ درصد بود که این تسهیلات به تدریج با مداخلات گسترده که صورت گرفت به ۱۲.۵ تا ۱۳ درصد رسید، بنابراین اگر بانک مرکزی بخواهد به درصد قبلی برگردد چیزی در حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مسکن تسهیلات داده شود.
وی ادامه داد: نکته بسیار مهم برای بانک مرکزی این است که ما به بانک‌ها دستور می‌دهیم که چه کار کنند و آن‌ها باید بتوانند خودشان قدرت انتخاب داشته باشند، اگر دولت بخواهد سیاستگذاری کند باید هزینه سیاست گذاری را از طریق یارانه پرداخت کند
آخوندی گفت: کاری که ما انجام می‌دهیم این است که بانک‌ها برایشان صرفه اقتصادی داشته باشد تا این تسهیلات را در اختیار متقاضیان مسکن قرار دهند و آن‌ها به ارائه تسهیلات راغب شوند.

ساخت سالانه ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به اینکه تعداد واحد‌های مسکونی هدف در بافت‌های فرسوده به چه میزان است، اعلام کرد: هیات وزیران در راستای تحقق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، تصویب کرد که به مدت ۶ سال متوالی، سالانه به ۳۰۰ هزار نفر تسهیلات بانکی اعطا شود.

وی توضیح داد: حدود یک سوم جمعیت شهری در این محدوده هستند و فرض ما بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته این است که در وضعیت مطلوب بتوانیم چیزی حدود میانگین یک میلیون واحد مسکونی در سنوات آتی ساخته شوند؛ لذا ما برای ساخت۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده هدفگذاری کردیم که برای شش سال متوالی این رقم یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی خواهد بود که که این رقم بسیار موثر است که می‌تواند کل اقتصاد ایران و هم بخش بازار مسکن ایران را متحول کند.

آخوندی ابراز داشت: میزان تسهیلاتی که باید به این ۳۰۰ هزار بافت فرسوده اختصاص یابد سالانه ۱۲ هزار میلیارد تومان است که یک رقم قابل توجه محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه طرح نوسازی بافت‌های فرسوده ۳۰ درصد جمعیت شهری را شامل می‌شود لذا از دامنه نفوذ بالایی برخوردار است که عمده مخاطبانش طبقه متوسط و زیر متوسط شهری هستند که در مناطق مرکزی شهر‌ها سکونت دارند.

نقش نوسازی بافت فرسوده در عدالت اجتماعی

آخوندی با اشاره به نقش طرح نوسازی بافت‌های فرسوده در ایجاد عدالت جغرافیایی و شهری بیان داشت: یکی از گرفتاری‌های بخش‌های جغرافیایی و شهری مسائلی چون بالای شهر و پایین شهر، مناطق اعیان نشین و فقیر نشین است که در طرح مذکور با مورد توجه قرار گرفتن مرکز شهر این مسئله تا حدود زیادی مرتفع شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طرح نوسازی بافت‌های فرسوده اثرات کالبدی دارد، تصریح کرد: این طرح از جهت فرهنگی و اجتماعی پیوستگی را در ساختار شهر ایجاد می‌کند و در عدالت اجتماعی نقش مهمی دارد.

این عضو هیأت دولت با بیان اینکه طرح نوسازی بافت‌های فرسوده یکی از کانون‌های هدف در نظام اصلاح یارانه‌ای و اصلاح قیمت انرژی است، تصریح کرد: این طرح می‌تواند یک هدف محوری برای نوسازی شهری ایران باشد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به به مزایای اجتماعی طرح نوسازی بافت‌های فرسوده ابراز داشت: با توجه به جوان بودن جامعه ایران و وجود تعداد زیادی زوج جوان خانه اولی، طرح نوسازی بافت‌های فرسوده اثرات مثبت اجتماعی بالایی دارد.

نوسازی بافت‌های فرسوده برنامه محوری برنامه ششم توسعه
آخوندی با بیان اینکه این طرح یک تصمیم دراز مدت است، اظهار داشت: خوشبختانه مجلس به موضوع بافت‌های فرسوده توجه زیادی داشته است و درحال حاضر هم کمیسیون عمران مجلس بر روی طرح نوسازی بافت‌های فرسوده تمرکز کرده است که این امر می‌تواند تضمینی برای تداوم سیاست نوسازی بافت‌های فرسوده باشد.

