روحانی در جلسه بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی: / ۳ /
باید به فرهنگهای قومی احترام بگذاریم
ما نیاز داریم که از مدارسی که حافظه محور هستند به سمت مدارس یادگیری محور و استدلال محور حرکت کنیم، ما به مدارسی نیاز داریم که در بسیاری از مواد درسی خلاقیت دانشآموزان را افزایش دهد.
رییسجمهور در ادامه سخنان خود در جلسه رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی دولت در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه دانشگاه باید به صنعت، تولید و بازار، جامعه و بازار کار منتقل شود، اظهار کرد: چنین وزارتخانهای که میخواهد این تحولات را در دانشگاه بر عهده بگیرد، نیازمند انسان فرهیخته است که هم اهل علم و هم اهل حلم باشد.
به گزارش ایلنا، حسن روحانی با بیان اینکه دکتر فرجی دانا دارای این شایستگیها است، ادامه داد: دکتر فرجی دانا این شایستگی را دارد که این تحول را در دانشگاهها پیگیری کند، نام دکتر فرجی دانا در اولین لیستی که دولت برای وزارتخانه علوم و تحقیقات فناوری آماده کرده بودیم دیده میشود، اما به دلیل اشتغالات ایشان در آن مقطع نمیتوانستند مسوولیت این وزارتخانه را عهدهدار شوند.
رییس جمهور با بیان اینکه فرجی دانا در محیطی مذهبی همچون قم پرورش یافته است، گفت: دکتر فرجی دانا در دانشگاههای مطرح داخل و خارج از کشور درس آموخته و مدیریت محیطهای علمی و آموزشی مختلفی را از دانشکده تا دانشگاههایی همچون دانشگاه تهران بر عهده داشته است. وی بخشی از دوران زندگیاش را در خدمت سپاه پاسداران و در دفاع مقدس سپری کرده است.
روحانی با اشاره به جلساتی که فرجی دانا داشته است، تصریح کرد: زمانی که من با ایشان در مورد آینده دانشگاه صحبت میکردم، احساس کردم که در همه موارد با ایشان هم نظر و هم فکر هستم و ایشان نیز برنامههای دولت را پذیرفته و توان اجرایی این برنامهها را دارد. ما میتوانیم به واسطه ادب، اخلاق و صبوری و حلم ایشان شاهد دانشگاههای عالمتر، آرامتر و آزادتر در ماههای آینده باشیم و چنین دانشگاهی میتواند مدیران لایق آینده را تحویل جامعه دهد.
وی در ادامه با بیان اینکه در زمینه آموزش و پرورش نیاز به تحول دارد خاطر نشان کرد: ما نیاز داریم که از مدارسی که حافظه محور هستند به سمت مدارس یادگیری محور و استدلال محور حرکت کنیم، ما به مدارسی نیاز داریم که در بسیاری از مواد درسی خلاقیت دانشآموزان را افزایش دهد. ما به مدارسی نیاز داریم که در کنار علوم طبیعی برای علوم انسانی و اجتماعی نیز به اندازه کافی اهمیت قائل شود.
روحانی با تاکید بر اینکه به مدارسی نیازمند هستیم بتواند نوجوانان را در ابتدای تحصیل با وظایف اجتماعی و اختیارات مدنی آشنا کند ادامه داد: بحثاختیار، تکلیف و وظیفه باید برای دانشآموزان از کلاسهای اولیه مدارس تبیین شود. مدارس ما باید دانشآموزان را از شفاهی محور بودن به کتبی محور بودن هدایت کند.
رییس جمهور در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه ما نیاز داریم که از دوران دبستان دانشآموزان را به مباحثه و گفتوگو عادت دهیم، افزود: ما باید در این زمینه برنامهریزی داشته باشیم باید مدارسمان از دوران دبستان با تحولات و فناوریهای جدید آشنا شوند چرا که در کشورهای پیشرفته استفاده از فضای مجازی و اینترنت از دبستانها آغاز میشود.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهایش با تاکید بر اینکه باید ضمن تقویت هویت اسلامی ایرانی در سراسر کشور به فرهنگهای قومی و خرده فرهنگها نیز احترام بگذاریم، گفت: ما باید اصل ۱۵ قانون اساسی را اجرایی و عملیاتی کنیم و این کار باید نیز از دبستانها آغاز شده و در مراحل مختلف تحصیل تا پایان دوره متوسطه ادامه پیدا کند. ما در آموزش و پرورش نیازمند تحول هستیم و باید بار آموزش و پرورش بین دوش دولت، مردم و نهادی دیگر تقسیم شود تا بتوانیم شاهد محیطی بهتر و شرایط بهتر و رقابتتری در محیط آموزش و پرورش باشیم. آقای فانی شخصیتی است میتواند بار این تحول را بر دوش گیرد.
روحانی در ادامه سخنان خود در معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: ایشان جزو سابقون هستند و ایشان در طی سی سال اخیر در مساله آموزش و پرورش صاحب نظر بودهاند.
رییسجمهور در ادامه با بیان اینکه ایشان همه مراحل اداری را از معاونت یک اداره در تهران تا مسئولیت آموزش و پرورش در یک استان و مراحل دیگر را طی کردهاند، و تجربیات لازم مدیریتی را دارند، تصریح کرد: ایشان از دانش کافی برخوردار هستند، تحصیلات خود را در دانشگاه معتبر انجام دادهاند و برای ساماندهی نیروی انسانی تخصص لازم را دارند. تجربه عملی لازم را نیز دارند و از روزی که به عنوان سرپرست وزارتخانه معرفی شدهاند، بازخورد این موضوع در میان آنهایی که سابقه در آموزش و پرورش دارند بازخورد مثبتی بوده است و امیدواریم که ایشان بتوانند این راه سخت و صعب به خوبی طی
کنند و عالمپروری، تزکیه نمودن و مهارت آموزی جوانان و نوجوانانمان به دست این وزارتخانه و با مدیریت دکتر فانی بهتر از گذشته ادامه پیدا کند.
روحانی در ادامه به اهمیت وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد و با بیان اینکه مسئولین این وزارتخانه شامل ۷۰ میلیون جمعیت کشور است گفت: در آنجا که از ورزش همگانی حرف میزنیم که برای ما بسیار مهم است در آنجا که از عدالت در امکانات ورزشی حرف میزنیم آنجا که بحثاز فضای ورزشی میکنیم و آنجا که باید عقبماندگی گذشته در مورد ورزش بانوان را جبران کنیم و ورزش را به عنوان یکی از پایههای سلامت مردم بدانیم که باعثشادی و نشاط مردم است، صحبت از قسمتی از فعالیتهایی است که از مسئولیتهای این وزارتخانه به شمار میرود.
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ورزش میتواند به بهترین شکل اوقات فراغت جوانانمان را پر کند، گفت: ورزش میتواند در کار جمعی به جوانان مهارت دهد و رقابتهای سالم و اجتماعی را به وجود آورد. ورزش میتواند غرور ملی ایجاد کند؛ ورزش میتواند بخشی از تعامل سازنده با جهان باشد. در دیپلماسی عمومی، دیپلماسی ورزش همواره کارآیی خود را نشان داده است کما اینکه دیپلماسی علمی نیز در مقاطع مختلف برای دیپلماسی کارآمد بوده است.
وی با بیان اینکه ورزش همگانی، قهرمانی و حرفهای باید توسط افرادی اداره شود که با نظر علمی به این مساله نگاه میکنند، ادامه داد: مهارتهای اجتماعی جوانان، تلاش برای اشتغال جوانان، ازدواج آنها، پر کردن ساعت فراغت آنها، ایجاد نشاط در جوانان، رقابتهای سیاسی اجتماعی جوانان و مشارکت جوانان در مسایل سیاسی اجتماعی و صدها مسایل دیگری که به نسل جوان ما مربوط میشود، از مسایل مهمی است که باید پیگیری شود و ما برای این مسئولیت وزارت ورزش و جوانان آقای دکتر صالحی امیری را به مجلس شورای اسلامی معرفی کردیم.
رییسجمهور در ادامه گفت: باید تعبیر کنم صالحی امیری فردی جامعهشناس است که به مسائل اجتماعی جوانان و ورزش آگاهی دارد و با دیدی آسیبشناسی به این مسائل مینگرد. وی از زمانی که معاون وزیر بود و با شورای عالی امنیت ملی همکاری داشت، تا زمانی که خود در شورای عالی امنیت ملی یکی از معاونتها را به عهده گرفته و تا زمانی که در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت مسئولیت بخش فرهنگی اجتماعی را بر عهده داشت، همواره فردی دقیق، اخلاقی و پرتلاش بوده است.
روحانی در ادامه با بیان اینکه حداقل به مدت ۹ تا ۱۰ سال با صالحی امیری همکاری داشته است، خاطرنشان کرد: او از لحاظ علمی فردی صاحبنظر و صاحب قلم با تالیفات متعدد و متخصص است و در مدت دو ماهی که سرپرست این وزارتخانه را بر دوش گرفته به خوبی از اداره آن بر آمده است.
وی در پایان گفت: خواست من از نمایندگان مجلس این است که در چارچوب وظایف قانونی خود بررسی صلاحیت سه وزیر را در خانه ملت ادامه دهند و ما در پایان وقت شاهد تکمیل کابینه دولت یازدهم باشیم و قول دولت مردم عزیز این است که با این تکمیل، حرکت در فضای فرهنگی سرعت بیشتری خواهد یافت.