رییسجمهور در اجلاس رؤسای دانشکدههای علوم پزشکی:
باید به جای پزشک حکیم تربیت کنیم / ایران میتواند قطب گردشگری سلامت منطقه شود
درمان بیماران از برخورد پزشک آغاز میشود / در فاز دوم هدفمندی یارانهها توجه ویژهای به بخش سلامت داریم / گسترش نظام سلامت و بهداشت و درمان را روستاها بخشها و شهرها ضروری است.
رییسجمهور خطاب به روسای دانشگاههای علوم پزشکی اظهار کرد: از شما میخواهم به جای پزشک تربیت کردن، حکیم تربیت کنید.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام و المسلیمن حسن روحانی در جمع در هفتاد و ششمین اجلاس رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات درمانی کشور، با بیان اینکه بیماری که به پزشک مراجعه میکند علاوه بر تشخیص ومعالجه شدن به دنبال روحیه گرفتن نیز است، اظهار کرد: برای بیمار مهم است که چه مدت درمان او طول میکشد، چقدر باید صرف هزینههای درمانی کند که در اینجا ودر نخستین گام پزشک باید از دغدغهها ی فکری او بکاهد و خیلی مهم است که پزشک با چه روحیهای با او برخورد کند.
وی افزود: درست است که اکنون پزشکان با مراجعه کنندگان به خوبی برخورد میکنند اما هر چقدر کرامت بیشتر باشد و پزشکان متواضعتر باشند، قطعا آرامش بیمار نیز زیاد میشود
رئیس جمهور با بیان اینکه درمان از نسخه شروع نمیشود، گفت: درمان بیماران از برخورد پزشک آغاز میشود و یادمان باشد این بیمار خواهر برادر و یا فرزند ماست.
وی خطاب به روسای دانشگاههای علوم پزشکی اظهار کرد: از شما میخواهم به جای پزشک تربیت کردن، حکیم تربیت کنید.
روحانی بهداشت و درمان را جز اولویتهای دولت دانست و گفت: در بودجه سال ۹۳ دولت توجه ویژهای به بخش سلامت دارد و در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها نیز سلامت جز اولویتهای این دولت است و خواهد بود. وی وظیفه دانشگاههای علوم پزشکی را بسیار سنگین دانست و گفت: شرایط امروز جهان و پیشرفتهای علمی هم تسهیلات بوجود آورده و هم مشکل آفریده است. اساسا بدن ما اینگونه آفریده شده است که برای رسیدن به آب حداقل یک کیلومتر راه برود وصبح چند کیلومتری برای رسیدن به محل کار تا مزرعه حرکت کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه روح و بدن انسان با شرایط فعلی وی ناسازگار است، گفت: با چنین شرایطی نمیتوان برای روح انسان و جامعه خدمتگزاربود. البته پیشرفت علمی دنیای امروز ضمن انکه زندگی را راحت کرده است، اما کار شما را سختتر میکند و مشکلاتی را برای انسان بوجود میآورد.
روحانی با بیان اینکه باید کاری کنیم که بیماری به مرحله درمان نرسد، اذعان داشت: داروهای شیمیایی ضمن درمان بیمار مشکلات زیادی رابرای بیمار ایجاد میکند و بهتر است که با توسعه بهداشت ودرمان به سمت پیشگیری قبل از درمان حرکت کنیم که در این زمینه وزرات خانه بهداشت درمان و آموزش پزشکی نمیتواند همه بار را به دوش بکشد.
رئیسجمهور با مهم دانستن بهداشت و ارتقای سطح آن د ر جامعه ابراز کرد: همه کسانی که در صنعت غذا و استاندارد سازی آن فعالیت دارند در افزایش سطح بهداشت یاری گر نظام سلامت هستند و دولت آماده است تمام تلاش خودرا به کار گیرد تا بهداشت موفق باشد و پس از آن به سمت درمان پیش برویم و هر مقدار سرمایه گذاری در بهداشت بیشتر شود، قطعا سرمایه گذاری دردرمان نیز کمتر خواهدبود.
حجت السلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه سخنان خود، شجاعت وشهامت را از ویژگیهای پزشکان خواند و گفت: علاوه برآن، حکیم باید اخلاق پزشکی را رعایت کند و صفحه نسخه بیمار خود را همانند برگه امتحان در نظر نگیرد که بایستی پر شود، دارو باید به اندازهٔ ضروری مصرف شود. روحانی با بیان اینکه سرانه مصرف دارو در ایران دوبرابر میانگین جهانی است، خاطر نشان کرد: اگر میخواهیم به خودکفایی دارویی برسیم، بایستی در گام اول مصرف را کاهش دهیم.
وی گسترش نظام سلامت و بهداشت و درمان را روستاها بخشها و شهرها ضروری خواند وگفت: باید کاری کنیم که بیمار ما هر کجا باشد در کوتاهترین سفر درمان شود و در این زمینه تعادل و توازن باید برقرار باشد و شروع بهداشت ودرمان باید از روستا باشد نه استان و یا تهران.
رئیس جمهور با تقدیر از اقدامات وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: من خوشحالم وزیری در وزارت خدمت میکند که دلسوز پیگیر و دردآشنا است. مشکلات را میداند و در پی رفع آنها گام برمی دارد، ما نیز سعی میکنیم بتوانیم در ادامه این راه اقدامی برای رفع برخی از این مشکلات انجام دهیم.
روحانی با اظهار امیدواری که روزی یک بیمار بتواند همه نیازهای خودرا در همان بیمارستانی که معالجه میشود تامین کند، اظهار داشت: نباید به یک بیمار بگوییم که در فلان خیابان وسایل درمانت را تهیه کن این یک مشکل اولیه است و امیدواریم با اراده، تصمیم و همکاری شما این گونه مشکلات به شکل کامل از میان برود.
وی قابلیت، ظرفیت و مقبولیت نظام پزشکی کشور را در سطح خوبی دانست و گفت: چرا باید کسی برای درمان به استان به تهران بیاید. درست است که قبلا بسیاری به دنبال این بودندکه از تهران برای درمان بیماری خود به خارج از کشور بروند و امروز این روحیه تغییر کرده است، اما نیاز به تلاش گستردهای داریم تاهمه بیماران در محل سکونت خود و باکمترین دغدغهای درمان شوند.
رئیس جمهور ادامه داد من تعداد زیادی از اساتید مطرح پزشکی که به ایران آمدهاند را دیدهام آنها همواره از ما به خاطر نظام سلامت تقدیر میکنند، اما هنوز تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم.
روحانی با بیان اینکه میتوانیم در مناطق آزاد مراکز درمانی پیشرفتهای تاسیس کنیم، گفت: ایران میتواند قطب گردشگری سلامت منطقه شود، کما اینکه درگذشته شیراز یک قطب پزشکی بود وامروز میتوانیم با جذب گردشگر سلامت از کشورهای اطراف و یا سایر کشورها باز هم به قطب پزشکی تبدیل شویم.
روحانی ادامه داد: دکتر هاشمی با فعالیتش در وزارتخانه بهداشت درمان و آموزش پزشکی ما را به حال وهوای جبهه برد. آن زمان بخش پزشکی خدمات گستردهای به رزمندگان و مردم میداد پزشکان و جراحان بزرگی که در این راه شهیدشدند و یا ماندند و با افتخار زندگی میکنند.
وی به بیان خاطرهای از دفاع مقدس پرداخت و گفت: در عملیات بدر بیمارستانی در ده کیلومتری خط مقدم واقع بود که گلوله های خمپاره به راحتی به آنجا میرسیدند و حتی شاهد بودیم بیمارستانهایی که بمباران شدند، اماهیچگاه پای آن پزشکان نلغزید و دستانشان نلرزید.
وی با قدردانی از پزشکان کشور اظهار کرد: بسیاری از پزشکان میتوانند به کشورهای دیگر بروند و درآمدشان چند برابر اکنون باشد، اما با بزرگواری در ایران ماندهاند و به درمان مردم میپردازند.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات فعلی بخش بهداشت و درمان گفت: سعی میکنیم تا سال آینده بسیاری از مشکلات را حل کنیم نه اینکه به وضعیت مطلوب برسیم، اما چندگام مهم را برمی داریم تا انشااله کاروان را به مقصدی برسانیم که مورد رضایت خداوند و مردم ایران عزیز باشد.