این عضو هیأت دولت اعلام کرد: حتما یکی از برنامه‌های محوری برنامه ششم دولت همین بحثنوسازی بافت‌های فرسوده خواهد بود.
وی در خصوص آثار تورمی این طرح یادآور شد: در حوزه مسکن تورم از چند نقطه ازجمله عرضه و تقاضا و سوداگری روی زمین نشات می‌گیرد که این طرح می‌تواند یک انتظارات تورمی شدیدی ایجاد کند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تسهیلات دولت برای احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده داده می‌شود، بیان داشت: طرح نوسازی بافت‌های فرسوده موتور محرکه‌ای است که ما بتوانیم نرخ بهره وری از زمین در بافت‌های شهری را که دارای خدمات زیربنایی هستند، افزایش دهیم و در واقع می‌توانیم با این طرح یک نوع تعادل درعرضه و تقاضا را ایجاد کنیم.

این عضو هیأت دولت با اشاره به اینکه در طرح نوسازی بافت‌های فرسوده انضباط شهری مد نظر قرار داده شده است، اظهار کرد: سوداگری زمین از آنجایی شروع می‌شود یک قطعه زمین که تراکم مجاز و کاربری‌اش ساخت سه طبقه است با یک بی‌انضباطی شهری و یک شهر فروشی به ده طبقه ارتقا می‌یابد و در آن صورت ظرفیت اقتصادی این ملک بدون هیچ گونه ارزش افزوده‌ای با یک مجوز افزایش پیدا می‌کند و این منشاء سوداگری می‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین ما همزمان با طرح نوسازی بافت‌های فرسوده بحثانضباط شهری را در شورای عالی معماری و شهرسازی مد نظر قرار دادیم و به دنبال این هستیم که طرح‌های جامعی ایجاد کنیم و جلوی سوداگری‌ها و تغییر کاربری‌ها را بگیریم.

آخوندی تاکید کرد: سوداگری‌هایی را که در حوزه زمین و ملک صورت می‌گیرد با هیچ مالیاتی نمی‌توان کنترل کرد.

وی با بیان اینکه در «طرح نوسازی بافت‌های فرسوده» دو اقدام انضباط شهری و استفاده از ظرفیت‌های شهری مورد توجه قرار گرفته است اظهار داشت: این طرح دولت، عرضه را نیز افزایش می‌دهد و فقط مربوط به تقاضا نیست.

ظرفیت‌های جدید با تجمیع قطعات ریزدانه در بافت فرسوده

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دولت به کمک شهرداری باید دفا‌تر تسهیل‌گری را در هر محل ایجاد کند، گفت: این دفا‌تر تسهیل‌گری دو کار عمده را انجام می‌دهد که یکی از آن‌ها کمک مردن برای تجمیع قطعات ریزدانه موجود است که وقتی قطعات تجمیع می‌شود امکان بهره برداری از زمین بیشتر خواهد شد.

وی ذکر کرد: اگر قطعات ۸۰،۱۰۰ و ۱۲۰ متر را با یکدیگر تجمیع کنیم می‌توانیم از قطعات بزرگ‌تر بهره وری بیشتری داشته باشیم و ظرفیت جدیدی ایجاد شود و این ظرفیت‌های جدید امکان سرمایه گذاری بخش خصوصی را فراهم می‌کند.

آخوندی گفت: سرمایه گذاران بخش خصوصی می‌توانند با ساکنان یا شریک شوند و یا اقدام به خرید کنند بنابراین باید اذعان داشت که روش‌های متعددی در این بخش وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه زمانی که بازار فعال شود راه حل‌های آن نیز مشخص می‌شود، توضیح داد: در این صورت است که سرمایه گذاران وارد گود می‌شوند تا به کمک مالکین خانه‌ها را تخریب و یا از نو بسازند.

این عضو هیأت دولت در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه ما همیشه به نوسازی فکر نمی‌کنیم بلکه به بهینه سازی هم می‌اندیشیم، تصریح کرد: ساختمان‌هایی که ارزش معماری و یا فرهنگی دارند باید مورد بهسازی و احیا قرار بگیرند.

وی افزود: باید ظرفیت جدیدی در اختیار سرمایه گذاران قرار بگیرد و در حال حاضردر بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری تراکم نفر در هکتار ۵۰ نفر است که تراکم نفر در هکتار باید به ۱۰۰ نفر در هر هکتار برسد و از اراضی و خدمات شهری استفاده بهینه کرد.

