خبرگزاری کار ایران

وزیر کشور در سخنرانی پیش‌ از خطبه‌های نمازجمعه:

دولت در حال گسترش سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها برای مبارزه با مواد مخدر است

دولت در حال گسترش سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها برای مبارزه با مواد مخدر است
کد خبر : ۱۷۸۴۴۴

۵۵ درصد از طلاق‌ها به دلیل اعتیاد است / ۶۵ درصد از همسرآزاری‌ها به دلیل اعتیاد همسران معتاد بوده / ۳۰ درصد از کودک‌آزاری‌ها، ۲۵ درصد از قتل‌های عمد، ۲۳ درصد از آمار نزاع و خشونت و ۳۵ تا ۴۰ درصد از سرقت‌ها به دلیل اعتیاد بوده است

وزیر کشور به تشریح فعالیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در سخنر انی پیش ازخطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: اهمیت مبارزه با مواد مخدر و نقشی که مواد مخدر در شرایط کشور دارد، امر مهم و خطیری است و برای همین در سازمان ملل متحد معاونتی تشکیل شده و در همه کشورها مبارزه با آن در سطح بالایی قرار دارد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به صحبت‌های رهبری مبنی بر مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: بیانات ایشان از اهمیت بسیاری برخوردار است و در سیاست‌های ۱۱ بندی که ایشان در سال ۸۵ به مسئولان و روسای قوا ابلاغ کردند، شاهد هستیم که ایشان مواد مخدر را بلای خانمان سوز دانسته و مبارزه با‌ آن را در حد جهاد اعلام کرده‌اند.

وی با بیان اینکه ما در کنار کشوری هستیم که بیش از ۸۲ درصد مواد مخدر دنیا را تولید می‌کند، خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۲ بیش از ۱۵۴ هزار هکتار در افغانستان زیر کشتار مواد مخدر بودند که ۳ هزار و ۷۰۰ تن تریاک تولید شد که این ارقام در سال ۲۰۱۳ به بیش از ۲۱۰ هزار هکتار و تولید ۵ هزار و ۹۰۰ تن تریاک رسیده که این یعنی ما شاهد رشد ۵۹ درصدی در این مسئله هستیم.

وزیر کشور با بیان اینکه سازمان ملل اعلام کرده است که ۴۶۰ میلیارد دلار درآمد کشورها ناشی از جرایم سازمان یافته است، تصریح کرد: نیمی از این درآمد متعلق به مواد مخدر است که ۳ هزار میلیارد دلار آن در ایران صورت گرفته است.

رحمانی فضلی ادامه داد: در دنیا، ۵.۲ درصد از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال حداقل یکبار مواد مخدر مصرف کرده‌اند که این رقم در ایران ۲.۶ درصد است که این رقم هر چند نسبت به سرانه دنیا نصف است اما برای کشوری با اعتقادات دینی ما به هیچ وجه خوب نیست.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ۶ میلیون نفر در ایران به شکل مستقیم و غیرمستقیم درگیر با مواد مخدر هستند، یادآور شد: بر اساس نظرسنجی‌ها، ۹۲ درصد جامعه نگران مسئله مواد مخدر هستند و به آن، به عنوان دغدغه می‌نگرند.

وی با بیان اینکه ۹۰.۷ درصد از معتادان را مردان تشکیل می‌دهند، ابراز داشت: درصد معتادان خانم، ۹.۳ درصد است که اگر به آمار ۴ سال پیش نگاه کنیم درصد خانم‌ها ۵.۳ بوده که این نشان می‌دهد که طی ۴ سال اخیر این رقم نزدیک به دو برابر شده که این خود یک زنگ خطر برای جامعه ماست.

وزیر کشور افزود: ۵.۲ درصد از معتادان شاغل بوده‌اند و وقتی ۷۰۰ هزار نفر از مدار اقتصادی خارج شوند هم به چرخه اقتصادی ضربه می‌زنند و هم به رشد بزه، ‌ سرقت و فساد در جامعه کمک می‌کنند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه ۶۳ درصد از معتادان متاهل بوده‌اند، تاکید کرد: این آمار، آمار خطرناکی است که اگر هر کدام از این معتادان به طور متوسط دو فرزند داشته باشند یعنی آنها ۷۰۰ هزار نفر بچه دارند و حداقل قضاوت نسبت به این فرزندان این است که در محیط ناسالمی رشد می‌یابند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه ۵۵ درصد از طلاق‌ها به دلیل اعتیاد است، بیان کرد: ۶۵ درصد از همسرآزاری‌ها به دلیل اعتیاد همسران معتاد بوده و ۳۰ درصد از کودک‌آزاری‌ها، ۲۵ درصد از قتل‌های عمد، ۲۳ درصد از آمار نزاع و خشونت و ۳۵ تا ۴۰ درصد از سرقت‌ها به دلیل اعتیاد بوده است و اگر اعتیاد را از بین ببریم نشان می دهد که به همین درصد هم توانسته ایم مشکلاتی مانند قتل عمد، خشونت، کودک آزاری، همسر آزاری و سرقت را از بین ببریم.

وی با بیان اینکه ۶۵ درصد از زندانیان ما به شکل مستقیم و غیرمستقیم مربوط به اعتیاد و قاچاق مواد مخدر است، گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر ما ۳ هزار و ۷۵۰ نفر شهید و بیش از ۱۲ هزار نفر جانباز تقدیم کرده‌ایم.

