در جلسه شورایعالی آب صورت گرفت؛
تاکید جهانگیری بر تشکیل ستادهای بحران آب در سطح ملی و استانی
بر اثر کاهش بارشهای کشور طی چند سال گذشته، بسیاری از استانهای کشور در سال آینده از لحاظ منابع آبی دچار محدودیت جدی خواهند بود و باید با اعمال مدیریت مناسب و صرفهجویی عملی در بخشهای مختلف، زمینه عبور از این وضعیت را فراهم ساخت.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به گزارشات سازمان هواشناسی و وزارت نیرو در جلسه شورای عالی آب مبنی بر کاهش شدید میزان بارشها در کشور و وجود محدودیت در منابع آب شرب و سایر مصارف برای سال ۹۴، از وزارت کشور خواست تشکیل ستادهای بحران آب را در سطح ملی و استانی با اولویت مسئله خشکسالی در دستور کار قرار دهد.
به گزارش ایلنا٬اسحاق جهانگیری عصر امروز(دوشنبه) در جلسه شورای عالی آب اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی، ستاد بحران کشور باید مسئله خشکسالی را به صورت عام و مسئله آب شرب را به صورت خاص در سطح ملی دنبال کند و هشدارهای لازم را برای صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آب به مردم بدهد.
در این جلسه که وزرای نیرو، صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز حضور داشتند، رییس سازمان هواشناسی کشور گزارشی از آخرین وضعیت بارش، دما و خشکسالی در ایران ارایه کرد و به ارائه توضیحاتی در خصوص درصد تغییر بارش استانهای کشور، مقایسه بارش سال زراعی جاری با دوره مشابه زمانی در سال گذشته و وضعیت خشکسالی ۲۳ سال اخیر کشور پرداخت.
وزارت نیرو نیز در این نشست به ارایه گزارشی درخصوص بررسی وضعیت خشکسالی کشور و اقدامات لازم برای کاهش اثرات آن پرداخت که میزان کاهش بارش و حجم جریانهای سطحی در سال آبی جاری، وضعیت سدهای در دست بهرهبرداری، شاخص پایش منابع آب در استانهای کشور و نیز تحلیل وضعیت تولید و نیاز آب شرب در سال ۹۴ از رئوس این گزارش بودند.
بر اساس این گزارش بر اثر کاهش بارشهای کشور طی چند سال گذشته، بسیاری از استانهای کشور در سال آینده از لحاظ منابع آبی دچار محدودیت جدی خواهند بود و باید با اعمال مدیریت مناسب و صرفهجویی عملی در بخشهای مختلف، زمینه عبور از این وضعیت را فراهم ساخت.
در ادامه این جلسه همچنین پیشنهاداتی از سوی وزارت نیرو برای پیشگیری از شرایط بحران در تابستان سال آینده مطرح شد که تشکیل ستاد مدیریت خشکسالی در بخش آب شرب در استانها، جداسازی شبکه آبیاری فضای سبز شهرداریها از آب شرب و بهداشتی، تهیه، توزیع و نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب برای مشترکین از جمله این پیشنهادات بود که پس از بحثو تبادل نظر به تصویب رسید.
در این نشست همچنین مقرر شد جلسهای با حضور نمایندگان وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برگزار و در خصوص راهکارهای تامین مالی برای اجرای طرحهای پیشنهادی وزارت نیرو تصمیمگیری شود.