لزوم ایمن سازی منازل در برابر زلزله

وزیر راه وشهرسازی با موضوع احیای بافت‌های فرسوده شهری سخن می‌گفت، با اشاره به اینکه دفا‌تر تسهیل‌گری باید به کمک شهرداری‌ها ایجاد شود تا بازار نهایی برای دادوستد به وجود آید، گفت: این بازار نهایی می‌تواند برای تجمیع‌ها و یا برای مذاکرات با سرمایه گذاران و یا اینکه برای معرفی به بانک‌ها برای گرفتن تسهیلات باشد.

وی با اشاره به تسهیلات ودیعه اسکان موقت تصریح کرد: بر اساس مصوبه هیأت دولت ودیعه مسکن برای شهرهای بزرگ ۲۰ میلیون تومان، برای مراکز استان‌ها و مراکز بالای ۲۰۰ هزار نفر، ۲۰ میلیون تومان و برای شهرهای کمتر از ۲۰۰ هزار نفر ۱۰ میلیون تومان است.

آخوندی با اشاره به افرادی که تمایل دارند در دوره ساخت کمک بگیرند توضیح داد: بازارهای سرمایه گذار تولید و عرضه باید همزمان با بازار فروش ایجاد شود که این بازار جدید می‌تواند منجر به رونق کل حوزه‌ها شود.

وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: از اراضی شهری باید به نحو بهتری استفاده کرد به گونه‌ای که کسانی که ساکنان فعلی هستند باید سکونتگاه‌هایشان ارتقا یابد به طوری که منازلشان در برابر زلزله ایمن شود و باید در ساختمان‌های جدید مصرف انرژی کمتر باشد و از ظرفیت مازاد در بقیه جا‌ها استفاده کرد تا بقیه اقدام به خرید و فروش و ساخت و ساز کنند.

دولت باید به تعهدات خود در مسکن مهر پایبند باشد

این عضو هیأت دولت در ادامه سخنانش در پاسخ به آخرین وضعیت مسکن مهر توضیح داد: بسیاری از این پروژه‌ها بدون مطالعه صورت گرفته است به گونه‌ای که بنده خودم را در جایگاه کسانی می‌گذارم که یکی از این واحدهای مسکونی را خریداری کرده‌اند. بنده با مردم همدردی می‌کنم و مقصر نیستم و دولت باید به تعهدات خود پایبند باشد.

آخوندی با اشاره به اینکه مشکلات بسیار زیادی در این حوزه وجود دارد، اضافه کرد: این نوع مداخلات برای سازنده، خریدار و دولت ایجاد مشکل می‌کند و بیشتر بحثما در برنامه جدید این است که دولت حداقل مداخله را داشته باشد.

وزیر راه و شهرسازی با توضیح اینکه باید به فکر خدمات شهری، آسفالت معابر، جدول کشی، خیابان بندی و غیره در مسکن مهر باشیم، یادآور شد: باید خدمات زیربنایی همچون آب، برق، گاز و فاضلاب و خدمات روبنایی مانند مسجد، درمانگاه، کلانتری و غیره را برای واحدهای مسکن مهر فراهم کرد و ما به صورت شبانه روزی کار می‌کنیم و همکاران بنده در همه پروژه‌ها فعال هستند.

وی با تاکید براینکه باید شهر و محله ایجاد کنیم، گفت: ما می‌خواهیم تاریخ چند هزار ساله را در دوره سه، چهار ساله فشرده کنیم این در حالی است که شهر‌ها در طول تاریخ به تدریج ایجاد شده‌اند.

تکمیل ساخت ۴۶۰ هزار واحد مسکن مهر در این دوره

وزیر راه وشهرسازی اعلام کرد: در این دوره حدود ۴۶۰ هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده است و مشکلات در محوطه، خدمات روبنایی و زیربنایی است بنابراین ساخت خود واحد‌ها کمتر مشکل دارند.

آخوندی با بیان ایکه در این مدت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را تحویل داده‌ایم گفت: برای ۲۶۰ هزار واحد مسکونی به دنبال وصل کردن برق، آب و شبکه فاضلاب هستیم.

