خبرگزاری کار ایران

رییس جمهور در گفت‌وگو با تلویزیون سراسری سوئیس:

با احترام متقابل می‌توانیم به اهداف درست دست پیدا کنیم

با احترام متقابل می‌توانیم به اهداف درست دست پیدا کنیم
کد خبر : ۱۳۹۰۷۰

حمایت از تروریسم معضلی را ایجاد می‌کند که دامن کمک‌کنندگان را خواهد گرفت و هر کس فکر کند از طریق خونریزی و ترور می‌تواند به اهداف خود برسد، در اشتباه است.

رییس‌جمهور در گفت‌وگو با تلویزیون سراسری سوئیس با اشاره به ظرفیت‌های گسترده سرمایه‌گذاری در ایران گفت: ما به همه سرمایه‌گذاران، صاحبان صنایع و بازرگانان جهان اعلام می‌کنیم که امروز شرایط ایران در وضع جدیدی بوده و زمینه‌ها برای فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری آماده است.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در ادامه برنامه‌های سفر به داووس در گفت‌وگو با تلویزیون سراسری سوئیس در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از برگزاری چندین اجلاس مهم در کشور سوئیس چیست؟ گفت: اینکه سوئیس می‌تواند میزبان کنفرانس‌هایی در خصوص بسیاری از موضوعات جهانی باشد، بخاطر استقلال و دموکراسی قابل تحسین و محیط آرام، امن و شرایط مناسب برای تضارب آراء در این کشور است.

رییس‌جمهور افزود: اینکه ملت‌ها این کشور را برای گفت‌وگو در جهت ایجاد امنیت انتخاب می‌کنند، به معنای فرهنگ بالای ملت سوئیس است.

روحانی در پاسخ به این سوال که با توجه به پایان یافتن اجلاس ژنو ۲ آیا احتمال می‌دهید که این اجلاس به نتیجه نرسد، خاطرنشان کرد: آنچه ما می‌خواهیم تلاش در مسیر خواست ملت سوریه و توقف درگیری‌هاست، اما نسبت به اینکه این کنفرانس بتواند به آن اهداف برسد، تردید دارم.

رییس‌جمهور در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه وزیر امور خارجه آمریکا در این اجلاس گفته بشار اسد نمی‌تواند جایی در دولت موقت داشته باشد، اظهار داشت: معتقدم برای سوریه فقط مردم این کشور می‌توانند تصمیم گرفته و هیچ کس دیگر نمی‌تواند برای آینده سوریه قاضی باشد؛ قضاوت در اختیار مردم سوریه بوده و آنها هستند که باید برای آینده خود تصمیم بگیرند که در این راستا اولین شرط آن است که خونریزی، متوقف شده و برخی کشورها به تروریسم کمک نکنند.

روحانی در پاسخ به این سوال که هدف برخی کشورها از کمک به گروه‌های مخالف در سوریه چیست؟ تصریح کرد: کشورهایی که از تروریست‌ها حمایت می‌کنند، هر نیتی داشته باشند که حداقل آن نفوذ بیشتر در منطقه است، مطمئناً به این هدف خود نخواهند رسید.

رییس‌جمهور ادامه داد: حمایت از تروریسم معضلی را ایجاد می‌کند که دامن کمک‌کنندگان را خواهد گرفت و هر کس فکر کند از طریق خونریزی و ترور می‌تواند به اهداف خود برسد، در اشتباه است.

روحانی در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی تغییر مواضع میان ایران و آمریکا گفت: همه چیز وابسته به عملکرد است؛ اگر دولت آمریکا حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد و شرایط را برای اینکه تخاصم از بین برود آماده کند، جمهوری اسلامی ایران هم پاسخ مثبت نسبت به این حرکت خواهد داد.

رییس‌جمهور افزود: البته معضلات میان ایران و آمریکا زیاد است و در زمان کوتاه حل نمی‌شود، اما همه باید به فکر حل مسایل و آینده مثبت باشیم، گر چه این کار بسیار سخت و مشکل خواهد بود.

روحانی در پاسخ به این گفته مجری تلویزیون سوئیس مبنی بر اینکه در زمان حضور وزیر امور خارجه آمریکا در داووس، آیا با وی دست می‌دهید؟ گفت: ما در این سفر برنامه‌ای برای ملاقات نخواهیم داشت.

رییس‌جمهور همچنین در واکنش به این گفته که اگر رییس‌جمهور آمریکا زمانی دستش را به سوی شما دراز کند، آیا شما نیز دست او را می‌فشارید؟ گفت: هیچ چیز در دنیای سیاست غیرممکن نیست، ما باید همگی تلاش کنیم شرایط بهتری را برای صلح بیشتر در جهان و ارتباط نزدیک‌تر ملت‌ها با جهان ایجاد کنیم و همه باید قبول کنیم در یک احترام و منافع متقابل می‌توانیم به اهداف درست دست پیدا کنیم.

روحانی در پاسخ به این سوال که آیا سفارت آمریکا در ایران می‌تواند بازگشایی شود؟ گفت: ایران و آمریکا گذشته‌های بسیار سخت و مشکلی با یکدیگر داشته‌اند، اما هیچ چیز در دنیا ناممکن نیست و برای رسیدن به اهداف بلند باید کار و تلاش فراوانی انجام داد. به هرحال هیچ دشمنی و دوستی تا ابد باقی نخواهد ماند. همه باید تلاش کنیم دشمنی‌ها را به دوستی تبدیل کرده و این اقدام متقابل و تلاش از سوی هر دو طرف در جهت ایجاد اعتماد را نیازمند است.

رییس‌جمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران دست صلح و دوستی به سوی همه ملت‌های جهان دراز کرده و دلش می‌خواهد روابطش با همه ملت‌های جهان روابطی خوب و حسنه باشد.

مجری تلویزیون سراسری سوئیس خطاب به دکتر روحانی گفت که اصطلاح هیچ‌چیز غیرممکن نیست، واژه‌ای است که شما بسیار به آن علاقمندید، آیا این علاقه مندی دلیل خاصی دارد که رییس‌جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به او اظهار کرد: همینطور است؛ همه چیز شدنی است، در صورتی که اراده کافی و مسیر درست انتخاب شود و ما به فکر منافع مشترک باشیم، چرا که هیچ دولت و ملتی که بخواهد به فکر بازی برد – باخت باشد، در پایان موفق نخواهد بود.

رییس‌جمهوری همچنین در پاسخ به این سوال که پس از گذشت سال‌ها از انقلاب در ایران، امروز وضعیت ایران چه تغییری کرده و چه اصولی پابرجا خواهند ماند و کدام یک تغییر خواهند کرد؟ گفت: ملت ایران از ابتدا بعد از سالیان طولانی مبارزه به دنبال استقلال، آزادی و مردم‌سالاری دینی بودند و این اصول در چارچوب فرهنگ دینی ملت ایران همواره باقی خواهد ماند، اما بسیاری از تحولات در راه است، همانطور که طی شش ماه گذشته چهره ایران در دنیا چهره‌ای جدید است و مردم اراده کردند تا شرایط مناسب‌تری برای تعامل با جهان ایجاد کنند؛ البته اگر ملت ایران نسبت به دریچه‌ای که بر روی جهان باز کردند پاسخ مثبتی نبینند، بی تفاوت نخواهند بود، چرا که این دریچه همیشه باز نخواهد ماند، اما امیدواریم سایر قدرت‌ها و دولت‌ها به ملت ایران پاسخ مثبت بدهند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز