وزیر ارتباطات خبر داد:
راهاندازی نسل سوم و چهارم اینترنت در سراسر کشور
برای تولید فیبرنوری در ایران لازم است مجموعهای از مصرف کنندگان، پژوهشگران دانشگاهیان و وزارت ارتباطات با همکاری کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بنا داریم در دولت تدبیر و امید نسل سوم و چهارم اینترنت را در شهرهای مختلف کشور راه اندازی کنیم.
به گزارش ایلنا٬ محمود واعظی در نشست مشترک شورای اداری و ستاد مثلثتوسعه شهرستان رفسنجان با بیان اینکه نسل سوم در فروردین ماه سال ۹۴ به رفسنجان خواهد آمد٬ بیان کرد: در رابطه با پهنای باند رفسنجان دو گیگابیت میتوانیم به متقاضیان ارایه دهیم و در حال حاضر صد مگابیت بر ثانیه ارایه میشود.
وی گفت: شرکتهای مخابرات تا جایی که مردم و ادارات نیاز داشته باشند هیچ محدودیتی در این زمینه ندارند.
۵۸هزار کیلومتر فیبرنوری
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ۵۸ هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور داریم که پروژه دیگری با ۱۲ هزار کیلومتر فیبرنوری نیز در مناقصه است که بخشی از آن متعلق به رفسنجان است و برای افتتاح در فروردین نیاز به نقدینگی دارد.
وی اظهار کرد: کارخانه شهید قندی یزد هزینه زیادی برای واردات تار فیبرنوری به خارج پرداخت کرده و پیشنهاد میکنیم مجموعهای شامل مصرف کننده، پژوهشگران دانشگاهها و وزارت ارتباطات با همکاری هم این تار فیبرنوری را در داخل ایران تولید کنند تا ارزانتر تمام شود و به خودکفایی برسیم.
آمادگی برای راه اندازی دولت الکترونیک
واعظی گفت: دولت الکترونیک برای کرمان و رفسنجان نیاز ضروری است و هر آنچه مردم با دادهها و اطلاعاتشان کار دارند به طور شفاف آماده شود تا مردم به سرعت از آن استفاده کنند، این آمادگی را داریم که این کار در کرمان و رفسنجان انجام شود.
وی افزود: اگر با سبک سنتی تمامی ساختمانها را با فیبر به هم وصل کنیم هزینه بر همراه با صرف وقت زیاد است که یک صدم فیبر در این روش استفاده میشود، لذا از همین امکانات موجود با طراحی جدید کار مورد نظر انجام خواهد شد.
وی در مورد روستاها نیز گفت: اگر روستاهایی با خانوارهای قابل توجه وجود داشته باشد خطوط تلفن همراه در آنها راه اندازی خواهد شد و سیاست دولت بر این است که به مناطق مرزی و روستاها توجه ویژه شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در این حوزه ۳۲۵ میلیارد تومان به روستاها اختصاص دادهایم چرا که اینترنت و تلفن جزو زندگی مردم است و باید با استفاده از سیستم خدمات الکترونیک به کار خود سرعت بخشند.
تغییر سیاست در پست بانک
وی گفت: پست بانکها برای خرده بانکداری ایجاد شدهاند و تغییر جهت دادهایم تا در مناطق محروم و روستاها به کار گرفته شوند.
واعظی افزود: منابع دهیاریها باید در پست بانک باشد تا بتوانیم با این منابع و منابع خودمان برای اشتغال در روستاها تسهیلات کشاورزی، صنایع دستی و دامداری بدهیم.
وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال فعالیتهایی هستیم که بتواند خدمت مردم را سرعت ببخشد که در این راستا برنامه گسترده شبکه ملی اطلاعات را شروع کردهایم، بدین معنا که داخل کشور شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای خصوصی و دانشگاهها را تشویق کنیم تا موتور جستجوی بومی داشته باشیم که یکی در رابطه با دانشگاه امام حسین(ع) و یکی در دانشگاه یزد وجود دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: موتور جستجوی بومی دانشگاه امام حسین(ع) هفته آینده و موتور جستجوی دانشگاه یزد اردیبهشت ۹۴ اعلام رسمی خواهد شد که به شبکه ملی اطلاعات وصل میشوند.
وی گفت: این کار در شورای عالی فناوری اطلاعات عنوان و همچنین طرح سلامت الکترونیک نیز در این جلسه نهایی شد که برای تمام مردم ایران به جای دفترچه بیمه، اطلاعات در سیستم وجود دارد و وزارت بهداشت نیز کنترل دارویی را انجام میدهد.
واعظی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: به شهرستانی آمدهایم که روحیه برادری بین آحاد مردم این شهرستان وجود دارد.
وی گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی در کشور شخصیتی تاثیرگذار و از نظر اقتصادی موثر بودهاند.
وی اضافه کرد: من قبل از انقلاب مدت زیادی با حاج شیخ محمد هاشمیان در یک شهر و برای سالهای طولانی کنار هم بودیم، بعد از انقلاب نیز نام مبارزات آیت الله هاشمی رفسنجانی و تلاشهایی که برای ساختن کشور کردند و تاثیرات عمیقی که داشتند در مقاطع مختلف به نام رفسنجان و عملکرد رفسنجان با هم عجین شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با مجموعهای از مسوولان و مردمی زحمت کش، متدین و کارآمد مواجه شدم و اولین برخورد من با هاشمیان نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی سال ۵۹ و ۶۰ بود و از من خواست برای راه اندازی یک مخابرات مدرن و خرید دستگاه و تجهیزات مشاوره انجام دهیم.
وی بیان کرد: ایشان کسی بود که از ابتدا تا انتها این پروژه را تقبل کرد و برایم جالب بود.
واعظی گفت: همواره خودتان شهرستان رفسنجان را ساختید و زمانی که آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس جمهوری بودند عدهای فکر میکردند تمام تسهیلات و بودجهها به سمت رفسنجان سرازیر میشوند در صورتی که ایشان کشور را اداره میکردند، از این باب به رفسنجان کم مهری شده است.
طرح ستاد مثلثتوسعه بسیار ارزشمند است
وی با اشاره به طرح ستاد مثلثتوسعه در استان کرمان گفت: این کار بسیار ارزشمند است و در یک محیط همدلی بین نمایندگان مجلس، استانداری، فرمانداری، مسوولان، بخش خصوصی و سرمایه گذاری با نظارت ائمه جمعه تشکیل شده است.
واعظی افزود: از طرح تولید موتورسیکلت برقی با مزیت کاهش سوخت و کاهش آلودگی هوا در رفسنجان نیز حمایت میکنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عصر امروز پنجشنبه در آغاز سفری دو روزه به استان کرمان وارد رفسنجان شد.
نشست با نخبگان و فعالان حوزه آی سی تی و شرکت در مراسم افتتاح پروژههای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان از جمله برنامههای فردا جمعه واعظی در مرکز استان است.