در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی؛
مسوولیت پیگیری مطالبات معوق به بانک مرکزی محول شد
بازگشت معوقات به نظام بانکی کشور، تأثیری جدی در اقتصاد و تولید به همراه خواهد داشت و ستاد در مسیر وصول معوقات بانکی، هرگونه حمایت و پشتیبانی لازم را از بانک مرکزی به عمل خواهد آورد.
جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی به ریاست اسحاق جهانگیری - معاون اول رییسجمهور - برگزار شد.
به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در این جلسه با بیان اینکه «نقش اصلی ستاد برنامهریزی، نظارت و پشتیبانی در جهت مبارزه با فساد اقتصادی است»، گفت: ستاد مجموعهای از قوای سهگانه است که حمایتهای لازم را از دستگاهها و بخشهای متولی مقابله با سوءاستفادههای مالی به عمل میآورد.
معاون اول رییسجمهور با اشاره به روند رو به رشد حجم معوقات بانکی، مسئولیت نظارت و پیگیری موضوع مطالبات معوق را به بانک مرکزی محول کرد و از رئیس کل بانک مرکزی خواست با تشکیل کارگروهی از نمایندگان سه قوه با استفاده از راههای علمی و عملی نسبت به پیشگیری از رشد معوقات بانکی اقدام و همچنین بانکهای عامل را مکلف به وصول معوقات کنند و گزارشی از اقدامات انجام شده را به طور مستمر در جلسات آتی ارائه دهد تا با حمایت اعضای ستاد، موانع احتمالی از پیش روی برداشته شود.
وی همچنین با تاکید بر لزوم اتخاذ سیاستهای لازم برای جلوگیری از افزایش میزان معوقات، خواستار هماهنگی بانک مرکزی با وزارت امور اقتصادی و دارایی و شورای پول و اعتبار شد تا نسبت به آسیبشناسی و یافتن راهکارهایی برای جلوگیری از تکرار تخلفات مالی و انباشت معوقات بانکی اقدام و تدابیر لازم اتخاذ کنند.
معاون اول رییسجمهورخاطرنشان کرد: بازگشت معوقات به نظام بانکی کشور، تأثیری جدی در اقتصاد و تولید به همراه خواهد داشت و ستاد در مسیر وصول معوقات بانکی، هرگونه حمایت و پشتیبانی لازم را از بانک مرکزی به عمل خواهد آورد.
بر اساس این گزارش، در این جلسه سیدابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضائیه نیز در سخنانی ضمن اعلام حمایت قوه قضائیه از دستگاههای مسئول رسیدگی به معوقات بانکی بر نقش بانک مرکزی و بانکهای عامل برای پیگیری تاکید کرد و افزود: بخش حقوقی بانکها میتوانند به عنوان مدعی جدی، گامهای مؤثری در پیگیری و وصول معوقات بردارند.
در این جلسه همچنین گزارشی از بسته پیشنهادی تدوین شده در اصلاح ساختارهای اجرایی، نظارتی و تقنینی نظام بانکی در امر مطالبات معوق از سوی دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی ارائه شد.
وزرای امور اقتصادی و دارایی، دادگستری، اطلاعات، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور، نایب رییس مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان بازرسی کل کشور، دادستان تهران و شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست حضور داشتند.