خبرگزاری کار ایران

سلطانی‌فر:

امکانات اقامتی را تا ۵۰ درصد افزایش دادیم / افزایش۸۰درصدی بودجه پژوهشگاه باستان‌شناسی

امکانات اقامتی را تا ۵۰ درصد افزایش دادیم / افزایش۸۰درصدی بودجه پژوهشگاه باستان‌شناسی
کد خبر : ۲۵۵۷۶۴

حجم کارهایی که برای کاوش، حفاری، احیا و مرمت اماکن و سایت‌های فرهنگی و تاریخی داریم اعتباراتی نیاز دارد که تقریبا بیست برابر چیزی است که امسال توانسته‌ایم در بودجه از دولت بگیریم.

رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: امکانات اقامتی و کمپین‌های خود را امسال نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داده‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود سلطانی‌فر در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران عنوان کرد: ما در تحلیل سفرهای داخلی در طول سال دو بخش پرحجم و پرترافیک داریم که مشخصا قسمت پرترافیک ما از ۱۶۵ روز سال حدود ۱۰۰ تا ۱۰۵ روز است که شامل تعطیلات تابستان و تعطیلاتی که در خلال ماه‌های میانی سال داریم، می‌شود.

وی افزود: بنابراین ما یک ۲۵۰ روز کمترافیک و یک ۱۰۰تا ۱۰۵ روز پرترافیک داریم از سال گذشته در بهمن ماه دولت یازدهم مصوبه‌ای با عنوان تشکیل ستادهای هماهنگی خدمات سفر در کل کشور داشت که این ستاد در مرکز کشور به ریاست رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری، در استان‌ها به ریاست استاندار و در شهرستان‌ها با ریاست فرماندار و حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف از جمله نیروی انتظامی، وزارت آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌ها تشکیل می‌شود.

رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: خوشبختانه سال گذشته که سال اول تشکیل این ستاد بود با بسیج همه امکانات توانستیم، کارنامه نسبتا قابل قبولی در خدمت‌رسانی به مردم در ایام نوروز داشته باشیم با تجربه خوب سال گذشته و آسیب‌شناسی مشکلات آن حدود دو ماه قبل این ستاد‌ها را در سطح کشور فعال کرده‌ایم که هم اکنون اخبار آن را رسانه‌های مختلف منعکس کرده‌اند.

وی گفت: در بسیاری از استان‌ها دو یا سه جلسه از این ستاد تشکیل شده و بسیج کلیه امکانات در حال انجام است تا در نوروز امسال خدمات خوبی را به همه هموطنانمان که قصد مسافرت دارند، بدهیم.

سلطانی‌فر با اشاره به امکاناتی که برای سفرهای نوروزی در سال ۹۴ فراهم شده، گفت: امروز بعد از ظهر هم در وزارت کشور جلسه هماهنگی نهایی با حضور مدیران کل سازمان صنایع دستی و گردشگری و معاونین عمرانی استانداری‌های مختلف داریم. در جلسه‌ای هم که دو روز قبل در وزارت کشور با حضور سفرای کشورهای همجوار داشتیم، مسائل مربوط به خدمات سفر را مطرح کردیم و بحثو تبادل نظرهای خوبی شد.

وی افزود: گزارش‌هایی که امروز به ما رسیده حاکی از آن است که استانهای مختلف کشور به ویژه آن‌ها که مقصد اصلی گردشگری هستند، از الان آمادگی خوبی را به وجود آوردند و درصدد هستند تا با بسیج امکانات بیشتر نوروز لذت بخشی را برای هموطنان و گردشگران دیگر رقم بزنند.

رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ما امکانات اقامتی و کمپین‌های خود را امسال نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داده‌ایم و امکانات مربوط به اطلاع‌رسانی را نزدیک دو برابر، امکانات مربوط به امداد خودروی داخل را نیز به دو برابر افزایش داده‌ایم.

وی با بیان اینکه قرار شده؛ امسال موزه‌های ما ساعت کاری خود را افزایش بدهند، گفت: در بسیاری از اماکن فرهنگی تاریخی صدور بلیت ورودی به شکل الکترونیک انجام می‌شود تا صف مراجعه کنندگان کمتر شود.

سلطانی‌فر تاکید کرد: همچنین ما هتل‌ها و اماکن اقامتی خود را مقداری بازسازی کردیم، به گونه‌ای که چند ماه قبل چندین هتل در سطح کشور افزوده شد و در طی بیست روز آینده نیز حدود ۱۰ تا ۱۵ هتل از یک تا ۵ ستاره اضافه خواهیم کرد همانطور که آمارهای سال گذشته نشان می‌داد، از کل امکانات اقامتی ما در کل کشور در ایام تعطیلات نوروز حدود ۱۰درصد از مردمی که مسافرت می‌کنند، بیشتر نمی‌توانند استفاده کنند.

وی گفت: از بین هزار و صد هتل سراسر کشور و حدود ۵۷۰ هتل آپارتمان مجموعه تختهایی که وجود دارد به دلیل حجم مسافر فقط به ۱۰ درصد آن‌ها پاسخگو است، برای همین امیدواریم در سالهای آینده بتوانیم هتل‌های بیشتری را در اختیار گردشگران خود قرار دهیم.

رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری یادآور شد: یک حرکت نمادین در ۲۵ اسفند برای آغاز حرکت ستادهای خدمات سفر خواهیم داشت که در آن تمام اکیپ‌های عضو این خدمات حرکت خود را آغاز می‌کنند.

سلطانی‌فر در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در خصوص اظهارات ریاست پژوهشکده باستان‌شناسی مبنی بر اینکه ۱۴ طرح باستان‌شناسی به علت نبود اعتبار معلق مانده گفت: حجم کارهایی که برای کاوش، حفاری، احیا و مرمت اماکن و سایت‌های فرهنگی و تاریخی داریم اعتباراتی نیاز دارد که تقریبا بیست برابر چیزی است که امسال توانسته‌ایم در بودجه از دولت بگیریم.

وی ادامه داد: البته پشت تقاضای ما استدلال وجود دارد و مشکلات کشور نیز باعثشده همین میزان بودجه در اختیار ما قرار گیرد. ما در کل کشور حدود یک میلیون مکان و بنا و سایت و محوطه تاریخی داریم از این میزان شاید تنها حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار بنا شناسایی شده و قابل رویت است یعنی تنها ۱۵ درصد ‌آنها شناسایی شده و بیش از ۸۵ درصد در زیر خاک و دل کوه‌هاست که شاید قرن‌ها لازم باشد که ما آنها را بیرون بکشیم.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: از سال ۱۳۰۹ تا الان که اولین قانون حفاظت از اماکن تاریخی به تصویب رسید کل بضاعت کشور ما توانسته نزدیک به ۳۲ هزار بنا را ثبت ملی کند. از بین بناهایی که بسیاری از آنها دارای ارزش تاریخی بالایی هستند ۱۷ اثر در یونسکو به عنوان میراثجهانی ثبت شده است.

سلطانی فر افزود: تا مقطعی ما با پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی مواجه بودیم و ثبت بناهای تاریخی خیلی جدی پیگیری نشد از ۱۰ یا ۱۲ سال گذشته بحثثبت اماکن ما در یونسکو آغاز شد ما اقدامات لازم را انجام دادیم. ما تعداد بناهای دارای شرایط ویژه زیاد داریم اما یونسکو بر اساس تقاضای کشورهای مختلف ضابطه‌ای گذاشته که بر اساس آن هر کشور برای هر سال تنها یک سهمیه برای ثبت اماکن تاریخی خواهد داشت. در حالی که ما چند صد اثر واجد ثبت جهانی داریم.

رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری با بیان اینکه ما حدود ۲۰ پرونده تقاضای ثبت جهانی در یونسکو داریم، گفت: علاوه بر این ۱۰۰ پروژه در حال مطالعات اولیه هم داریم، یعنی برای حداقل ۱۰۰ سال آینده پروژه‌هایی را در نوبت داریم. البته در حال استفاده از روش‌هایی هستیم که بتوانیم در قالب پروژه‌های زنجیره‌ای سالانه چند اثر خود را ثبت جهانی کنیم.

وی افزود: برای مثال در سال ۲۰۱۴ شهر سوخته زابل را به عنوان هفدهمین بنا به ثبت جهانی رساندیم ارزش تاریخی این بنا به وسعت ۱۵۱ هکتار است و در طول حدود ۹۰ سال گذشته از این میزان حدود ۵ درصد مورد حفاری قرار گرفته از همین ۵ درصد به قدری ارزش‌های قابل توجه به دست آمده که همین ۵ درصد باعثشده در میراثجهانی ثبت شود. کارشناسان پیش‌بینی کردند برای ادامه کاوش این بنا حدود ۹۰ تا ۱۴۰ سال دیگر زمان نیاز داریم.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه کاندیدای ما برای ثبت جهانی در سال ۲۰۱۵ منطقه شوش است، یادآور شد: در ۲۰۱۶ یازده قنات تاریخی خود را در نقاط مختلف کشور کاندیدا کرده‌ایم تا بتوانیم در یک حرکت یازده اثر خود را ثبت جهانی کنیم.

سلطانی فر خاطرنشان کرد: در ۳۲ هزار بنایی که ثبت ملی شده اگر میانگین اعتبار مرمت را حدود ۱۰ میلیارد تومان در نظر بگیریم نیازمند ۳۲۰ هزار میلیارد تومان خواهیم بود. بنابراین کمبود اعتبار دولت کاملا درست است با این حال همواره عنایت دولت به بحثتخصیص اعتبار به سازمان میراثفرهنگی قابل توجه بوده امیدواریم بتوانیم با این میزان بخشی از عقب ماندگی های خود را جبران کنیم.

رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری با بیان اینکه بودجه پژوهشگاه باستان‌شناسی نیز برای سال آینده نزدیک ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است، ابراز داشت: امیدوارم همه پژوهشکده‌هایی که کارشان در طول چند سال گذشته خوابیده بود بتوانند هر چه زودتر فعال‌های خود را احیا کنند.

وی در مورد جشن نوروز گفت: این جشن برای دو سال در ایران برگزار شد. همچنین یک سال در ترکمنستان و سال قبل نیز در افغانستان جشن نوروز برپا شد. قرار بود که امسال تاجیکستان میزبان جشن جهانی نوروز باشد که متاسفانه این کشور یک ماه پیش از طریق مبادی دیپلماتیک به وزارت امور خارجه ما اعلام کرد که به دلیل برخی محدودیت‌ها امکان برگزاری جشن نوروز را ندارد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: این مساله مشکلاتی را برای ما ایجاد کرد. وزارت امور خارجه پیشنهاد دادند که کشور قزاقستان یا آذربایجان این میزبانی را انجام دهند که با توجه به محدودیت زمانی تا ایام نوروز ما خیلی امیدوار نیستیم که این دو کشور در فاصله زمانی کوتاه بپذیرند که جشن نوروز را برگزار کند البته ما منتظر پاسخ آنها هستیم.

سلطانی فر خاطرنشان کرد: بعد از ده سال که حرکتی در رابطه با جشن نوروز در یونسکو انجام نشده بود با تدابیر سازمان میراثفرهنگی و گردشگری و محوریت نمایندگی ما در یونسکو طراحی کردیم که روزی را به عنوان جشن نوروز در یونسکو برگزار کنیم و کشورهای مختلف حوزه فارسی زبان در این مراسم شرکت خواهند کرد.

رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری در مورد آموزشگاه‌های میراثفرهنگی بیان کرد: ما از گذشته بدهکاران زیادی داریم و هر روز مواجه با طلبکارانی هستیم که در گذشته اقداماتی انجام داده و پول آنها پرداخت نشده است. بخش میراثفرهنگی نیز در دو قسمت متمرکز است. ما ۱۴ مرکز علمی کاربردی در سراسر کشور داشتیم که آن را با هویت حقوقی جدید آنها را ساماندهی کردیم و مجوزهای لازم را نیز ار وزارت علوم گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: امیدواریم از شکل حقوقی جدید این آموزشگاه‌ها که از آذر ماه امسال آغاز به کار کرده کار خود را به خوبی انجام دهند ما امیدواریم که تمامی تخصصی‌های مورد نیازمان را در این ۴ بخش آموزشگاه علمی کاربردی متمرکز کنیم. ضمن اینکه مرکز آموزش عالی میراثفرهنگی نیز که کار خود را از سال ۶۹ آغاز کرده بود با مصوبه شورای عالی اداری در سال ۸۹ منحل شد. ما تلاش کردیم به گونه‌ای کار را مدیریت کنیم که بخشی از تخصص‌های مورد نیاز ما که در سایر مراکز آموزشی تامین نمی‌شود در این مرکز تامین کنیم این پیشنهاد در جلسه شورای عالی اداری مطرح شد و شورا با آن موافقت کرد.

معاون رئیس جمهور در مورد بازاریابی گردشگری عنوان کرد: ما کشورهای مختلف را با سوابق فرهنگی و ارتباطی خود دسته‌بندی کرده‌ایم اتباع مختلف ایران را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کرده و می‌کنند. جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، طبیعی، گردشگری و سلامت ما برای اتباع بسیاری از کشورها با اهمیت است.

سلطانی فر اضافه کرد: گردشگران ایران از ۴۳ کشور هستند که ۱۵ کشور از همسایگان ما و ۲۸ کشور از بین کشورهای خاورمیانه و کشورهای اسلامی و برخی نیز از کشورهای اروپایی و تعدادی نیز از کشورهای آسیای جنوب شرقی هستند. در برنامه ریزی جدید ما تمرکز روی جذب گردشگران بسیار مهم است.

رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: ما در بخش گردشگری خارجی استراتژی جذب گردشگر خارجی بیشتر و استفاده از ظرفیت درآمدهای ارزی را مد نظر داریم. سال گذشته تراز گردشگری ما مثل سال‌های قبل منفی بوده یعنی تعداد گردشگر خروجی ما از تعداد گردشگران ورودی بیشتر بوده در سال ۹۲، نزدیک به ۴.۷ میلیون نفر گردشگر ورودی و نزدیک به ۷ میلیون نفر گردشگر خروجی داشتیم. استراتژی ما این است که در چند سال آینده حداکثر تا پایان برنامه ششم و در سال ۱۳۹۹ بتوانیم این تراز را مثبت کنیم. خوشبختانه با رویکرد خوب دولت در زمینه گسترش تعاملات با کشورهای مختلف امسال در ۴ تیر تا مهر ماه مجموعه تراز گردشگران ما به نفع گردشگر ورودی مثبت شده و این اتفاق برای اولین بار در تاریخ بعد از انقلاب رخ داده است ولی باز هم در کل سال هنوز گردشگران خروجی ما بیشتر است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز