رییس جمهور در اجلاس سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی:
تلاش دولت پایان هرچه سریعتر تحریمها است
دولت تلاش میکند که هر چه سریعتر به موضوع تحریمهای ظالمانه پایان دهد. دولت میخواهد از حقوق ملت ایران در همه زمینهها دفاع کند و غنیسازی تنها یکی از صدها و هزاران حق این ملت است.
رییس جمهور در پنجاه و چهارمین مجمع عمومی سالانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: سیاست دولت یازدهم، هدایت بازار پولی و ارز در مسیر درست و اعمال انضباط در این بازارها بوده و این مسیر درست ادامه خواهد یافت.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه با بیان اینکه سیاستهای دولت در حوزه پولی و ارزی، انقباضی و انبساطی نبوده است، گفت: شرایط بازارهای پولی و ارزی در سالهای گذشته نامناسب بود و بیثباتی و ناامنی فعالان اقتصادی کشور را نسبت به آینده ناامید میکرد، اما دولت با تأکید بر اتخاذ رویکرد و سیاست انضباطی در این بازارها ثبات اقتصادی ایجاد کرد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه طی ۱۶ ماهی که از فعالیت دولت یازدهم میگذرد اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده، گفت: از روز اول نسبت به افزایش پایه پولی، حجم نقدینگی و نحوه استفاده و بهرهبرداری از منابع پولی، بانک مرکزی حساس بودم و امروز نیز بر دستاورد دولت در اجرای انضباط و ایجاد ثبات تأکید میکنم.
روحانی با قدردانی از همکاری و هماهنگی بانک مرکزی در این عرصه اظهارداشت: نوسازی بانک مرکزی و نقشه راهی که برای ادامه حرکت این بانک تدوین شده است، میتواند ما را در فردایی که میخواهیم با دنیا ارتباط بیشتری داشته باشیم، کمک کند.
رییس شورای عالی اقتصاد با بیان اینکه نظام بانکی بدون ارتباط با دنیا مفهومی ندارد، به مسأله تحریم بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: باید شرایط را به گونهای فراهم کنیم که دست بانک مرکزی برای استفاده از اعتبارات خود در بازارهای داخلی و خارجی بیش از پیش باز شود.
رییس جمهور با ابراز تأسف از اینکه در روابط بینالملل مناسبات کشورها بر مبنای اخلاق انسانی، اصول حقوقی و عدالت و انصاف پایهگذاری نشده است، گفت: در این شرایط دولت تلاش میکند که هر چه سریعتر به موضوع تحریمهای ظالمانه پایان دهد. دولت میخواهد از حقوق ملت ایران در همه زمینهها دفاع کند و غنی سازی تنها یکی از صدها و هزاران حق این ملت است.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش نرخ تورم به انضباط در پرداخت سود به سپردهگذاران بانکی تأکید کرد و گفت: کمتر سابقه داشته است که سود بانکی بر نرخ تورم پیشی بگیرد. چنانچه در آغاز دولت یازدهم نرخ تورم بالای ۴۰ درصد و بسیار بیشتر از سود بانکی بود. یعنی سپردهگذاران پول خود را در اختیار بانک میگذاشتند و ضرر نیز پرداخت میکردند اما امروز باید شاهد پرداخت سود متعادل به آنها باشیم.
رییس جمهور در ابتدای سخنانش با ابراز خرسندی از تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی بانک مرکزی در دولت جدید و تشکر از گزارش رییس کل بانک مرکزی، اعضای ستاد اقتصادی دولت و نماینده ناظر بانک مرکزی گفت: کار در شرایط دشوار و خدمترسانی مردم در شرایط سخت و عبور از پیچ و خمها نزد مردم و خدا محاسبه میشود و بیاجر و ثواب نمیماند.
ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی نیز با تشریح آماری دستاوردهای دولت در حوزه پولی و ارزی نظیر انتشار به موقع آمار و اطلاعات، کنترل پایه پولی، کاهش رشد نقدینگی، مهار تورم، توقف رشد منفی اقتصادی، مهار نوسانات نرخ ارز، مهار انتظارات تورمی، هدایت ارز به بخش تولید و بهبود وضعیت تأمین مالی تولیدکنندگان، گفت: توقف رکود اقتصادی پس از چند فصل متوالی، ثبات در بازارهای مالی و اعتماد میان فعالان اقتصادی از علایم خروج از رکود محسوب میشود و بانک مرکزی بر این اصول بیش از پیش متمرکز خواهد شد.
سیف همچنین به بدهی دولت، مؤسسات و سازمانها و شرکتهای دولتی و نیز بانکها به بانک مرکزی اشاره کرد و خواستار افزایش سرمایه بانک مرکزی، تسریع در پرداخت بدهیها و تعدیل سقف تسهیلات تکلیفی ابلاغی به بانک مرکزی شد.
محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری نیز با اشاره به گزارش شفاف و دقیق رییس کل بانک مرکزی گفت: این گزارش نشان میدهد که جهتگیری اقتصادی دولت و سیاستگذاریهای سنجیده موجب شده تا تورم تا حد زیادی مهار و قدرت خرید خانوارها حفظ شود.
وی با تأکید بر اینکه برای دولت یازدهم حفظ موفقیتهای ماه های گذشته در خصوص کنترل نرخ تورم و ثبات بر بازار ارز از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: تیم اقتصادی دولت تمام مساعی خود را در این زمینه بکار خواهد بست و بانک مرکزی باید از تمام ابزارهایش در این خصوص استفاده کند.
حسین کثیری رییس هیأت نظارت بانک مرکزی نیز عملکرد سال ۹۲ این بانک را ارایه کرد.