وزیر کشور با اشاره به اینکه در هر روز ۸ نفر به خاطر استعمال مواد مخدر مسموم و غیراستاندارد می‌میرند، اظهار داشت: این آمار در سال به ۳ هزار نفر می‌رسد و دومین آمار مرگ و میر بعد از تصادف مربوط به استعمال مواد مخدر است که ضربه‌های سهمناکی به پیکره جمعیتی کشور وارد می‌کند.

رحمانی فضلی در تشریح مراحل مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: اولین مرحله، مرحله پیشگیری است که این یکی از مهمترین مراحل است چرا که هر چقدر درمان صورت گیرد، در خوشبینانه‌ترین حالت، ۲۰ درصد از کسانی که تحت درمان قرار گرفته‌اند، پاک می‌مانند و برای همین پیشگیری موثرترین راه برای مبارزه با مواد مخدر است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه دولت تدبیر و امید بر مسئله پیشگیری تاکید دارد، خاطرنشان کرد: پیشگیری با اجتماعی کردن جلو می‌رود و تکیه اجتماعی کردن بر مردم است و این، به معنای آن است که مردم باید مانع و مراقب و محافظ خود برای رشد مواد مخدر باشند که در این صورت یقینا می‌توانیم موفق باشیم.

وی با اشاره به جلسات خود با گروه‌های مرجع یادآور شد: من تاکنون جلسات بسیاری با هنرمندان، ‌مراجع، روحانیون، مداحان و… داشته‌ام و دولت تدبیر و امید در حال گسترش سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها برای مبارزه با مواد مخدر است.

وزیر کشور با بیان اینکه یکی از مشکلات جامعه این است که مردم اطلاع دقیقی از آثار مواد مخدر ندارند، خاطر نشان کرد: اگر خانواده‌ها آگاه باشند، می‌توانند در کاهش رشد مواد مخدر موثر باشند و رسانه‌ها و بالاخص صداوسیما باید تلاش کنند تا سطح آگاهی‌های عمومی بالا رود.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه درسال ۹۲،۷۶۴ هزار معتاد در ۶ هزار و ۳۴۱ مرکز درمانی پذیرش شده‌اند، ابراز داشت: ما برای درمان معتادان ۳۰ میلیارد تومان حق بیمه داده‌ایم اما متاسفانه از این تعداد حداکثر ۲۰ درصد پاک می‌مانند و مابقی به چرخه اعتیاد بازمی‌گردند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: ۲۰ هزار و ۵۰۰ نفر معتاد توسط نیروی انتظامی از کف خیابان‌ها جمع شده‌اند و در ۱۸ مرکز درمانی ماده ۱۶ نگهداری و درمان می‌شوند.

وی با بیان اینکه ۹۲ درصد از معتادان در مراکز بخش خصوصی درمان می‌شوند، افزود: اغلب کارهای درمانی توسط سمن‌ها و نهادهای مردم‌نهاد به شکل رایگان یا کمک‌های کمی ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت می‌گیرد.

وزیر کشور با بیان اینکه در سال ۹۲ هزار و ۷۳۴ عملیات با گروه‌ها و باندهای قاچاق مواد مخدر در کشور انجام شده است، عنوان کرد: در این مبارزها ۵۷۳ هزار تن مواد مخدر کشف کردیم اما متاسفانه به همین مقدار نیز در داخل مصرف می‌شود. بیش از ۹۰ درصد از مرزهای ما تحت کنترل هستند و قاچاقی که صورت می‌گیرد از طریق حمل در آب‌های آزاد است.

رحمانی فضلی ادامه داد: ۳۹۵ کارگاه تولیدی مواد مخدر صنعتی در سال ۹۲ کشف شد و در همین رابطه ۲۷۶ هزار نفر نیز بازداشت شدند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: در حوزه مقابله با مواد مخدر تلاش کرده‌ایم این کار با کمک مردم و دستگاه‌های نظامی اطلاعاتی صورت گیرد و موفقیت‌های بالایی هم در این رابطه به دست آورده‌ایم که نهادهای جهانی به این مسئله اذعان دارند.

وی در خصوص مرحله صیانت از خانواده معتادان گفت: خانواده معتادان یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر را شامل می‌شود که باید آنها در شرایطی زندگی کنند که محل تولید نابهنجاری نباشد که ما سعی کرده‌ایم این کار را از دو طریق جامع‌پذیر کردن معتاد و آموزش مهارت‌های حرفه‌ای به خانواده آنها انجام دهیم.

وزیر کشور با بیان اینکه معتادان در کنار امور درمانی تحت خدمات روانشناسی و مددکاری هستند، اظهار داشت: خانواده معتادان نیز طبق قراردادهای ستاد مبارزه با مواد مخدر با وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، ‌ کمیته امداد و بسیج سازندگی تحت آموزش‌های مهارت‌های شغلی قرار می‌گیرند و ما سعی کرده‌ایم از این طریق و با دادن منابع اشتغال ایجاد کنیم و خوشبختانه کارهای خوبی در این حوزه صورت گرفته است.

رحمانی فضلی با اشاره به جلسه رئیس جمهور با وزرا و مسئولان مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر به وزرا و مسئولان در خصوص پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت از خانواده تاکیدات بسیاری داشته‌اند و از آنها خواستند کمال همکاری را داشته باشند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان تصریح کرد: در سال ۹۲،۵۳ درصد سهم نهادها و خیریه‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر افزایش یافته و ما تلاش داریم تا این مسئله را بیشتر اجتماعی کنیم تا مردم و دلسوزان وارد صحنه شوند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز