رییس جمهور در دیدار وزیر امور خارجه هند:
روابط ایران و هند نباید تحت تاثیر مسایل زودگذر قرار گیرد
ایران چیزی بیش از آنچه در ان پی تی برای کشورها در زمینه هسته ای مقرر شده است، نمی خواهد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار سلمان خورشید وزیر امور خارجه هند با وی به روابط تاریخی، تمدنی و بسیار وسیع دو کشور و دو ملت اشاره کرد و گفت: نگاه ایران به هند در خصوص همه مسائل منطقه همواره راهبردی بوده است.
به گزارش ایلنا، دکتر روحانی در این دیدار که صبح امروز(جمعه) در بیشکک پایتخت قرقیزستان و در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برگزار شد، با اشاره به همکاری های خوب اقتصادی میان ایران و هند، ابراز امیدواری کرد که این همکاری ها بدون در نظر گرفتن تحریم های غیرقانونی و غیرعادلانه تحمیل شده به ایران ادامه و افزایش یابد.
رییس جمهوری اسلامی ایران، همکاری های منطقه ای ایران و هند را بسیار مهم و موثر برای منطقه دانست و گفت: روابط خوب ایران و هند نباید تحت تاثیر مسایل زودگذر قرار گیرد.
رییس جمهور افزود: ایران و هند ظرفیت ها و زمینه های خوب تاریخی و فرهنگی و منافع مشترک زیادی دارند که اراده دو طرف را برای توسعه و تحکیم همکاری های مشترک افزایش می دهد.
دکتر روحانی در ادامه به موضوع هسته ای کشورمان اشاره و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در زمینه موضوع هسته ای همواره به مقررات بین المللی احترام گذاشته و می گذارد.
رییس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه تمام فعالیت های هسته ای ما تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی هسته ای براساس مقررات ان پی تی است، اظهارداشت: ایران چیزی بیش از آنچه در ان پی تی برای کشورها در زمینه هسته ای مقرر شده است، نمی خواهد.
دکتر روحانی رایزنی مقامات ایران و هند برای حل و فصل مناقشات و بحران های منطقه ای از جمله در افغانستان و سوریه را مفید و موثر دانست و تصریح کرد: حل بحران های منطقه ای بویژه در سوریه، راه حل نظامی ندارد و تنها راه حل های سیاسی و مسالمت آمیز است که می تواند موثر واقع شود.
رییس جمهوری اسلامی ایران همکاری های ایران و هند در زمینه راه آهن و انرژی را تأمین کننده منافع کوتاه مدت و بلند مدت دو کشور دانست و گفت: دو طرف باید تسهیلاتی را برای ارتقاء مبادلات اقتصادی و امور بانکی فراهم آورند.
وزیر امور خارجه هند نیز در این دیدار اعلام کرد: هند مصمم است برای یک رابطه دراز مدت و همکاری همه جانبه با ایران که به نفع منافع ملت های دو کشور باشد، گام بردارد.
سلمان خورشید مشارکت کشور متبوعش در اجرای طرح های زیربنایی و گازی در ایران از جمله در چابهار را مهم و آن را زمینه ساز ارتقاء سطح همکاری های اقتصادی دو کشور خواند.
وی از موضعگیری های هوشمندانه رییس جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد و گفت: هندوستان همواره بر حق ایران برای دستیابی به انرژی مسالمت آمیز هسته ای تاکید داشته و همیشه در مجامع بین المللی از این موضع حمایت کرده است.
وزیر امور خارجه هند با بیان اینکه ادامه همکاری ایران و هند در چارچوب کریدور شمال جنوب مفید و موثر است، خواهان ارتقاء سطح همکاری های دو کشور در این چارچوب شد.