مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در گفت و گو با ایلنا:
سهم راه آهن از کل حجم ترانزیت ۴ درصد است
در حالی که تاکید مسئولان وزارت راه و شهرسازی و راه آهن کشور بر روی حمل و نقل ریلی است، سهم راه آهن از کل ترانزیت ۵ ماه اول سال تنها ۴ درصد برآورد شده است.
در حالی که تاکید مسئولان وزارت راه و شهرسازی و راه آهن کشور بر روی حمل و نقل ریلی است، سهم راه آهن از کل ترانزیت ۵ ماه اول سال تنها ۴ درصد برآورد شده است.
مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه در ۵ ماه اول سال جاری میزان ترانزیت به ۵ میلیون و ۴۹۱ هزار و ۲۸۰ تن رسید، گفت: سهم حمل و نقل جاده ای از این حجم ترانزیت ۹۶ درصد و سهم راه آهن ۴ درصد است که نسبت به سال گذشته این عدد یک درصد افزایش پیدا کرده است، همچنین سهم حمل و نقل جاده ای در میزان ترانزیت در مدت زمان مشابه ۲ درصد افزایش یافته است.
محمد جواد عطرچیان ادامه داد: دو میلیون و ۵۵۴ هزار و ۳۱۸ تن از میزان کل ترانزیت ۵ ماه اول سال نفتی بوده و دو میلیون و ۹۳۵ هزار و ۹۶۲ تن هم به کالاهای غیر نفتی اختصاص داشته است.
وی با اشاره به فعال ترین مرزهای زمینی کشور، گفت: در حال حاضر مهم ترین و فعال ترین مرز کشورمان پایانه پرویزخان است که تردد ۲۸ درصد حجم ترانزیت از این پایانه ثبت شده است. بعد از این پایانه، مرزهای بندرعباس، باشماق، بازرگان و سرخس به ترتیب فعال ترین پاینه های کشور محسوب می شوند و به طور کلی ۸۰ درصد کل حجم ترانزیت از این ۵ پایانه انجام می شود.
عطرچیان با اشاره به فعال ترین مبادی ورودی و مقاصد ترانزیت، گفت: عراق و ترکیه از فعال ترین مبادی ورودی ترانزیت به ایران و امارات و ترکمنستان هم از فعال ترین مقاصد ترانزیتی هستند که از ایران می گذرد و به این کشورها می رسد که بیشترین محموله ترانزیتی به امارات سوخت و بیشترین کالای ترانزیتی به ترکمنستان مصالح ساختمانی و پنبه است.