وی با اشاره به اینکه ساختمان‌هایی که به اتمام رسیدند، خدمات روبنایی و زیربنایی آن‌ها نیز پیگیری می‌شود، گفت: مسکن مهر مسئله چند دولت است بنابراین نمی‌توان مدعی شد که در طول یک سال تمام مباحثمرتبط با مسکن مهر برطرف خواهد شد.
آخوندی با اشاره به اینکه باید به تدریج مسائل مورد حل و فصل قرار بگیرد، تصریح کرد: برای هر مجموعه‌ای که ساخته می‌شود حداقل یک مدرسه احداثمی‌کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه محدودیت مالی در بحثمسکن مهر داریم، ادامه داد: در شرایطی قرار داریم که با تنگنای رکود تورمی مواجه هستیم.
وی افزود: با سازمان نوسازی مدارس مرتبط هماهنگ هستیم و با وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و نیرو در ارتباط هستیم و آن‌ها به ما نیز کمک می‌کنند و باید حداقل خدمات را تامین و در وضعیت مناستبی عرضه شوند اما باید توجه داشته باشید که ما میراثدار این وضعیت هستیم و ضمن همدردی و همدلی با مردم تلاش می‌کنیم تا گره‌ها را به تدریج باز کنیم.

با وجود انتقادبه کل طرح مشکلات را برطرف می‌کنیم
این عضو هیأت دولت تاکید کرد: ما همچنان به تلاش خود ادامه خواهیم داد به گونه‌ای که هیچ یک از پروژه‌ها متوقف نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ۲۲۰ هزار واحد مسکونی وام دریافت کرده‌اند گفت: افراد دفترچه اقساط خود را گرفته‌اند و مطمئن هستند که صاحب ملک خود هستند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دولت باید به تعهدات خود عمل کند، بیان داشت: ما به تلاش خود ادامه می‌دهیم با وجود انتقاداتی که به کل طرح داریم مشکلات را برطرف خواهیم کرد و رئیس جمهور این موضوع را مرتب پیگیری می‌کند.
وی افزود: مشکلات تامین مالی مسکن مهربا بانک مرکزی حل شده به گونه‌ای که مشکلاتی را که با وزارت نیرو هم داشتیم برطرف کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه سازمان تجهیزات نوسازی مدارس نیز مشکلات را در این حوزه حل کرده است، افزود: با تمام توان تلاش خواهیم کرد تا مسائل را حل کنیم.

افزایش سقف تسهیلات بانکی مسکن مهر در شورای پول و اعتبار

بنابر گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی، در دولت یازدهم با پیگیریهای مستمر وزارت راه وشهرسازی موافقت شورای پول و اعتبارمبنی برافزایش سقف تسهیلات بانکی از۴۸ هزار میلیارد تومان به ۵۰ هزارمیلیارد تومان اخذ و موضوع افزایش سقف فردی تسهیلات مسکن مهر برای پروژه‌های خودمالک در کمیته مسکن مهر بانک مسکن مطرح و مصوب شد مبلغ ۵ منیلیون تومان به این پروژه هااز محل اوراق گواهی حق تقدم بانک مسکن و تا سقف۳۰ میلیون تومان به شرط فعال بودن پروژه پرداخت شود.
پیگیری و اخذ موافقت افزایش بازپرداخت تسهیلات از ۱۵به ۲۰ سال(مجموع دوران مشارکت مدنی و فروش اقساطی) با وجود مخالفت بانک مرکزی با افزایشمدتمذکور با تلاش‌های وزارت راه وشهرسازی شورای پول و اعتبار با موضوع مذکورموافقت کرد که هم اکنون بانک‌های مسکن، رفاه و ملی به تقسط ۲۰ ساله اقدام می‌کنند.
بنابر این گزارش در جلسه هیأت دولت به منظور احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و سکونتگاه‌های غیررسمی، تامین مسکن گروه‌های کم درآمد و زوج‌های جوان میزان سقف تسهیلات تامین مسکن در کلان شهر‌ها ۵۰۰ میلیون ریال، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۰۰ میلیون ریال و سایر شهر‌ها ۳۰۰ میلیون ریال تعیین شد.
همچنین بر اساس مصوبه هیأت دولت ودیعه مسکن برای شهرهای بزرگ ۲۰ میلیون تومان، برای مراکز استان‌ها و مراکز بالای ۲۰۰ هزار نفر، ۲۰ میلیون تومان و برای شهرهای کمتر از ۲۰۰ هزار نفر ۱۰ میلیون تومان است.
هیات وزیران چهارشنبه ۲۳ مهر ماه در راستای تحقق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، تصویب کرد که به مدت ۶ سال متوالی، سالانه به ۳۰۰ هزار نفر تسهیلات بانکی اعطا شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز