روحانی در جمع علما، فضلا و طلاب استان اردبیل و با تقدیر از خدمات دکتر فرجی دانا:
نجفی مسیر فرجی دانا را ادامه دهد / فرجی دانا محبوب دانشگاهیان بود
باید مدیریت اسلام را برای جهانیان به نمایش بگذاریم / بدهکارترین دولت را تحویل گرفتم / آقای رضا فرجی دانا از شخصیتهای فرهیخته، اندیشمند، صاحبنظر و مدیر بودند و در دوران مدیریتشان بر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تلاش بسیار فراوانی برای گسترش علم، بالا بردن کیفیت و ایجاد و حفظ آرامش در سطح دانشگاهها، انجام دادند.
رییس جمهوری در جمع علما، فضلا و طلاب استان اردبیل با تاکید بر محبوبیت رضا فرجی دانا در میان دانشگاهیان کشور، از همگان بویژه دانشجویان، اساتید و صاحبنظران خواست به رای مجلس احترام بگذارند.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی گفت: میدانم وزیر علوم، در میان بسیاری از دانشجویان و اساتید دانشگاه محبوب بود. نامهها و طومارهای فراوانی در مقاطع مختلف بخصوص در مقطع استیضاح برای من ارسال شد، اکنون از همه دانشجویان، اساتید، فرهخیتگان و صاحبنظران میخواهم که به رأی مجلس احترام بگذارند
رییس جمهوری با اشاره به اینکه اصل استیضاح یک وزیر طبق قانون اساسی از حقوق نمایندگان مجلس است، خاطر نشان کرد: نظر و رای اکثریت مجلس برای ما محترم است، تعامل دولت، مجلس و این دو قوه با قوه قضائیه برایم مهم است و این سه قوه با احترام گذاشتن به نظرات مقام معظم رهبری و همچنین این چهار، در کنار مردم عزیز که ایران برای آنها و حکومت از آن آنهاست و همه ما نمایندگان ملت هستیم و نباید اینگونه امور نظیر استیضاح وسیلهای برای فاصله بین قوا شود.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر رضا فرجی دانا را از شخصیتهای فرهیخته، اندیشمند، صاحبنظر و مدیر نامید و تأکید کرد: در دوران مدیریت دکتر فرجی دانا بر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تلاش بسیار فراوانی برای ایجاد فضای علم و بالا بردن کیفیت در دانشگاهها و برای ایجاد آرامش در سطح دانشگاهها انجام گرفت.
رییس جمهوری با یادآوری انتصاب محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواست که سرپرست این وزارتخانه مسیر ارتقاء کیفیت در دانشگاهها، توسعه مسایل فرهنگی و اخلاقی در دانشگاهها و حفظ آرامش در سطح دانشگاههای کشور را ادامه دهد.
رییس دولت تدبیر و امید با یادآوری اینکه دکتر رضا فرجی دانا با اصرار پیشنهاد وزارت را پذیرفته بود، گفت: برخی وزرا از همان ابتدا که درخواست میکردیم وزارت را میپذیرفتند و برخی نیز با اصرار فراوان بنده این مسئولیت را قبول میکردند که البته دکتر فرجی دانا در گروه دوم بود.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش در جمع علما، فضلا و روحانیون استان اردبیل به سابقه آشنایی با آیتالله عبدالکریم موسوی اردبیلی و مرحوم مروج اشاره کرد و یادآور شد با هرکس از دیار اردبیل آشنا شده و معاشرت کردم، همواره مردمی سختکوش، متدین با استعداد، پرکار و پرتلاش بودند که این بسیار ارزشمند است.
رییس جمهوری با تأکید بر ارزشمند بودن تقوا، ورع و پاکدامنی، به نقش اردبیل در تاریخ ایران از لحاظ ایجاد وحدت ملی اشاره کرد و یادآور شد تا زمانی که حکومتی با علما و در کنار علما باشد و عالمان و حوزهها مستقل باشند، آن کشور روزهای خوشی را خواهد دید. هیچوقت نباید استقلال حوزههای علمیه، مراجع تقلید و بزرگان و مبلغین کشور خدشهدار شود؛ البته اشکال ندارد دولت به حوزههای علمیه کمک و حمایت کند. اما استقلال حوزههای علمیه باید حفظ شود.
روحانی تصریح کرد: اگر روزی خدای ناکرده دولت در مسیری که باید حرکت کند، انحرافی پیدا کرد، اولین گروه و قشری که باید به صحنه بیاید و حرف بزند و دولت را به صراط مستقیم دعوت کند، علما و بزرگان دین هستند.
رییس جمهوری با اشاره به جایگاه علما و بزرگان دین مبنی بر اینکه خداوند انسانهای مؤمن و با ایمان و عالمان و فقیهان را به یاری دین خود دعوت میکند، تصریح کرد: خداوند خواسته است که دیناش به دست مؤمنین و عالمان و فرهیختگان یاری و تقویت شود.
روحانی با بیان اینکه همه باید در صورت داشتن لیاقت به ترویج احکام اسلام و دین فخر کنیم، گفت: علما همیشه مروج دین و ملجأ مردم بودهاند. مردمدار بودن، مردم یار بودن و در کنار مردم زندگی کردن جزو ویژگیهای علما از روز اول و مخصوصاً در تشیع بوده است.
رییس جمهوری با اشاره به سفارش امیرالمؤمنین(ع) به خلیفه دوم مبنی بر انتخاب و بکارگیری «اهل البلاء و النصیحه» یعنی افراد سختیدیده و خیرخواه مردم، گفت: از آنها که در زندگی رنج و سختی دیدند، انقلاب و دوران نهضت اسلامی را دیدند و آنهایی که جبهههای جنگ و سختیهای فراوان را دیده و خیرخواه هم هستند، استفاده کنید.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه امام راحل(ره) یک تنه نهضت و قیام خود را آغاز کرد، گفت: همیشه اتکاء و اعتماد امام(ره) به مردم بود و با کمک مردم توانست نهضت اسلامی را به ثمر برساند و مدیریت اسلامی را در کشور مستقر کند. در این دوران بخاطر کار امام(ره) که ادامه آن توسط مقام معظم رهبری تا امروز تداوم یافته است، حتی با پیچیدگیهایی که وجود دارد، اسلام قادر به مدیریت است که میبایست مدیریت اسلام را برای جهانیان به نمایش بگذاریم.
رییس جمهوری با تأکید بر توان حکومت اسلامی در اداره کشور، گفت: اینکه اکثر اقتصاددانان مطرح دنیا میگویند دولت یازدهم در کنترل تورم در شرایط تحریم کار بیسابقهای را انجام داده است، یک افتخار برای کشور و مردم است؛ اینکه تورم ۴۵ درصد را به ۱۴ درصد برسانیم، یعنی ۳۱ واحد درصد را ظرف کمتر از یک سال بکاهیم، نه تنها در تاریخ ایران وجود ندارد، بلکه در تاریخ جهان نیز نظایر فراوانی ندارد.
روحانی با بیان اینکه «سختترین شرایط» و «بدهکارترین دولت» را در شرایط تورم و رکود آنچنانی، تحویل گرفتیم، گفت: ظرف یکسال گذشته کار بزرگی در مهار آن شرایط صورت گرفته که این اقدامات جزئی از مدیریت اسلام است و نشان میدهد که اسلام قادر است کشور را اداره کند.
رییس جمهوری در پاسخ به درخواست نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل مبنی بر حمایت دولت در زمینه اعزام مبلغین به سراسر کشور و اهتمام نسبت به ترویج دین، گفت: حق است که دولت در زمینه فرهنگی و اعزام مبلغین به سراسر کشور و ترویج دین باید به مسئولیت خود عمل کند و این وظیفه ماست، اما علما، خطبا، ائمه جمعه، سخنرانان، مدرسین، نویسندگان و محققین نیز باید به کمک دولت بیایند.
روحانی با تأکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور باید دست به دست هم دهیم، حل مشکلات کشور از جمله حل مشکلات محیطزیستی را مستلزم اقدامات توأم در دو حوزه فرهنگی و اجرایی دانست و تأکید کرد: در زمینه اقتصاد باید از فرهنگ شروع کنیم؛ فرهنگ سرمایهگذاری برای نجات فرزندان امروز و فردای ما ضروری است؛ باید تولید را حرکت داده و از رکود خارج شویم و کارآفرینان، برای مردم کار ایجاد کنند؛ برای مردم شغل پایدار میخواهیم که همه اینها از فرهنگ و دعوت مردم شروع میشود.
رییس جمهوری تصریح کرد: اگر در ذهن مردم این باشد که دولت همه کاره است و دستشان به سوی دولت دراز باشد، به توسعه مطلوب نمیرسیم؛ همیشه باید دست دولت به سوی مردم دراز باشد. به طوری که اکنون در ترکیه صد در صد اعتبارات اجرایی، عمرانی و حقوق کارمندان از طریق مالیات به دست میآید و تمام کارهای اقتصادی ترکیه در دست بخش خصوصی است.
رییس شورای عالی اقتصاد با بیان اینکه دولت باید کارها را به مردم واگذار کند، تأکید کرد: دولت و مجلس باید مقررات لازم برای حرکت مردم و سرمایهگذاری را فراهم کنند؛ باید از هر فردی که کارآفرین است، استقبال کنیم. یک زمانی همه به عنوان «سرمایهدار» حمله میکردند و فکر میکردند سرمایهدار یعنی بد و «فقیر» یعنی خوب؛ این در حالی است که مردم در چارچوب احکام اسلام باید کارآفرینی کنند و زمینههای رشد و توسعه و حرکت درست در کشور را فراهم نموده که همان میتواند مسایل فرهنگی و اجتماعی را نیز درست کند.
روحانی با اشاره به بار سنگینی که بر دوش مردم بخصوص بیماران صعبالعلاج در زمینه تأمین هزینههای درمانی وجود داشت، گفت: دولت بار سنگینی را در حوزه بهداشت و درمان بر دوش گرفته تا مردم در صورت بستری شدن شاهد باشند که تمام کارها اعم از تهیه دارو، تشخیص، اسکن، ام. آر. آی و غیره توسط بیمارستان انجام میشود و در پایان هرقدر که هزینه بستری و درمان شد، بیمار در شهرها تنها ۷.۵ درصد آن را پرداخت میکنند.
رییس جمهوری با درخواست از علما، خطبا و بزرگان برای تشویق مردم جهت ورود به مسایل اجتماعی، گفت: نمیشود، نفت را که سرمایه ملت در طول نسلهای آینده است بفروشیم و همه را صرف حقوق کارمندان خود بکنیم.
رییس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به تجاوزهایی که امروز به نام دین در منطقه توسط گروهکهای تروریستی انجام میگیرد، خاطر نشان کرد: این متجاوزین نه دین و نه فقه و نه برهان را میفهمند، اما به نام دین چه بلایی که بر سر دین نمیآورند؛ روسایشان همه وابستهاند و دین را تخریب میکنند. امروز افتخار داریم، که اگر متجاوزین، صهیونیستها و تروریستها آدمکشی میکنند، آن قدرتی که میتواند سدی ایجاد کند «مرجعیت است». آیتالله سیستانی با تدبیر و مدارا و حرکتهای توأم با اعتدالشان کشور را نجات دادند. البته عراق خیلی مشکل دارد.
رییس دولت یازدهم در پایان دیدار با علما، فضلا و طلاب استان اردبیل با یادآوری اینکه پروژههای کوچک و بزرگی در جلسه شورای اداری استان به منظور توسعه و افزایش رفاه مردم مورد بررسی قرار میگیرد، اظهار داشت: بزرگترین کاری که در استان اردبیل انجام خواهیم داد، اجرای آبیاری مدرن و زهکشی ظرف سالهای آتی است که بیش از ۸۳ هزار هکتار را تحت پوشش آبیاری مدرن قرار میدهیم.