رئیس جمهور در دیدار با نخست وزیر عراق: / تکرار /
برای کمک به توسعه و امنیت عراق از کسی اجازه نخواهیم گرفت
ایران همان طور که از آغاز راه در کنار عراق بوده است تا پایان راه نیز در کنار ملت عراق خواهد ماند و هر مساعدت و کمکی که دولت عراق بخواهد و ایران در توان داشته باشد را با کمال خلوص در اختیار قرار می دهد.
رییس جمهوری در دیدار با نخست وزیر عراق، ثبات و امنیت عراق را ثبات و امنیت جمهوری اسلامی ایران قلمداد کرد و گفت: در منطقه حساس خاورمیانه در صورتی می توانیم به تعالی و توسعه مادی برسیم که در کنار یکدیگر متحد باشیم.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در ادامه دیدار با روسای کشورها در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، شامگاه چهارشنبه به وقت نیویورک، حیدر عبادی نخست وزیر عراق را در هتل محل اقامت خود به حضور پذیرفت.
روحانی در این دیدار با تبریک به عبادی و اعضای کابینه جدید عراق، گفت: کابینه عراق در مقطع بسیار حساس فعلی، بار مسئولیت سنگینی را به دوش گرفته است. کار بزرگی که همه مسئولین عراقی در این مقطع برای وحدت و اتحاد و همبستگی انجام دادند بسیار ارزشمند بود و همه دوستان عراق از جمله ایران را خوشحال کرد.
رییس جمهور، ایران و عراق را دو کشور برادر، همسایه، دوست، هم فرهنگ و دارای سوابق تاریخی بسیار مهم خواند و قدم های موفق عراق در برابر گروههای تروریستی بویژه داعش را قابل تقدیر و شایسته تبریک دانست.
وی کشته شدن عده ای بی گناه و بی خانمان شدن مردم در عراق را غیرقابل تحمل توصیف کرد و در عین حال توفیقات و پیروزی های اخیر عراق در مقابله با تروریست ها را مرحمی بر زخم دل حامیان مردم عراق دانست و گفت:
ایران همان طور که از آغاز راه در کنار عراق بوده است تا پایان راه نیز در کنار ملت عراق خواهد ماند و هر مساعدت و کمکی که دولت عراق بخواهد و ایران در توان داشته باشد را با کمال خلوص در اختیار قرار می دهد.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان وظیفه شرعی و وظیفه همسایگی و برادری خود به عراق کمک کرده و کمک خواهد کرد. ما در این کمک نه از کسی اجازه گرفته ایم و نه اجازه خواهیم گرفت و نه اجازه خواهیم داد که کشوری بخواهد در روابط ایران و عراق دخالتی کند.
روحانی در ادامه این دیدار با بیان اینکه مردم و ارتش عراق باید مبنای اصلی برای ثبات و امنیت عراق باشند، تصریح کرد: روز اولی که موصل در اشغال داعش و تروریست ها قرار گرفت، مشاهده نکردیم که غربی ها و آمریکایی ها هیچ گونه حساسیتی نشان دهند و احساس وظیفه قانونی و بین المللی کنند. معلوم است که از چه تاریخی و به خاطر چه حوادثی، آنها اعلام کردند که داعش را بمباران می کنند.
رییس جمهور، حرکت قدرت های غربی را بر اساس بازی های سیاسی و منافع مقطعی دانست و تصریح کرد: اعتقاد داریم آمریکا و هر کشور دیگری اگر بخواهد علیه تروریست ها بمبارانی انجام دهد یا در فضای کشوری که تروریست ها در آن حضور دارند حاضر شود، باید با اجازه و یا درخواست دولت آن کشور باشد.
حیدر عبادی، نخست وزیر عراق نیز با یادآوری اینکه اولین درخواست برای دیدار با سران کشورها در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد را از ایران داشته است، تأکید کرد: عراق روابط با جمهوری اسلامی ایران را بسیار متمایز می داند و روابط دو کشور متعدد و شناخته شده است.
وی تروریسم را نه تنها خطری برای موجودیت عراق بلکه خطری برای موجودیت اسلام و خطری برای همه کشورها دانست و یادآور شد: موضع ایران در تقدیم مشورت ها و کمک های ارسالی برای ملت عراق، باعثشد بتوانیم جلوی پیشروی تروریست ها را بگیریم.
نخست وزیر عراق اظهار داشت: درست است که تهاجم داعش برای عراق مصیبت بار بود و تلفات بسیاری بر جای گذاشت اما نکته مثبتی هم داشت و آن اینکه جهان متوجه این خطر بزرگ شد.