روحانی در نشست با مدیران عامل مناطق آزاد کشور در کیش؛
وظیفه دولت برقراری آرامش بین ایران و سایر کشورهاست
هدف دولت این است که عمدتا به مباحثراهبردی سیاسی، فرهنگی و امنیتی بپردازد. / وظیفه دولت برقراری آرامش بین ایران و سایر کشورها است حتی با کشورهایی که با ایران مشکل دارند. / دولت تا زمانی که احساس نیاز نکند وارد فضای رقابت در بخش خصوصی نخواهد شد
اشتغال، توسعه اقتصادی، رونق گردشگری حلال و سیاستهای بودجهای و رسیدن به اهداف توسعه کسب و کار در مناطق آزاد از جمله موضوعاتی بود که در نشست رییس جمهور با مدیران عامل سازمان های مناطق آزاد کشور در جزیره کیش مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
به گزارش ایلنا، رییس جمهور در نشست با مدیران عامل سازمانهای مناطق آزاد کشور در جزیره کیش از مردم خواست به دولت در ایجاد هم افزایی برای رسیدن به توسعه اقتصادی کمک کنند.
دکتر حسن روحانی تأکید کرد: دولت تا زمانی که احساس نیاز نکند وارد فضای رقابت در بخش خصوصی نخواهد شد و عرصه را برای تلاشگران این بخش تنگ نخواهد کرد. در واقع هدف دولت این است که عمدتا به مباحثراهبردی سیاسی، فرهنگی و امنیتی بپردازد.
رییس جمهور با اشاره به حوزه امنیت در کشور گفت: امنیت تنها در حوزه نظامی اهمیت ندارد بلکه ایجاد محیطی امن از نظر روانی، حفظ و احترام به آبروی مردم، رعایت اخلاق و فعالیت احزاب و گروه های سیاسی در چارچوب قانون را میتوان در این حوزه تعریف کرد.
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: امنیت آن چیزی است که وقتی شهروندان صبح را آغاز میکنند بدانند که تا پایان روز از امنیت اجتماعی برخوردار هستند و حیثیت و شغل افراد در معرض تهدید قرار نمی گیرد و دلهره و اضطراب در وجودشان ریشه ندواند.
دکتر روحانی گفت: دلهره و اضطراب امید به آینده را از بین می برد و نداشتن امید به آینده مانع از سرمایه گذاری می شود. در واقع نیمی از رونق اقتصادی مدیون سرمایه گذاری است و این سرمایه گذاری در محیط پر از اضطراب و تشویش هیچ گاه رونق نخواهد گرفت.
رییس جمهور هم چنین از ورود سرمایه خارجی به کشور دفاع کرد و افزود: سرمایه خارجی فقط پول و ماشین آلات به همراه خود نمی آورد بلکه فناوری و مهارت را به همراه دارد که این موضوع باعثتحول و ایجاد توسعه میشود.
روحانی به وظایف کشور در قبال سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: وظیفه دولت برقراری آرامش بین ایران و سایر کشورها است حتی با کشورهایی که با ایران مشکل دارند. اگر دشمنی ظرفیت و عقلانیت خود را از دست داد و در خیالش به فکر حمله و تعرض به ایران افتاد ما نیز از خود دفاع خواهیم کرد ولی معتقدیم زندگی جنگ نیست زندگی صلح است.
روحانی تصریح کرد: سیاست خارجی یعنی امنیت، صلح و آرامش با همسایگان و تلاش دولت یازدهم این است که مسیر روابط خارجی باید در جهت منافع ملی باشد و هرگونه شعار و حرفی خارج از این چارچوب باشد نه به نفع منافع کشور و نه به نفع امنیت داخلی و منطقهای است.
رییس جمهور افزود: ایران در یک رقابت منطقه ای قرار گرفته و در این رقابت که بر اساس توسعه بنیان نهاده شده همه در حال تلاش و دویدن هستند و ما نیز نه تنها باید موانع را از پیش رو برداریم بلکه باید خیلی شتابان حرکت کنیم.
روحانی ادامه داد: در واقع معنای مدیریت جهادی که مورد تاکید رهبر انقلاب است یعنی حرکت شتابان عقلانی به سمت توسعه و اگر حرکتی شتابان باشد ولی عقلانی نباشد نتیجه معکوس خواهد داد. مرحله دوم مدیریت جهادی یعنی حرکت عقلانی که در مسیر علمی قرار بگیرد.
رییس جمهور اظهار داشت: تجربه مدیریت در جمهوری اسلامی ایران ما را به این درک از مدیریت رسانده است که مدیریت توام با عقلانیت و تجربه به نتیجه می رسد.
وی بر ایجاد رقابت با کشورهای دنیا در مسیر سیاست خارجی در کشور تاکید کرد و گفت: رقابت سازنده با سایر ملل رقابتی با شتاب، جهاد گونه و توام با ایثار و از خود گذشتگی است.
رییس جمهور بیان داشت: سیاست خارجی آرام کننده دولت یازدهم، باعثامنیت پول و سرمایه در مناطق آزاد میشود و بدون این پیش شرط فضای ورود سرمایه گذاران بین المللی به مناطق آزاد فراهم نخواهد شد.
وی ادامه داد: در دنیای امروز اقتصاد از سیاست خارجی، سیاست خارجی از سیاست داخلی و این دو از مقوله فرهنگ جدا نیستند. رسیدن به توسعه جامع و پایدار بر مبنای ایجاد تعاملات فرهنگی با دنیا است. توسعه فرهنگی فقط در عرصه داخلی تعریف نمی شود بلکه در عرصه بین المللی نیز معنا و مفهوم می یابد. مثلا طرح مبارزه فرهنگی با خشونت که توسط جمهوری اسلامی ایران در مجمع سازمان ملل مطرح و به اتفاق آرا تصویب شد در واقع ایران را به عنوان " پرچمدار مبارزه فرهنگی با خشونت " معرفی کرد.
دکتر روحانی هم چنین در این نشست به مذاکرات ایران و ۱ + ۵ اشاره کرد و گفت: با آرام سازی در مذاکرات ۱ + ۵ اتفاقات خوبی افتاد و توانستیم یک مرحله بسیار پیچیده و سخت را پشت سر بگذاریم اگرچه در ابتدای راه هستیم اما در همین مرحله اولیه در روابط اقتصادی، صنعتی، نفتی و بانکی کشور تاثیر مثبت گذاشته است.
وی ادامه داد: همه دنیا به حق هستهای ایران اذعان کردهاند یعنی اینکه ایران بتواند غنی سازی در حد ۵ درصد را حفظ کند و این یعنی پذیرش حقوق علمی و کاربردی انرژی هسته ای ایران در دنیا. هم چنین ایران توانست نگرانیهای جهانی را خاتمه داده و در عین حال حق هسته ای ایران محفوظ بماند.
روحانی تاکید کرد: اعتماد سازی در روابط بین الملل زمان می برد و در واقع یک فرآیند قدم به قدم است که ایران در برداشتن اولین قدم موفق عمل کرده است.
رییس جمهور کشورمان در بخش سیاست داخلی نیز گفت: ایجاد آشتی، صلح، برادری بین همه احزاب و گروه ها و از همه مهم تر آحاد مردم در اولویت برنامه های سیاست داخلی کشور است.
دولت یازدهم به عنوان یک دولت فراجناحی کار سخت تری از دولت های تک جناحی یا تک حزبی بر عهده دارد به این معنا که به هنگام بروز مشکلات معمولا دولت های فراجناحی هم باید پاسخگوی همه باشند و هم اینکه معمولا هیچ کس احساس تعهدی نسبت به دولت نمی کند که این کار دولت یازدهم را سخت می کند اما این دولت در برابر مطالبات به ناحق تسلیم شود و دولت یازدهم فقط در برابر مردم سر تعظیم فرو میآورد.