خبرگزاری کار ایران

روحانی در جلسه بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی: / ۲ /

نباید به خاطر یک حرکت کوچک، خود را آماده برخورد کنیم

نباید به خاطر یک حرکت کوچک، خود را آماده برخورد کنیم
کد خبر : ۱۱۵۶۷۳

باید در دانشگاه آزادی بیان و استقلال حاکم باشد؛ گرچه آزادی بیان برای همه جامعه است اما در محیط علم و دانش نیاز به محیطی آرام‌تر و آزاد‌تر داریم؛ محیطی که بتوانیم به تعبیر رهبری، کرسی‌های آزاداندیشی را تشکیل دهیم.

رییس جمهور در ادامه سخنان خود در جلسه دفاع از سه وزیر پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی‏، با اشاره به اینکه «نباید به خاطر یک حرکت کوچک، خود را آماده تنش و برخورد کنیم»، افزود: دانشگاه‌های ما باید الگو باشند. ما می‌خواهیم دانشگاه‌ها استقلال داشته باشند به این معنا که دانشگاه‌ها به رشدی رسیده‌اند که می‌توانند اکثریت مسائل خود را در چارچوب قانون حل کنند. هر مقدار تمرکزگرایی کمتر باشد و هر مقدار مدیریت دانشگاه را به خود دانشگاه و اساتید واگذار کنیم، دانشگاه پیشرفت می‌کند.
روحانی با بیان اینکه «دانشگاه باید دانشگاه باشد»، گفت: دانشگاه باید محل دانشمندان، دانش‌آموزان، دانشجویان و دانش‌پژوهان باشد. دانشگاه یعنی جمع فرهیختگان امروز که‌‌ همان اساتید هستند و جمع فرهیختگان فردای جامعه یعنی دانشجویان. دانشگاه باید مدیریت فردای کشور را بر دوش خود احساس کند.
روحانی در ادامه با اشاره به اینکه «ما به دنبال وزیری بودیم که در مرحله اول کیفیت آموزشی دانشگاه‌ها را ارتقا بخشد»، خاطرنشان کرد: این به معنای توسعه انسانی و توسعه علوم و دانش است. برای این کار ما باید آنچنان از لحاظ علمی توانمند باشیم که بتوانیم با کشورهای پیشرفته علمی رقابت کنیم. ما به دنبال وزیری بودیم که بر این امر اعتقاد داشته باشد که دانشگاه، دانشگاه است نه باشگاه و دارالتأدیب.
وی همچنین افزود: دانشگاه محل فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی نیست. دانشگاه و دانشجویان ابزار قدرت‌های سیاسی نیستند. دانشجویان در کنار تحصیل علم و کسب مهارت‌های لازم باید عمیقاً به مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه خود توجه داشته باشند و آن را درک و لمس کنند و درباره آن بحثکنند اما محیط دانشگاه محیط تقابل گروه‌ها و جناح‌های سیاسی نیست.
رییس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه «دانشگاه باید از آزادی‌های آکادمیک برخوردار باشد»، اظهار کرد: باید در دانشگاه آزادی بیان و استقلال حاکم باشد؛ گرچه آزادی بیان برای همه جامعه است اما در محیط علم و دانش نیاز به محیطی آرام‌تر و آزاد‌تر داریم؛ محیطی که بتوانیم به تعبیر رهبری، کرسی‌های آزاداندیشی را تشکیل دهیم.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی ‏، با تاکید بر اینکه «ما باید قدرت تحمل را برای شنیدن افکار و نظرات دیگران بوجود بیاوریم»، تصریح کرد: ما می‌خواهیم میراث‌دار شخصیت‌هایی همچون شهید مطهری باشیم که گفت دوست دارد حتی یک مارکسیست هم در دانشگاه کرسی داشته باشد تا سخن بگوید و ما هم به او جواب بدهیم. ما تحمل شهید مطهری‌ها و بهشتی‌ها را نیاز داریم.
وی همچنین با اشاره به اینکه «نباید به خاطر یک حرکت کوچک، خود را آماده تنش و برخورد کنیم»، افزود: دانشگاه‌های ما باید الگو باشند. ما می‌خواهیم دانشگاه‌ها استقلال داشته باشند به این معنا که دانشگاه‌ها به رشدی رسیده‌اند که می‌توانند اکثریت مسائل خود را در چارچوب قانون حل کنند. هر مقدار تمرکزگرایی کمتر باشد و هر مقدار مدیریت دانشگاه را به خود دانشگاه و اساتید واگذار کنیم، دانشگاه پیشرفت می‌کند.
رییس‌جمهور در ادامه اظهار کرد: ما به دنبال مراکز آموزش عالی‌ای هستیم که با دنیا در تعامل باشند. ما باید بدانیم پیشرفت علمی در انزوا حاصل نمی‌شود. پیشرفت علمی در سایه تعامل با جهان علم و دانش در سراسر دنیا محقق می‌شود. ما پیرو‌‌ همان پیامبری هستیم که به پیروان خود توصیه کرد برای کسب علم به دور‌ترین نقاطی که کمترین اشتراک فرهنگی با شما دارند، بروید و پیامبر(ص) فرمود «اطلبوا العلم ولو بالسین».
روحانی اضافه کرد: تاکید می‌کنم که ما نیازمند دانشگاهی هستیم که جزیره‌ای جداگانه از جامعه نباشد بلکه دانشگاهی می‌خواهیم که بتواند مهارت‌های لازم را به دانشجو بیاموزد تا آن‌ها پس از دوران دانشگاه بتوانند به جامعه خدمت‌رسانی کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز