خبرگزاری کار ایران

جهانگیری در نشست مذاکرات مشترک هیات‌های عالی رتبه ایران و ارمنستان:

تهران هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با ایروان قائل نیست

تهران هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با ایروان قائل نیست
کد خبر : ۲۱۵۵۰۰

دو دولت ایران و ارمنستان در توسعه روابط اقتصادی فیمابین تاکید جدی دارند اما متاسفانه با وجود ظرفیت‌های فراوان، روابط اقتصادی دو کشور رضایت‌بخش نیست.

معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر گسترش روابط با کشورهای همسایه است گفت: ایران در این راستا هیچ محدودیتی برای توسعه مناسبات و ارتقاء سطح همکاریها با کشور ارمنستان قائل نیست.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز(دوشنبه) در مذاکرات مشترک هیات‌های عالی رتبه ایران و ارمنستان که در مجموعه سعدآباد تهران برگزار شد، اظهار امیدواری کرد در دوره جدید شاهد گسترش روابط و تحولات مثبت در مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تهران ایروان باشیم.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به انتخاب آقای آبراهامیان به عنوان نخست وزیر ارمنستان، تصریح کرد: در همین مدت کوتاه در مسئولیت شما برخی موانع پیش روی توسعه روابط دو کشور برطرف شده که این بیانگر اراده مسئولین دو کشور برای گسترش روابط است.

جهانگیری با بیان اینکه روابط سیاسی ایران و ارمنستان در سطح بسیار مناسبی قرار دارد خاطرنشان کرد: دو دولت ایران و ارمنستان در توسعه روابط اقتصادی فیمابین تاکید جدی دارند اما متاسفانه با وجود ظرفیت‌های فراوان، روابط اقتصادی دو کشور رضایت‌بخش نیست.

معاون اول رییس جمهور افزود: گسترش مناسبات اقتصادی و توسعه روابط تجاری ایران و ارمنستان نیاز به تلاش بیشتری دارد و امیدوارم این سفر بتواند آغاز مهمی در روابط دو کشور باشد.

جهانگیری با اشاره به وجود زمینه‌های فراوان برای توسعه همکاریهای تهران ایروان بر لزوم گسترش هماهنگی‌ها و همکاریهای امنیتی و اطلاعاتی دو کشور در زمینه مبارزه با قاچاق و مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.

وی ضمن تبریک به خاطر عضویت ارمنستان در سازمان همکاری کشورهای اوراسیا، آن را فرصتی جدی برای توسعه همکاریهای اقتصادی و مناسبات تجاری دو کشور دانست و گفت: باید از این امتیاز برای توسعه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دو کشور استفاده کنیم.

معاون اول رییس جمهور توانمندی‌های فراوان متخصصین کشورمان در زمینه انرژی، آب و احداثنیروگاه برق را مورد اشاره قرار داد و گفت: دو کشور می‌توانند همکاریهای گسترده‌ای در زمینه انرژی با یکدیگر انجام دهند.

جهانگیری لزوم تسهیل مقررات گمرکی برای توسعه فعالیت تجاری میان دو کشور را مورد تاکید قرار داد و افزود: برای دستیابی به اهداف مورد نظر در روابط اقتصادی باید نقل و انتقال پول میان دو کشور آسان گردد و نباید شرکت ها و بخش خصوصی برای انتقال وجوه با مشکل مواجه باشند.

معاون اول رییس جمهور اظهار امیدواری کرد سفر نخست وزیر ارمنستان به ایران نقطه عطفی در روابط دو کشور باشد و افزود: امیدوارم دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور بزودی برگزار شده و در خصوص مسائلی که می‌تواند منجر به تقویت روابط دو کشور شود، تصمیم‌گیری کند.

نخست وزیر ارمنستان نیز در این نشست با ابراز اطمینان از اینکه این سفر نقش موثری در توسعه و تقویت رقابت دو کشور خواهد داشت گفت: کشور ارمنستان اهمیت فراوانی برای روابط حسن همجواری و مناسبات خود با ایران قائل است.

هویک آبراهامیان با تاکید براینکه توسعه روابط تهران ایروان نقش ویژه‌ای در صلح وامنیت منطقه‌ای دارد خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ اختلاف نظری در چارچوب روابط منطقه‌ای میان دو کشور وجود نداشته و ایران و ارمنستان در خصوص مشکلات و بحران‌های منطقه‌ای از دیدگاه و نظرات مشابهی برخوردار هستند.

وی با اشاره به حجم پایین مبادلات تجاری و ضعف موجود در روابط اقتصادی دو کشور گفت: سطح مناسبات اقتصادی فیمابین بسیار پایین تر از سطح روابط سیاسی است که باید تلاش کنیم روابط اقتصادی را نیز همپای روابط سیاسی گسترش دهیم.

نخست وزیر ارمنستان در ادامه به برخی پروژه‌های مربوط به همکاریهای مشترک دو کشور اشاره و بر اهمیت فعالیت کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور درپیشبرد اهداف و فراهم نمودن زمینه‌های اجرای پروژه‌های مشترک تاکید کرد.

در این نشست وزرای حاضر از سوی دو کشور گزارشاتی از روند مذاکرات با همتایان خود و پیگیری‌های انجام شده در جهت اجرای پروژه‌های مشترک ارائه کردند و راه‌های ارتقاء همکاریهای تهران - ایروان در بخش‌های مختلف فرهنگی، محیط زیست، مبارزه با قاچاق و مواد مخدر، کشاورزی، مدیریت بحران و اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مربوط به انرژی، برق‌رسانی، آب و همکاری‌های اقتصادی مورد بحثو تبادل نظر قرار گرفت.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز